Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Май 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
Архиви
Май 2020 (1)
Април 2020 (6)
Март 2020 (2)
Февруари 2020 (4)
Януари 2020 (1)
Декември 2019 (1)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Учебници за 2 и 3 клас
1-08-2008, 15:45 | Автор: admin | Категория: Училището / Предмети и учители


Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

Учебници за 2 и 3 клас

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: ive (1 август 2008 19:37)


Admin, дали ще е възможно да надникнем в някои от учебниците и тетрадките? Не непременно във всички страници, но поне в някои от тях. Така ми се иска да ги видя.


 
 
№2 от: donaddt (1 август 2008 21:04)
Admin, аз не си спомням да съм учила такива неща. Върти ми се нещо из главата като смятане, четене, писане. Може да е имало математика, знам ли? Ама имам спомен за Природознание и Естествознание. И за някаква Пеенка. А Труд и творчество също не съм учила. Може би е било трудово обучение.  А руски език чак от четвърти клас съм започнала да уча.

 
 
№3 от: dani (2 август 2008 14:27)

"Родна реч"  - читанка за 3ти клас е сканирана почти цялата и скоро ще я пуснем. Математиката  за трети клас е вече на сайта ни, мисля че е  в "Галерия". Останалите учебници също ще ги пуснем лека-полека
--------------------
 
 
№4 от: ive (3 август 2008 11:48)
ok2 Ще почакам.

 
 
№5 от: isi (3 август 2008 13:44)

Като ги видях, просто веднага бях абсолютно сигурна, че това са моите учебници! Само математиката за 2 -ри клас малко ме усъмни, но всъщност калинките на корицата си ги спомням, така че това трябва да е била! Явно някъде по мое време са излезли тези учебници, щом donaddt не си ги спомня. За музиката за 2-ри клас също съм сигурна, че е моята, но сега видях, че се е казвала "Музикално другарче"! И "Труд и творчество" си беше предметът при нас в началните класове, чак по-късно "Трудово обучение" - първото наименование по ми харесваше! (А сега май е "Бит и техника" или "Домашен бит" ?) Вътре наистина ще са много интересни! Благодаря, admin!
--------------------
 
 
№6 от: freja (4 август 2008 02:45)
Съвсем нашите учебници са си това!!! На 1974 тоест.
А днес "Труд и творчество" се казва "Домашен бит и техника".

 
 
№7 от: Надя (4 август 2008 10:27)
Моите са, моите са yeyeye grabgrab Сетих се защо някои не си ги спомням, защото бяха прилежно завити в зелен картон и дебели найлонови обвивки, та тия картинки отпред сме ги виждали само на първия учебен ден, когато класната ни ги раздаваше и после бегом вкъщи да ги опаковаме. Аз лично съвсем ясно си спомням тежестта им, кафявата ми кожена чанта с два джоба на гърба, пълна с тези учебници, които тежаха колкото щангите на Янко Русев!

 
 
№8 от: furious_kid (23 октомври 2008 10:44)
"...кеф до безсъзнание - имаме естествознание!"
любим крясък, надаван в началото на 70-те...

Чак сега се докоснах до тази свята тема!

И веднага бързам да се върна заедно с Donaddt във времето, когато предметите не носеха високопарни имена... Този полъх с "Родната реч", "Родният край" и всякаквите "творчества" ни го донесе тайнствената по наше време "нова система"! По-късно тя роди следваща по-нова и така се стигна до един общ знаменател, под който прекараха мнозина, наречен: "Умишлено Производство на Кретени" или накратко УПК!

А дотогава - простото и красиво: "Четене", "Писане", "Смятане", "География" (малко по-късно), "Трудово обучение"... 
Докато стигнем до великия момент на "Естествознанието"! Комай 4-ти клас... С търсенето на "Спиртна лампа" (тази на Аладин беше далеч по-малко вълшебна), с непознатите ни епруветки и ста-а-а-ари микроскопи, с рязането на домати и саденето на бобови зрънца... С руския език по същото време (тогава започнаха да влизат и други "специализирани" учители, а не нашата си "другарка", която ни водеше още от първия учебен час...).

(То аз за моята "другарка" Райна Арнаудова мога да напиша толкова много неща! Бих искал да и върна поне малко от любовта, която ми е дала, ала  уви - времето тече необратимо... Искам да се спра само на един факт: Някъде в началото на лятото на 1971 г. (май се канехме да тръгнем на море) на вратата вечерта се позвъни. И влезе една съвсем непозната лелка, която се представи като... моята бъдеща учителка! Беше си направила труда да издири всички бъдещи свои ученици! Седна, поговори си с мама и татко, повикаха ме и мен... Като разбра, че аз вече от три години чета и пиша свободно, че и далеч не само на български, много се смя,  въздъхна: "С тези пиленца ще ми е наистина лесно!" и благодари (!) на родителите ми! А в началото на учебната година, когато я отрупахме с цвета на първия прекрасен и тъй страшен учебен ден, се разбра, че тя помни АБСОЛЮТНО ВСИЧКО за нас и за нивото на нашите знания! Беше се трудила през лятото и така беше съобразила програмата, така беше избрала местата ни за сядане, че по-слаби и по-напреднали деца започнахме да се разбираме и да си помагаме още от началото на първи клас... И така - всяка година, докато не завършихме началното училище! Покланям и се сега и страстно пожелавам подобни учители на децата ни!)

Имахме едни прекрасни учебници с много по-хубави картинки от сегашните - по-реалистични и направени наистина с любов, а не за отбиване на номер. И си ги предавахме накрая на годината (при това без много-много "допълнения". Те дойдоха далеч по-късно, въпреки, че аз и досега не съм драснал нито драскулка в учебник или книга, даже подчетравах с молив, после го триех. И ме беше срам, ако съм забравил да го изтрия). А новите, които идваха на следващата година, всъщност бяха минали поне през две - три други чанти, преди да кацнат в моята, ама не им личеше!

