Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Декември 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 
 
Архиви
Ноември 2021 (1)
Октомври 2021 (4)
Септември 2021 (4)
Август 2021 (5)
Юли 2021 (2)
Юни 2021 (2)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Сайтът на Гошко
3-06-2010, 23:25 | Автор: admin | Категория: Главна
Освен да си спомняме детството, явно е, че сме и вече възрастни хора, които трябва да носят някои отговорности (а не като мен :)). Една от "отговорностите" ни е да се пооглеждаме около нас и колкото можем да даваме от себе си на днешните дечурлига. Хората от нашия скромен кът – който как го може – го прави. Повода за тая записка е да ви поканя да посетите сайт, свързан с едно хлапе, към което доста от "екипажа" (знам аз :)) имат специални отношения. Пък и как да е на обратното?
Гошко и неговите родители имат трудна съдба, но знае ли се – може би от тия изпитания се появява в света ни най-хубавото, онова, което може само да се усети, а не изкаже. И да не бъда разбран неправилно – щото съм почти сигурен, че мамата на Гошко ще ми се скара – пиша тия няколко реда, с надеждата да ви зарадвам, не да ви карам да се вторачвате в лошото на живота, напротив… - каня ви, приятелчета, на среща с едно дете! Засега виртулано – после, ще видим :). (От сайта чакаме все повече и повече снимки! :)). А за другото, ако не знаете – ще разберете. Малко от времето ви  и чувставата ви са ценни. И си помислете - за него, за нас, за чудесата...
И тъй – преветствам ви в сайта:
Сайтът на Гошко
Адреса е: http://www.goshko.org/

П. П. Като "админ" си имам привилегии - ето че я използвам, несвързано е с "нашето" детство, ала всъщност е е свързано повече отколкото дори и аз бих предположил.
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: TRIXYY (3 юни 2010 23:44)
Поздравления, Влади!
И целувки за Гошко!

 
 
№2 от: катя милушева (4 юни 2010 00:30)
Много,много целувки за ГОШКО!!!
Ако обичта има силата да помага и дава криле,то НИЕ ТИ даваме цялата си обич на квадрат!!!

 
 
№3 от: mia.yaneva (4 юни 2010 09:38)
Целуфффки на една кралица - тя си знае коя, и кураж!

 
 
№4 от: Мравчо (4 юни 2010 11:18)

От дъното на душата си най-искрено се възхищавам на огромната сила и необятното благородство в духа на тези родители. Каквито родители всъщност са и моите  - благодарение на всеотдайната им жертвоготовност, нестихваща борбеност и отказът да се примирят, аз имам в живота си (и не по-малко важното - имах в детсвото си) най-прекрасната сестричка на света ...което ми напомни да й звънна още сега ... ПОКЛОН!


 
 
№5 от: рошав заек (4 юни 2010 12:07)
--------------------
 
 
№6 от: undo (4 юни 2010 12:08)
Сила,  вяра и целувки и за трима ви.

 
 
№7 от: bat_mitco (4 юни 2010 12:40)
                 http://www.youtube.com/watch?v=p7aaynDhaVc--------------------
 
 
№8 от: cvetelinka (4 юни 2010 13:23)

 
 
№9 от: isi (4 юни 2010 13:59)

Приятели, имам една такава идея-задачка за вас. За всички нас :)
Помислете с какви играчки и игри от нашето детство   (имаме толкова много в сайта, цял раздел...), а   и от детството на вашите  деца днес,   би могъл да се забавлява Гошко. bruuum   Кое би му било интересно и би го пленило.
Аз много добре знам, че неговата майка е много изобретателна и  чете много  по този въпрос, а татко му е много сръчен и те двамата измислят и правят много неща за учене и игри на Гошко.
Това обаче би било упражнение за нас самите - аз отдавна си мисля, че трябва  да доразвия своите сетива, за да НАСТИГНА Гошко и да си общувам с него
Целувки, Гошко!
--------------------
 
