> Галерия > Моята стара нова елха

Моята стара нова елха


4-01-2009, 19:09. : zverche
Изкуших се да ви покажа моята елха. Тя изглежда една и съща година след година. Всяка играчка си има свое място. Първо поставям върха. Под него стои стъкленият дядо Мраз. До миналата година от другата страна на елхата поставях едно дълго вретено, но то се разпадна от старост. Най-отпред стои часовникът, отмерващ последните минути до Новата година. След това е ред на Снежният човек, снежното коте, камбанката и стъклената гъбка. Имам и много "телевизорчета", но синьото също се разпадна. Някои играчки са по-стари от мен. Калинката, например, е от времето, когато баба ми е работила във фабриката за елхови играчки в моя град. Тя отдавна не съществува, за съжаление.
Показвам ви тазгодишната ми елха, така че (ще ме простите) ще видите и някои съвременни играчки. Въпреки това тя е колкота нова, толкова и стара, защото продължавам да подреждам играчките в същия ред, в който някога майка ми ги подреждаше и аз я гледах с усещането, че извършва вълшебство. Освен това, тази година се сбъдна мечтата ми да имам голяма елха. Не мога да пропусна възможността да се похваля с нея.
Когато бях на 5 години, моята кръстница ми подари един голя-я-я-м Дядо Мраз. Тогава беше висок колкото мен. На другата година ми подари Снежанка с картонена рокля и коса от памук, но преди две години и се отлепи едното око. Имах и 7 джуджета с шапки с пискюли, фенерчета и бели бради. За съжаление майка ми, която е детска учителка, ги занесе в групата си преди години и 3 от тях бяха откраднати. Затова се амбицирах да си попълня колекцията отново. Оказа се, че вече не продават джуджета освен онези от С.С. Така че се примирих с тях, но започвам и тях да ги харесвам.
Честита Нова Година на всички вас.
Моята стара нова елха
Моята стара нова елха
Моята стара нова елха
Моята стара нова елха
Моята стара нова елха