> Техниката > Обществен транспорт

Обществен транспорт


29-11-2013, 23:41. : Anakin Skywalker

Привет отново големи, малки и още по-малки момичета и момчета. chao  Лятото и морето отдавна отминаха, вече дойде Баба Зима stud и вместо загадки за морски курорти е време да се приберем по родните градчета и да си спомним на какво се возехме. Ще разкажа като начало за градския и крайградски електротранспорт.

Обществен транспорт

Обществен транспорт

Обществен транспорт

Един много симпатичен по мое мнение тролейбус Шкода, с който най-обичах да пътувам в града през ранното детство в края на 70-те... Безшумен, бързонабиращ скорост и с много удобни седалки за деца.

Обществен транспорт

Ето го и двойката в София. В Пловдив повече ми харесваха на цвят бледожълти с червено горе на покрива и около прозорците(обратното на горната снимка където е червен с бледожълто). Сякаш ми са пред очите току що пуснати по линиите на градската мрежа чисто нови (за разлика от този на снимката доста поочукан). През 80-те все още вървяха по някои линии, но вече от тежката експлоатация каросерията им се беше усукала, ресорите изпуснали и изглеждаха така сякаш се движат изметнати настрани.

Обществен транспорт

Обществен транспорт

...разбира се картите и билетчетата за пътуване...

Обществен транспорт

Обществен транспорт

И добре позната на всички ни електричка.  С нея се возих най вече отивайки при баба и дядо от Пловдив до Асеновград, както се вижда и от билетчето. Цена 20ст. ученическо намаление и 40ст. за възрастни. Това беше алтернативата на автобуса Чавдар от автогара Пловдив.  Край София имам по малко спомени от тази мотриса - ходили сме на гости на татковите колеги чичо Гошо и чичо Марин в Долно Камарци по Подбалканската линия. Те пък на свой ред всеки ден пътуваха до работата в София именно с нея подобно на хиляди хора от околностите на София, които работеха в града.