(Всъщност, сега установявам, че  почти не им помня КОРИЦИТЕ! Помня мама, как ме учеше да подвързвам , как приготвяше всяка моя тетрадчица или учебниче... И досега се гордея с този спомен и се мъча да науча всички около мен да си подвързват и пазят книгите... Засега - с променлив успех!)

А тетрадките, тетрадките... За задължителното писане с молив, защото още стандартът беше ръкописното писмо да е тънко и дебело... За плача ми, че не ми дават да пиша с подарената четирицветна американска химикалка (не можех да докарам "дебелото", колкото и да повтарях линиите...), за външния им вид - ще пиша при тетрадките, които admin анонсира в специална статия!

 
 
№9 от: gamina (31 октомври 2008 15:29)
Моите учебници И Музикалното другарче, и розовия руски за трети клас. Само математиката за трети клас имам подозрения, че беше друг модел.
Някой дали пази буквар за първи клас. Моя беше май с бяла корица, но помни ли човек.

 
 
№10 от: isi (31 октомври 2008 15:57)
gamina, виж ТУК и ТУК - цели 2 букварчета за 1-ви клас! Но много е вероятно, твоето да е било още по-различно - доколкото разбирам си по-малка и от мен--------------------
 
 
№11 от: gamina (31 октомври 2008 16:13)
Видях ги след това (кажи-речи наред карам статиите - има толкова много за четене, добре че нямам много работа) , но моето е една идейка по-ново. Би трябвало да е това: "Буквар: За I кл. на ЕСПУ, Асен Босев и др., София: "Народна просвета", 1985" Даже го водят последния социалистически буквар
Ух, нямам търпение утре да си замина по родните места и да изровя наличностите. Може пък и букварчето да изникне.

 
 
№12 от: Дурга (17 ноември 2008 09:30)
Е, това не са моите учебници, защото аз съм по-голяма, но ми е приятно да ги видя! Колкото до трудовото - то има още имена. "Домашен бит и техника" се казва в начален курс, в 5 и 6 клас се казва "Домашна техника и икономика", а в 7 клас - "Технологии". (И не го бъркайте с информационните технологии - те са си отделно!)    

 
 
№13 от: stanimir76 (21 ноември 2008 15:32)

Аз също имам такива архиви в къщи. Само че съм скаран с компютрите. Ако някой ми каже как става процедурата по качването им, ще ги кача, мисля, че ще ви бъдат интересни


 
 
№14 от: gabi75 (25 ноември 2008 22:41)

Олеей, ще ме разплачете!
Днес открих сайта и вече три часа не ставам от компа.

А това са моите учебници!
Колко забравени спомени...


 
 
№15 от: chushka (30 април 2009 14:47)

Хей, сайта е невероятен.
Та за учебника по Математика /Мътеница му викахме/
Щом го видях и ме побиха тръпки. Колко ужасни часове съм прекарал пред него, идея си нямате, много, ама много го мразех. Както и цялото училище и учителите.
Единствено обичах часовете по физическо голямото и после малкото междучасие.
И така до като не завърших 11 клас , а и до момента училището го свързвам само с негативни мисли. И това е часовете, друго е междучасието.Ще се стреляме с фунийки , ще играем футбол, а те учителите да си гледат малките черни тефтерчета , където нанасяха оценките ни.

ред. Надя.

Моля те да се въздържаш от жаргонни думи и неприятни епитети. Тук всички се стремим да опазим българския език и да мислим позитивно.

Иначе добре дошъл при нас и заповядай да разгледаш и кометираш нашите спомени!


 
 
№16 от: ХриС (22 септември 2009 22:02)
Ето един учебник по български език за втори клас, по който аз съм учил.
http://detstvoto.net/uploads/posts/2009-09/1253645974_balgarski-2-klas.jpg

 
 
№17 от: tkpopov (26 септември 2009 02:00)
Математика за 2-ри клас. На гърба на задната корица би трябвало да я има "ТАБЛИЦАТА ЗА "УМОРЕНИЕ"

А на първа страница на "Труд и творчество" за 2-ри клас си спомням образите на двамата герои - Моливко и Сръчко с изменени имена - Знам и Мога!--------------------
 
 
№18 от: Веселина Маринова (12 март 2011 15:33)
Родната реч за 2 клас, Математиката за 2 клас, Родната реч за 3 клас, Музикалното другарче за 2 клас, Музиката за 3 клас, Родната реч за 3 клас /тази с картинка на седнало дете с книжка/ помня че беше с много дебели корици, Природото за 3 клас съм учила по тях. Помня ги много добре. Още си пазя два от тези учебника.  През em_19 89 г. бях 2 клас и съм учила по тях в ЕСПУ. На гърба на Математиката за 2 клас имаше таблица за умножение.

 
 
№19 от: Eva (14 април 2011 09:46)
И аз съм учила по тези учебници! Все едно беше вчера! em_19 --------------------
 
 
№20 от: Чочко (13 май 2013 21:01)

Това са моите учебници! bravo2Читанката ми беше любима с Монката на корицата,а любимият руски език съвсем го бях забравила.


 
 
№21 от: вилин (11 юли 2013 14:02)

Има ли  някъде качен целия учебник по математиката за 2 клас? Никъде не го намерих?

dani, къде да потърся математиката за 3 клас?

 


 
 
№22 от: dani (11 юли 2013 23:50)

Ами това сме намерили, това сме показали.
--------------------
 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 14
Потребители: 0
Гости: 14

 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Любимия Ви български детски сериал е: