Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Август 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
 
 
Архиви
Август 2020 (2)
Юли 2020 (4)
Юни 2020 (4)
Май 2020 (1)
Април 2020 (5)
Март 2020 (2)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
ПЧЕЛИЧКИ - ОТЛИЧНИЦИ
28-04-2008, 20:30 | Автор: Jolie | Категория: Училището
Четене, писане, смятане... Всички тези уроци са началото на едно образование, което трябва да получи всеки един човек достигнал определената възраст, за което ученето е "отворения прозорец към света", както ни учеха. От невръстни деца се превръщаме в знаещи и можещи човеци. И като всяко нещо и ученето трябва да се оценява. Така се проверява степента на знания на всички ученици, независимо в кой етап на обучението си са.
В първи клас (1994 г.) не ни поставяха оценки по шестобалната система, навярно защото все още сме били много малки, за да ни делят чак на такива цифри какво можем и какво не. Единствено се пишеше "Лошо", когато наистина е много зле работата на съответния ученик и се поставяха "пчелички" вместо сегашната оценка "Отличен 6". Всички много се трудихме над уроците и може би по тази причина го бяха направили по този начин. Всеки се стремеше да събере колкото се може повече "пчелички" и ги брояхме с голям интерес. Когато се прибирах от училище повечето комшии или други хора все подвикваха дали нося някоя и друга "осичка" в торбата. Много се шегувахме, че вече ще започнат да ни жилят. Не знам защо печатите бяха точно във формата на пчелички и то червени, но си беше доста интересен начин за оценяване. Впоследствие започнаха да променят печатите на други образи, но така се изгуби и интереса към трупането на "кошерите" и всичко останало. Нищо повече не можеше да зарадва така един първолак и родителите му като поставянето на "пчелички"!
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: donaddt (28 април 2008 20:57)
Ние имахме звездички от хартия - червени и зелени. Едните бяха, ако знаеш, а другите - за дисциплина, т.е. много си внимавал, да не кажа слушал. Носехме ги с карфичка на престилката. Голяма гордост беше да имаш и от двата вида. Е аз по-често имах от тия за знаене, хич ме нямаше в дисциплината.

 
 
№2 от: Jolie (28 април 2008 21:09)
Много интересно е било с тези звездички. Представям си, ако сега има подобно нещо за НЕВНИМАНИЕ - училищата ще са пълни със съзвездия

 
 
№3 от: dani (28 април 2008 23:42)
А при нас имаше табло с черни и червени точки съответно за добро и лошо поведение. Това обаче беше чак в 4-ти клас и го беше измислила класната. А спомняте ли си преходните флагове за "Клас първенец"? Един срок дори нашият клас успя да го спечели. Флагчето се печелеше от класа, който има най-добри средни резултати по успех и поведение. Именно затова класните винаги бяха строги при изпитването в други класове и доста либерални, когато изпитваха по предмета си ученици от своя клас. А ние (а и всички други класове) клеветехме пред нашата класна: "Класната на 6-ти А ни написа незаслужени тройки на контролното, за да не вземем флагчето". Съответно когато имаше час в 6-ти А, нашата класна "отвръщаше на удара".--------------------
 
 
№4 от: dani (29 април 2008 07:35)
Сега си спомних и за звездичките. Наистина ги раздаваха в първите класове. Бях па форма петолъчки и понеже лесно се мачкаха, след училище я държах (спомням си, че ми бяха дали една червена) в някой учебник да се поизправи и на другия ден пак си я слагах. Класният си ги прибираше обаче, когато някой "звездоносец" си развали поведението или започне да не си учи уроците.--------------------
 
 
№5 от: Надя (7 май 2008 17:31)
Печатите ги помня, мдаааа... Но най-яркия ми спомен е от лентата отличник за 24 май. То нямаше по голяма радост и гордост от това да те закичат и да минеш през целия град. Идеше ми да се пръсна, като оставим фотото където беше таблото със снимките "Те са наша гордост!", лентите бяха втория ми любим момент.

 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 13
Потребители: 1
Гости: 12
Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Най-любимия празник?