> Песнопойка > Песнопойка

Песнопойка


16-06-2008, 12:05. : freja

По времето на татковците ни сборникът с песни се е наричал песнопойка и е изглеждал ето така:

 
Песнопойка
 

 

 

Съжалявам, че първата корица на тази книжка липсва, но пък последната все още си стои:
 
Песнопойка
Песнопойка
 
Книжката е буквално с джобен формат и съдържа песни на различни тематики, но все пак внимателно подбрани и одобрени, та да не вземат да се разхайтят младежите, ако почнат да се увличат по упадъчни текстове:
 
Песнопойка
Песнопойка
 
Песнопойката се състои от 211 страници, затова не ми е възможно да я покажа тук цялата. Всичките заглавия можете да видите в съдържанието:
 
Песнопойка
Песнопойка
Песнопойка
Песнопойка
Песнопойка
Песнопойка
(Ако на някой много му трябва някой текст от тази стара песнопойка - да пише, ще му го пратя smile )
 

По наше време песнопойката вече се наричаше тефтерчето с песните и не се купуваше от книжарниците, а всеки сам си го съставяше. Ето два момента от моето:

 

 

Песнопойка
Песнопойка
 

В него на 113 страници съм събрала 65 песни. И смятам да ви ги припомня всичките. Даже и тези, които едва ли бихте искали да чуете или запеете отново. Да, с риск да бъда причислена към някое неокомунистическо течение,  ще публикувам почти всички текстове, включително и на най-идеологическите песни. Ще го направя единствено със статистическа цел и в никакъв случай с политическа такава. Но вие сте умни деца и няма нужда много-много да ви обяснявам mig_mig .

 

Песните съм ги писала съвсем безразборно, както ми е паднало – например след каубойската песен за славния Джо следва "Хей, Балкан, ти роден, наш", а после – "Едно момче от Ню Орлеан". Тук ще се опитам да ги систематизирам малко в няколко раздела. Тази статия ще оформя като съдържание – в нея ще добавям имената на разделите и заглавията, които включвам в тях, а самите раздели и текстовете ще са в отделни теми. Ако има текстове, които вече съм писала в някой коментар, ще дам само линк към коментара. И нали знаете – допълвайте и вие списъците, да си направим голяма песнопойка!connie connie connie

 

А понеже днес е първият ден от лятната ваканция, мисля да започна с най-детския раздел, като за първа песен в него ще сложа... вижте сами коя.

 

ПЕСНИ ЗА ДЕТСТВОТО

Мое детство

Рицари

Какъв да стана?

Разговор с морето

Улыбка

Игра

 
ПЕСНИ ЗА БОЕВЕ И ПАРТИЗАНИ
 
ПЕСНИ ЗА МИРА
 
ПЕСНИ ЗА ДАЛЕЧНИЯ ЗАПАД
 
 
 
ПЕСНИ ЗА ЛЮБОВТА
 
ВЕСЕЛЯШКИ ПЕСНИ