Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Септември 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
 
 
Архиви
Септември 2021 (1)
Август 2021 (5)
Юли 2021 (2)
Юни 2021 (2)
Май 2021 (4)
Април 2021 (3)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Янко Музикантът
24-07-2010, 19:00 | Автор: cvetelinka | Категория: Архивите са живи / Библиотечка
Тази книжка е на баща ми, който, както личи от печата, я е взел от библиотеката на село. Изрових я, когато самата аз бях в прогимназията и учехме "Янко Музиканта" в училище. Разказчетата и до днес ме разплакват.
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
Янко Музикантът
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: Pavlina Iossifova (24 юли 2010 22:20)
Боже,  колко сълзи съм проляла за този Янко! "Пазачът на фара" ми е избледняла в съзнанието ми, но съдбата на Янко Музикантът за дълго време беше за мен олицетворението са световната несправедливост и силата на Злото. И защо ли изведнъж сега ми се размерджеляви из паметта, че Янко Музикънтът присъстваше в моята читанка за 4 клас. Някой от родените в ранните 60те да си спомня? Все не мога да изчисля кога смениха учебниците през 70те. Но знам със сигурност, че сестра ми, която е родена 1968, (аз съм 1962) учеше по други учебници, които се задържаха много дълго, може би 10на години.--------------------
 
 
№2 от: Айви (26 юли 2010 16:40)
 И аз имам "Янко музикантът", ама с други илюстрации.
 Павлинке, и в моята читанка присъстваше, ама не си спомням за кой клас. До колкото се сещам беше пети, ама не съм сигурна. Обаче аз съм набор 79, но тръгнах на училище на 6 години, т. е. да се брои набор 78. Явно по-късно пак са го върнали в учебната програма.

 
 
№3 от: Anakin Skywalker (27 юли 2010 17:07)
Хенрих Сенкевич, той май беше автор и на романа "Потоп".
Аз имах книжка по ново издание - с Янко Музикантът, Ангелът и още едно за индианско племе избито при колонизирането на Америка(забравих му заглавието), но всичките едно от друго по-тъжни...--------------------
 
 
№4 от: Pavlina Iossifova (27 юли 2010 21:30)
В първия коментар ме бяха връхлетяли спомените за Янко, та забравих да споделя, че Хенрих Сенкевич е един любимите ми писатели от детството и ранната младост. Да, Анакин, "Потоп", е вторият исторически роман от трилогията на Сенкевич за полската история. "С огън и меч", "Потоп" и "Пан Володиовски" му създават ореола на полския Уолтър Скот. "Quo vadis" с всичките ужаси от Нероновия Рим не можа да ме хване, но шедьовърът на Сенкевич "Кръстоносци" и до сега ми е един от любимите исторически романи.
Въпреки това за мен той си остава първо и преди всичко един от "моите" детски писатели. Първите ми представи за Африка, лоши араби, отвличания, бягство, джунглата, негърските племена - всичко това от "Стас и Нели". Излиза, че съм я чела по време на лятната ваканция от 3 за 4, или следващата година, защото сега си спомних, че много се учудих в училище като обсъждахме "Янко Музиканта", че един и същи писател може да напише толкова авантюристична и на места смешна книга като "Стас и Нели" и толкова тъжен разказ като Янко.--------------------
 
 
№5 от: Надя (28 юли 2010 07:56)
Мдам.. а аз имах съученик на име Янко, на всичкото отгоре си беше и музикант, всички у тях бяха, и сега това си работи. Та момчето си беше направо гордо, че за него има книга написана:):):)

 
 
№6 от: cvetelinka (28 юли 2010 20:32)
"Кръстоносци"! Благодаря, че ми я напомни, Павлина! Аз я четох вече като студентка, в една сесия (че кога иначе), и бях по детски възхитена от полските рицари. Между другото, статистиката на полските библиотеки показва, че най-заеманата книга по време на Втората световна война е именно "Кръстоносци".

 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 15
Потребители: 0
Гости: 15

Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Трябва ли нов дизайн на сайта?