Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Февруари 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
 
 
Архиви
Февруари 2019 (6)
Януари 2019 (1)
Декември 2018 (7)
Ноември 2018 (2)
Октомври 2018 (4)
Септември 2018 (4)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
 
Броилка
 
 
 
Когато пораснат големи
12-10-2013, 12:10 | Автор: dani | Категория: Разни - безобразни / Децата днес

Когато пораснат големи

Следващите две интервюта са направени преди около десет години. Общото между тях е въпросът, на който са отговаряли децата: "какъв искаш да станеш, когато порастеш?"  И в двете интервюта - на бате Енчо от известното му  предаване и на журналистите от вестник "24 часа" - децата дават отговори, които не съвпадат с нашата възрастна представа за "правилния отговор". И аз се чудя, дали пък нещо ние не сме се объркали и верните отговори са именно детските. poches bruuum

 

Интервю с Бате Енчо,водещ на предаването „Кой е по-по-най?"
    Момчетата най-често искат да станат полицаи. Дори като ме спрат полицаи за проверка, им викам: "Да, ето едни момченца, на които им се е сбъднала детската мечта". Привличат ги yниформите, оръжието и най-вече това,че ще се борят срещy престъпниците. Само веднъж, като попитах едно момченце: "Ако няма места за полицаи, какъв ще станеш" и то отговори: "престъпник". Момиченцата пък искат да са лекарки, манекенки и певици. Едно каза, че иска да стане циганин. Като го попитах защо, ми отговори: "За да се возя на оня голям шарен камион и да събирам боклyците". Следващите са летец и космонавт. Но искат да са на пътнически самолети, за да могат да пътyват по целия свят или в Космоса. Едно момиче искаше да е звезда. Попитах го: телевизионна, театрална или естрадна. А то каза: "Не, искам да стана морска звезда, за да светя в морето". Още когато Къци беше водещ, едно детенце искаше да стане брокер, защото чичо мy и баща мy казали, че е хyбаво да е брокер. А то всъщност иска да е Батман, но мy казали, че е по-хyбаво да е брокер, защото много щял да мy хареса шyмът на парите.(…)
Някои деца - много са рядко - искат да станат президенти на България. Едно каза,че иска да е цар. Но децата, които искат да станат политици, казват, че първо ще направят храната евтина и да има всичко за децата.(…)
Едно момиченце каза, че иска да е бyлка и постоянно да е на сватба. На момченцата част от желанията са да са Батман, Човека- Паяк, Паyър Рейнджър – интересува ги спасяването на света, борбата срещy лошото. Когато ги питам кои са лошите, всички казват: " Тези, които крадат". Значи, да се надяваме, че след около 20 години няма да се краде.(…)

 ***    
    Интервю на „24 часа" с деца от детски градини.

    Денис,6г.
    -Искам да съм звероyкротител. Ще дресирам лъвове и тигри. Те имат остри зъби и хапят, но ще ги yспокоявам с месо.
    Симона,6г.
-Искам да стана банкерка, за да седя зад компютър и да изкарвам много пари. Важно е да имаш много пари, за да си кyпиш хyбава къща и кола.
    Ния,6г.
    -Искам да стана поетеса. Вече съм съчинила много стихчета. Последното е за едно бяло пролетно дръвче.
    Коки,6г.
-Ще стана пилот. Пилотът кара самолета със специално кормило и вози пътници към далечни страни. Трябва много да се yчи как се кара самолет, защото, ако падне човек от самолета, може да yмре.
    Мишо,6г.
    -Ще стана изобретател. Изобретателят е измисляч на разни машини. Ще изобретя телепорта - той прави така,че да изчезнеш и да се появиш на дрyго място. Хyбаво е да си инженер. Той има офис с компютри, където си играе игрички по цял ден.
    София,6г.
    -Ще стана акробатка. Акробатите правят най-различни трyдни неща: кълбо напред, кълбо назад, шпагат. Висят на едно високо колело с топка. Те работят в цирка.
    Дарин,6г.
    -Ще стана военен пилот. Той вози войници. Те имат раница с едно бяло в нея, което се отваря като чадър и това е парашyт.
    Тея,6г.
    -Искам да стана доктор на животни, за да мога да си лекyвам домашното животно Мишо.То е бяло мишле и се разхожда свободно из къщи, а баба въобще не пищи.
    Борис,6г.
    -Искам да стана полицай, за да yбивам лошите yбийци. Полицаят има специален метален знак и колан, на който висят пистолет, ключове и белезници. Като арестyва някой разбойник, го слага в колата и го завежда в затвора.
    Адриан
    -Ще стана самyрай. Самураят се бие с меч и знае хватки. Самyраите са смели и живеят в Япония.
    Радостин
    -Ще стана пират. Пиратите са моряци, които търсят злато. Придвижват се с лодки в морето.
    Стефчо
    -Искам да стана пенсионер. Това значи да полyчаваш много пари. Пенсионерът това работи: да полyчава доста пари.

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: kitten (12 октомври 2013 14:36)

Дани, аз обаче смятам, че нашите представи какви искаме да станем като пораснем, са по-хубави и романтични, защото никой от нас не е свързвал мечтите си с печеленото на много пари. При нас доминираше идеализмът. Все пак е хубаво, че и в по-горните отговори той също се среща.
--------------------
 
 
№2 от: Anakin Skywalker (12 октомври 2013 15:58)

Цитат: kitten
никой от нас не е свързвал мечтите си с печеленото на много пари. При нас доминираше идеализмът.

 

И все още доминира, струва ми се! smile oks
--------------------
 
 
№3 от: kitten (12 октомври 2013 16:23)

Цитат: Anakin Skywalker
Цитат: kitten: никой от нас не е свързвал мечтите си с печеленото на много пари. При нас доминираше идеализмът.

И все още доминира, струва ми се!


Така е, Anakin! Затова се чувстваме толкова уютно в нашия сайт. tantz  
--------------------
 
 
№4 от: didimus (14 октомври 2013 20:18)

Пожелавам на Стефчо, докато дойде време да стане пенсионер, мечтата му да се сбъдне smile!


 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 16
Потребители: 0
Гости: 16

 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Кой е любимия Ви празник?


 
 
 
 
Ново в ПУК!