Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Януари 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
 
 
Архиви
Януари 2022 (10)
Декември 2021 (1)
Ноември 2021 (1)
Октомври 2021 (4)
Септември 2021 (4)
Август 2021 (5)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Как не можах да популяризирам нашия сайт.
12-03-2009, 22:19 | Автор: Любомир Николов | Категория: Училището / Голямото междучасие
На 18.02.се явих в БНТ на втори кръг от конкурс за сценаристи в предаването "В неделя с...". Комисията бе в състав Хачо Бояджиев, Митко Цонев, Николай Шарков - режисьор на предаването.

От 123-ма кандидати чрез изпратен текст бяхме избрани на втория кръг 20-на .
Имахме и задача, дадена ни три дни от датата на явяване.
Една от основните задачи бе да дадем ИДЕИ за нови модули в предаването.
Ето една от мойте основни идеи, с които се явих.
"нашето детство, един сайт с много последователи. Аз съм от най–възрастните, но за спомена няма възраст. Там се поместват художествени разкази, случки от живота ни преди години. Но те предизвикват само позитивизъм, защото това време е скъпо за всеки. Как е изглеждала София преди двадесет години, какви са били парковете, как се ходеше на кино, какви бяха неоновите реклами, как се ядеше пастичка с бозичка в сладкарниците. Много снимков материал, участниците във форума са около тридесет – четиридесет годишни. Вече е представен в едно радио, защо да не го отразим с постоянна рубрика. Но внимателно, за да не нарушим святостта на спомена от скъпото ни детство."
За мое съжаление не се вписах в изискването на журито да бъда допуснат напред. Защо, никой не ти дава обяснение. Не ще занимавам " ДЕЧКОВЦИТЕ" с подробности.
НО НИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ТВОРИМ ОТМИНАЛОТО НИ ДЕТСТВО, НАЛИ!!!
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: donaddt (12 март 2009 22:34)
Любо, не знам дали гледаш толкова рано телевизия като мен, но в сутрешния блок на Канал 1 има ретро новини. Сутрин преди работа гледам Канал 1. Това е около 7:00-7:30 часа.  Не е нещо особено, но ретро новините бяха приятна изненада за мен.

 
 
№2 от: freja (13 март 2009 00:18)
Точно така, има ретро новини, но и аз не ставам толкова рано xaxa2 . Доколкото чух, обхващали по-ранен период - някъде около '60-те - и поне на моите познати са им интересни и любопитни. Основното оплакване е, че били кратки.

Що се отнася до популяризирането на сайта, лично моето мнение е, че и без много шум тези, на които сме нужни, ни намират . Даже не съм убедена, че многото шум е много полезен...

 
 
№3 от: admin (13 март 2009 22:40)
Сайтът няма нужда от популяризиране! Още повече, ако се свързва с комерсиални али-бали. Достатъчно е това, че ежедневно идват ок. 800 - 900 уникални посетители. Или пък, че при търсенето на ок. 3 - 4000 думи и словосъчетания "НД" излиза на първо място. Това не е "затворено" място, а място за интересуващи се от темата. Рано или късно който иска ще го открие.--------------------
 
 
№4 от: Любомир Николов (14 март 2009 07:25)
Не съм съгласен съгласен съвсем с admin , но той е съставител на сайта и аз уважавам неговото мнение.
А това го споделих не защото мисля да съм този, който ще се стреми да направи сайта известен. А защото много ценя това, което има тук, защото винаги ще мисля, че съм бил най-истински и жив в годините на детството си.
И защото бях провокиран от сайта, затова половината неща за детството, които съм написал са преди сайта, половината след него.

 
 
№5 от: regina (14 март 2009 10:39)
Admin Влади отново е възпитан и любезен, каквито са правилата на този сайт. Аз бих го казала по-рязко, затова и нищо не написах hmmm

 
 
№6 от: felice puba (14 март 2009 11:13)
Freja го е написала толкова хубаво: "на които сме нужни, ни намират " . Не бих могла да го кажа по-добре.  Колко истина има в тези думи, Freja! Този сайт просто сам притегля хората, които имат нужда от него, за да ги върне в детството и да ги накара да видят отново всички тези прекрасни неща! Иначе от друга страна се възхищавам на ентусиазма на Любомир Николов и на хората като него, привлечени от общата идея за детството и донякъде го разбирам, защото аз например вече изобщо не мога да си представя живота без този сайт, където всеки ден влизам, и без вас, приятели . Затова ще си позволя да цитирам admin: "Това не е "затворено" място, а място за интересуващи се от темата. Рано или късно който иска ще го открие."  --------------------
 
 
№7 от: Любомир Николов (14 март 2009 12:28)

Аз пък ще обобщя това си участие като кандидат-сценарист в БНТ така. Ако бях друг, щяха да ме вземат, най-много с мен разговаря комисията. Но аз съм си такъв, какъвто съм. Няма да се категоризирам, отстрани оценките са по-важни. Но това, че предложих такъв модул не смятам, че съм бил задължен да го съгласувам с Администраторите. Ако бе одобрена идеята ми/и аз с нея/ ,тогава да, задължително е.
Но нали съм си един наивник на средна възраст, admin. е от младите, на които наивността им пречи в днешното  време. Колкото по-рано се простят с нея, толкова по-добре за самите тях. Разбирам от какво се опасяват  и някои участници в сайта.
Все пак на мен ми стана много мило при излъчването на онова петминутно репортажче.