 
№10 от: regina (4 юни 2010 14:21)
НЕЕЕ Иси това е много трудно...не поставяй непосилни задачи на хората! Макар че има някои статии - на първо място, статията на Цветелина : "Миризмите от детството", които бих искала да публикувам в "Сайта на Гошко" - но в синтезиран вид, отразяващ и коментарите. Това донякъде може да илюстрира на всички нас - имам предвид най-вече себе си, как може би изглежда светът през неговите очи.
Всъщност, официално моля за съгласието на автора и авторите на коментарите, да преработя тази статия във форма, подходяща за публикация в сайта. Разбира се, ще бъде даден линк към оригинала.
Обаче...много ще ми е трудно да я преведа на английски /Сайтът има и английска версия, на която много разчитам за странична информация и коментари/.
Та една малко по-изпълнима молба е: има ли желаещи да помагат с превода - на тази и на други статии?
Имам много идеи за публикации, но не ми стигат силите. Повечето материали са на английски, така че с превода им би било по-лесно, отколкото на "миризмите".
Вече са ми помагали Надя и Рошав Заек, та както се казва: "Все аз ли, нека някой друг сега"!
Много благодаря за подкрепата тук - нещо, в което не съм се съмнявала. Решението обаче си беше изцяло на Влади. никога не бих посмяла да "спамя" с неща, които, слава богу, на повечето хора са им чужди. Но...речено-сторено от Админа, той има всякакви права::))
Благодаря и на Бат Митко за добре подбраното заглавие на поздрава::))
Благодаря ви, приятели!


 
 
№11 от: cvetelinka (4 юни 2010 15:44)
Regina, аз с удоволствие бих помогнала за преводите - ако, разбира се, авторите са съгласни

 
 
№12 от: isi (4 юни 2010 15:59)

regina, само да припомня точка 3. от Правилата на сайта НД:

3. Всички материали - статии, снимки и т.н. създадени от авторите на сайта  са свободни за некомерсиално използване (освен ако изрично не е указано друго), при условие, че се посочва източника.

Имам предвид, че ако някой не е възразил изрично (или пък в последствие не го направи), мисля, че съвсем спокойно може да ползваш всичко онова, което би било полезно... :))
Радвам се, че има и кой да ти помогне с преводите!

А за непосилната задача -  знам, права си, извинявай. Май просто ми се искаше всеки сам  да стигне до този извод...
Аз въпреки всичко съм си мислила някои неща за усещанията, които също сме коментирали тук  в НД по различни поводи, но за това ще те питам вече в Сайта на Гошко :))
--------------------
 
 
№13 от: Гергана (4 юни 2010 16:48)
Възхищавам се на силата и борбеността Ви!  Всяко същество има право на щастие! Прегръдки за цялото семейство!

 
 
№14 от: бетина (4 юни 2010 18:12)
Супер сайт.Аз съм на 34години, но ме върнахте назад към моето детство, когато играехме на криеница с филия печен хляб с червен пипер.
Поздрави.

 
 
№15 от: felice puba (5 юни 2010 00:33)
Не знам колко сила трябва да има човек, но явно родителите на Гошко имат цялата сила на света... Не знам какво да добавя. Само че съм с вас.--------------------
 
 
№16 от: Надя (5 юни 2010 08:26)
Цитат: regina
Вече са ми помагали Надя и Рошав Заек, та както се казва: "Все аз ли, нека някой друг сега"!

А, тука има грешка, аз специално нямам кой знае какви заслуги, пък  не искам да се споменават изобщо tongue3
Тука иде реч за Гошко:):) и аз другия път ще му нащипя дупето, както правя със всички деца на приятели, пък ако ще и майка му да ме ошамари
А пък, ако майка му каже "спамя" още веднъж ще и нащипя нейното

 
 
№17 от: Цветелина (5 юни 2010 16:35)
Мила Регина, няколко дни бях в командировка и не съм влизала в сайта. Сега прочетох статията "Сайтът на Гошко" и искам да ти кажа, че най-малкото нещо, което мога да направя за теб е да ти дам съгласието си да преработиш статията ми както намериш за добре. Освен това държа да знаеш, че аз съм преживяла подобна история с дъщеря ми, която се роди преди близо 19 години недоносена и с много сериозни проблеми, но с Божията помощ при нас всичко завърши благополучно. Желая ти сила и късмет! Дерзай!--------------------
 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 11
Потребители: 1
Гости: 10
Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Най-любимия празник?