Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Ноември 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
 
 
Архиви
Ноември 2021 (1)
Октомври 2021 (4)
Септември 2021 (4)
Август 2021 (5)
Юли 2021 (2)
Юни 2021 (2)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Вестник "Средношколско знаме"
Или по-точно какво четяха нашите каки и батковци. Защото както чавдарчето е примерно дете и помни "Пионер ще стана аз!", така пионерът ще стане комсомолец. И ако комсомолците вървят след комунистите, то пионерите ги чака славен път, както се пееше в една песен, wink А след вестник "Септемврийче" идваше ред на вестник "Средношколско знаме".

Вестник "Средношколско знаме"
Вестник "Средношколско знаме"
Вестник "Средношколско знаме"
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: freja (16 февруари 2009 03:49)
За този вестник така и не доживях да се абонирам...


Наистина ли е бил скучен или само така изглеждаше?

 
 
№2 от: donaddt (16 февруари 2009 07:37)
Най-интересната страница беше предпоследната, това беше страницата за култура - Музика, Книги, Театър, средношколска поезия. Друга интересна страница е последната, там са карикатурите, хумористичните текстове, също и спорта. Останалите страници са си програмни, но има какво да се прочете. Вестниците са лично мои, ще пусна допълнение.

 
 
№3 от: zaharisa (16 февруари 2009 12:54)

Оттам тръгнаха някои днешни имена и наистина вестникът не беше лош, но не беше и приятно да се абонираш задължително. Ние решихме въпроса, като се абонирахме целият клас и си получавахме една бройка в училище read


 
 
№4 от: felice puba (16 февруари 2009 21:17)
Ами на мен мечтата ми беше да стана комсомолче, vinagi_gotov но стигнах само до пионерче. Мъжът ми все ми се присмива, че не съм била комсомолче. angry2 Получавах "Септемврийче и "Пламъче".--------------------
 
 
№5 от: freja (17 февруари 2009 02:53)
Аз не знам дали като пионерче или като комсомолче приключих полит-кариерата си xaxa2 . Тъкмо наизустихме всичките 12 (!!!) блиц-въпроса (с отговори до 3 думи максимум), даже целият клас дружно минахме "изпита" (на всеки по един въпрос) и даже годишния членски внос си платихме (1.20!), но каквото стана - стана и... даже членски книжки не успяха да ни дадат. Но май много-много не съжалявах, защото някак си ме беше страх от това нещо - Комсомола. Много възрастно ми изглеждаше, докато червената връзка си я обичах.
Като се замисля, никога не съм искала да порасна. Кризата на средната възраст не ме е спохождала, но затова пък преживях кризата на тийнейджърството - на началото и на края му; първо не исках да ставам на 13 (защото е вече teen, а аз исках да бъда дете), после пък - не исках да ставам на 19 (защото е последното teen, а аз исках да си бъда вечно тийн...). Добре, че на 21 ми стана нещо и още на 21 си стоя smile24 .

С интерес бих прочела някой брой на вестника, donaddt .


P.S. Изведнъж си спомних, че си бях купила комсомолска риза! И ми се струва, че я обличах няколко пъти, но не съм много сигурна, може само да съм се кипрела ogledalo . Със сигурност на официална церемония по приемане в Комсомола не съм присъствала - а въобще имало ли е такава?

 
 
№6 от: donaddt (17 февруари 2009 20:26)
С вестника ще се справя, но предпочитам през почивните дни. Церемония по приемане в Комсомола имаше. Първо те приемат какичките (е, и батковците) от шефстващия отряд. Питат те за 5-та от РМС, за устава на ДКМС, една тънка червена книжка, може за партията и други такива неща. А после има утвърждаване, става от какичките и батковците от УК на ДКМС, а мен лично са ме утвърждавали в РК на ДКМС, заедно с още един съученик (бяхме в представителната група за пред РК на ДКМС). Ние си се смеехме, че питат "Колко са петимата от РМС и в коя организация са членували?" и "От кой отбор си?" Освен това имаше няколко групи, беше много престижно да си в нулевата група, тя е след 7-ми клас, а после имаше 1, 2 и т.н. групи през няколко месеца, докато си в 8 клас. Трябваше да си навършил години или да си близо до навършването им или да си много заслужил. Мене ме приеха в 1-та група, защото бях малко далеч до годините, но пък бях ходила на лагер-школа за подгответа комсомолци, kniga Все още си пазя комсомолската книжка, но съм безумно зле излязла на снимката.

 
 
№7 от: ive (18 февруари 2009 11:34)

Е, аз пък успях да стана комсомолче. tongue3 Отговорих им на въпросите, минах официалната церемония, получих си книжката и няколко дена след това вече нямаше Комсомол. Много шум за нищо.


 
 
№8 от: mano (13 януари 2011 19:51)
При нас в Пазарджик се казваше Септемврийско знаме, но не съм сигурен дали е бил същият вестник :) Сега се казва само Знаме и туй то.

 
 
№9 от: bat_mitco (10 март 2014 22:57)

 В ТОЗИ ВЕСТНИК ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИДЯХ НА СНИМКА ЛЮБО ПЕНЕВ...С ЕДНИ БЕЛИ КИТАЙСКИ ГУМЕНКИ И БРИЛЯНТЕНИ ШОРТИ...И С ДЪРВЕНА ПИРОГРАФИРАНА КУПА...ИМАШЕ И ХУБАВИ МУЗИКАЛНИ СТАТИИ...ХУБАВ ВЕСТНИК...
--------------------
 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 32
Потребители: 2
Гости: 30
Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Кой е любимия Ви празник?