 
 
№8 от: ive (14 март 2009 12:39)

Мисля, че целта на  Любо е била да сподели нещо хубаво с повече хора. Всеки може да ни намери, но му трябва компютър. Докато телевизията я има навсякъде. 

Любо, щом става въпрос за сайта, трябвало е да обсъдиш идеята си първо с децата тук.


 
 
№9 от: Любомир Николов (14 март 2009 13:00)

И аз благодаря на Владислав и "Дарик" Предполагам че и той е сред регистриралите се на сайта и ако е така, то тогава "Детството" си има свой човек в радио "Дарик" . Впрочем към сайта ни има интерес и от други медийни журналисти, но засега ще запазя мълчание по тоя въпрос.
"
Цитирам Дани, за да не бъда голословен.
Според теб, Ive, за тази петминутка трябваше да питат и мен, така ли?
Regina, никога не излизам от добрия тон, не само в сайта, а и извън него.

И последно да кажа, че развитието на този сайт ще наложи да измени първоначалните си вид. И без да го иска, сигурен съм.
Давам си мнението, не поучавам.
Тя Берлинската стена падна, та ние тук да си мислим, че можем да бъдем защитени от външния свят. Не го вярвам.


 
 
№10 от: ive (14 март 2009 13:22)

Любо, чак сега видях горният ти коментар. 
А за петминутката - не, не смятам. Ако бяха прочели цялата ти статия - да, трябвало е. 
  
 
№11 от: isi (14 март 2009 13:45)

Я бързо да преместите този спор където му е мястото! Аз съвсем сериозно! Там, Любо, ще можеш да обясниш по-добре, ще можеш и да изслушаш останалите. Не съм ли права?
--------------------
 
 
№12 от: Любомир Николов (14 март 2009 14:23)
Мили другарчета, аз не съм взаимствал или откраднал тази идея, ето това е разликата. А съм я предложил Ive ! Останалото съм казъл по-горе!
Някой като каже по- сериозно, аз веднага си мисля, че не говори толкова сериозно, нали Isi ?

 
 
№13 от: ive (14 март 2009 15:03)

Права си. Не е тук мястото. 
Всъщност съвсем не съм имала намерение да споря. 

Любо, знам че си я предложил.  
 
 
№14 от: freja (14 март 2009 17:09)
Първо ми хрумна да заключа темата, но много строго изгонване ми се видя xaxa2 , затова просто бих призовала заинтересуваните от въпроса да го обсъждат някъде другаде - точно там, където isi каза... mig_mig

 
 
№15 от: Любомир Николов (14 март 2009 17:46)
Сега аз най-сериозно казвам, че това последното намерение ми се вижда много несериозно. Не това е начина за едно решение кой е правия в една дискусия. Защото тук не става въпрос за спор. Става въпрос за различни мнения. А що се отнася до мойто намерение какво съм целял, когато съм публикувал това съобщение, който ме е разбрал, добре. Който не е съгласен с мен, пак добре. Но който ме упреква, трябва с логика и факти да се аргументира.
А съм сигурен, че няма право да го прави, защото такава логика и такива факти НЯМА.


 

                         -  Модерния сценарий за един отминал конкурс -

                                   /  Гротеска  в две действия /

 

Действащи лица и изпълнители:

 

1.Дачо Ваксаджиев – мастит продуцент с тиранти  - ръководител на комисията .

2.Тидимир Сонев , с прякор Карпуза      - говорител на комисията .

3.Тидимир Жарков                                    - режисьор на продукция .

 

4.Делена Кънчева , застаряваща актриса – кандидат в конкурса .

5.Брадат Миролюбов , късно прохождащ писател – кандидат в конкурса .

6.Момче от Мебелна къща ,                                      - кандидат в конкурса .

7.Момиче симпатично , с бебе на три месеца         - и то кандидат също .

8.Момиче амбициозно , много плямпащо               - също кандидат в конкурса .

9.Набелязаният мълчаливец на средна възраст       - кандидат в конкурса .

10.Организатор – редакторка , много симпатична              

      И масовка от още тридесет кандидати .

 

              Мизанцен – постна обстановка на 12 етаж от сграда в центъра на София , всеки се досеща коя е . За по- мързеливите в мисленето – до мостът на пернатите хищни птици .

 

                   


 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 14
Потребители: 2
Гости: 12
Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Кой е любимия Ви празник?