> Децата днес / За сайта > Insight

Insight


6-10-2010, 21:52. : isi
Децата днес и старата баба - Нашето детство...
Понякога си го пускам, когато загубя смисъла на всичко това...
Вдъхновено от едно хартиено самолетче, направено от съвременно дете... Скрито някъде вътре, в кашона на Битието ни ... Разглежда своите стари снимки, тъгува, понякога моли за милост... има своята Светлина... обича котета, играе, твори, раздава щастие на Децата... Наоколо обикалят сиви хора... Открива отново смисъла ... Нашето детство!
Подарък от ive :em_121: :em_62: Благодаря!
От freja:
Добавям тук две анимацийки, които страшно ме впечатлиха преди време и ми се иска да ги споделя с всички.


MEET MELINE
или "Среща с Мелин" e едно поразително красиво, свръхреалистично филмче, създадено от Виржини Гойон и Себастиан Лабан през свободното им време. Те са двама млади професионалисти в областта на 3D-анимацията и работят в Париж.
Мелин е момиченце, което обича да играе и рисува в плевнята на дядо си. Един ден при нея случайно попада някакво непознато, космато същество, а тя - любопитна като всички деца - тръгва след него, за да открие какво е. След като преминава през най-различни препятствия и емоции (прекрасно представени, според мен), Мелин най-накрая се среща отблизо със "странното" същество.Kiwi!
е историята на една птица киви, чиято голяма мечта е да може да лети, открила е начин как да я осъществи, цял живот е работила за нея и накрая полита. За тези, които не знаят - кивитата нямат криле и не могат да летят... Историята е всъщност много тъжна и аз лично се разплаках, когато я гледах за първи път, но от друга страна - какво по-хубаво от мечтите, не спирайте да се стремите към тях!
Филмчето е дипломната (магистърска) работа на Дони Пърмиди от Училището по визуални и приложни изкуства и компютърна графика в Ню Йорк.