Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Март 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
 
 
Архиви
Март 2020 (1)
Февруари 2020 (4)
Януари 2020 (1)
Декември 2019 (1)
Ноември 2019 (1)
Октомври 2019 (6)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
РаДеЦки Глашатай брой 3
3-04-2010, 08:01 | Автор: Simpra | Категория: Специални проекти / РаДеЦки Глашатай
Един спомен не ми дава мира. Събудих се, мислейки за картичките, които една съседка ми пращаше винаги, когато пътуваше някъде и все ми пожелаваше да отида някой ден там, където тя е била. Тя беше много мила, елегантна, на възрастта на баба ми жена, винаги готова да ти помогне. Много обичаше децата. Замислих се, че тук нещата не са се променили - децата ми си имаха своята мила съседка, която ги гледа по двора как берат череши, кани ги вкъщи и ги черпи с бонбони. Е, навиква ги по някога, когато стъпват в цветята, но иначе много се обичат. Намерих една прекрасна статия, тъкмо по случая. Надявам се и там нещата да не са се променили кой зане колко.
РаДеЦки Глашатай брой 3
За днешния брой, специалният ни пратеник mchukanov, завърнал се преди няколко дни от миналото, подготви тази изключителна статия за първите автоматизирани резервации за вътрешните и външните авиолиниии, които са се правили посредством компютър, който изписвал на видеоекран нужната информация:
РаДеЦки Глашатай брой 3
Да добавим и неговата хроника на цяла една петилетка. Вижте сами:
РаДеЦки Глашатай брой 3
РаДеЦки Глашатай брой 3
РаДеЦки Глашатай брой 3
РаДеЦки Глашатай брой 3
РаДеЦки Глашатай брой 3
По-нататък нашият член-кореспондент предаде кратък репортаж за развитието на биотехнологиите и за ролята на ученическите асоциации - бъдещ кадрови тил за успешното им развитие.
РаДеЦки Глашатай брой 3
След това докладва за събитията тази седмица:
РаДеЦки Глашатай брой 3
и предаде за вас синоптичната обстановка:
РаДеЦки Глашатай брой 3
Да благодарим на нашия специален пратеник Младен за свежите новини тази събота, а на вас приятно четене и хубав празник!
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: Цонка (3 април 2010 09:13)

Добро утро, SIMPRA!
Тъкмо си взех вестника от кутията и сядам, с кафето, да прочета последните събития.
Петилетката - мале-е-е.., а кога ще се работи през тази петилетка - само заседания и конгреси... Виж ти за какво били петилетките.

"През тази седмица" май е бюлетин на някоя туриситческа агенция.
Най-добрият съсед - много сладко. Дожаля ми за страдащите стари хора в бетонните блокове-великани. Липсват им градинките...

 
 
№2 от: Чудакът от 6-ти Б (6 април 2010 16:17)
Малко коментари от една кореняк-младостчанка, макар и от съседното на Младост 3 село - Младост 1. Всъщност трябва да си призная, че в Младост 3 отидох за първи път, когато бях на 13 години. Попаднах в един от описаните в статията грамадни блокове и се изумих от преграждането с решетка на част от общия коридор. Не знам дали и в блока на Кремиковци е било така...Със сигурност не ми се стори приветливо. Може би вината е била в мащабите, а не толкова в различията между хората. На практика Младост 3 си беше цял квартал от военни...
В нашия вход до към края на 80-те години съществуваха следните порядки: всеки има ключ в поне две съседски семейства; новогодишните подаръци на съседските деца се крият у нас и обратното; ако някоя майка е сготвила нещо особено вкусно, то се раздава на всички деца от входа;  майките се събират на кафе почти всеки следобед, викайки се от балконите или почуквайки по радиаторите, а татковците се присъединяват в събота; на Заговезни се прави карнавал, а на Нова година - конкурс за най-красиво украсена елха!

 
 
№3 от: ваняя (6 април 2010 16:25)
Това за кафето и при нас важеше,всеки следобед или комшийката у нас или майка у тях и на Нова Година всички излизаха да се чукнат сьс шампанско, когато комшиите живееха по комшийски

 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 10
Потребители: 0
Гости: 10

 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Трябва ли нов дизайн на сайта?


 
 
 
 
Ново в ПУК!