> Главна / Децата днес > Аделина и "сладките за Гошко" взеха първа награда :)

Аделина и "сладките за Гошко" взеха първа награда :)


3-07-2013, 16:57. : dani

Аделина и "сладките за Гошко" взеха първа награда :)
Вчера в 18 часа в телефонната палата в София беше открита фотоизложбата на “Благотворителността през обектива". В раздела “Доброволчеството променя света" бяха класирани четири фотографии.
Четвъртата беше “Сладки за Гошко" на Аделина Илиев. Както знаете фотографията е направена по време на детското парти в къщата на regina, майката на нашия Гошко.
Децата , както се вижда от снимката, правят сладки за тяхното малко другарче и заедно с родителите си искат да помогнат Гошко за пореден път да иде на лечение в Италия.
На снимката, както беше коментирал някой, е изобразено “сътворението на света" от детските ръце – на синьото “космическо пано" на покривката са се появили звездите, луната, слънцето, тук-там някоя комета. И всичките от сладко захарно тесто за курабийки. Почти като курабийките на Пипи. Брашното е разсипано като някакъв Млечен път, по който усърдно се разхождат детските ръце, увлечени в тази невероятна “creatio ex nihil", от която се ражда не просто един сладко-курабиен космос, а една любов, детска любов, която може да отваря очите на слепи и да дарява слух на глухи.
И очите и ушите на журито се отвориха за това вълшебно детско послание.
Фотографията на  Аделина “Сладки за Гошко" спечели първо място в категорията.

 

Аделина и "сладките за Гошко" взеха първа награда :)
Сестрата на Ади отиде да получи грамотата, а в публиката се чу едно определено звучно ликуване на двамата представители на сайта “Нашето детство" – Донка (dona ddt) и Дани (dani).
Мама Мая пък и всъщност Гошко  получават премията от 500 лева, която Аделина им дарява, за да могат и тази година да идат на лечение в Италия.
Аделина и "сладките за Гошко" взеха първа награда :)
Вижте тази великолепна “креация" на бургаските деца.
И нека да се отворят очите ни и да чуят ушите ни.
Защото благотворителността променя света, наистина. Но преди всичко тя променя самите благотворители, прави ги част от сътворения свят – сътворен  от деца и за деца.
Дани