Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Април 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
 
 
Архиви
Март 2020 (2)
Февруари 2020 (4)
Януари 2020 (1)
Декември 2019 (1)
Ноември 2019 (1)
Октомври 2019 (6)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Да помогнем на мама...
21-02-2010, 09:48 | Автор: tkpopov | Категория: Разни - безобразни / Бели и хитрувания
  Така-а-а! Като ви чета интересните белички, които сте вършили, реших и аз да си призная какви съм ги вършил.
 
  Имахме във спалнята една много красива лампа за таван, от онези дето имат спираловиден кабел и чрез специален механизъм могат да се спускат или вдигат. Като за декорация имаше млечнобял стъклен абажур. За съжаление този абажур не оцеля дълго време.
Представете си как се оправя една майка с трима мъже вкъщи (аз, по-големият ми брат и баща ми).
И брат ми и баща ми през дълги интервали от време отнасяха по някое парченце от красивия абажур. И причината за това естествено бяха техните глави (особено тази на баща ми, който е доста висок). Мине не мине под лампата и "Чук!" - едно малко парченце от абажура пада на земята. През това време аз се чувствах като най-послушния, понеже досега не съм имал взаимодействие с проклетия абажур.
Да, ама не! Моят ред дойде в един хубав неделен ден, когато се прави традиционното почистване на апартамента. И аз като най-ентусиазиран чистех със старата прахосмукачка "УРАЛЕЦ". И за да го докарам на старание реших да обера и паяжините по тавана. Прахосмукачката "Бжжжжжжж" - работи усърдно, а аз навирам металните тръби по ъглите на тавана. И когато реших че съм почистил добре "този ъгъл" си викам: "я до почистя онзи" и обръщам тръбите подобно на кулокран и не гледам към тях, а кой знае защо - гледам надолу. И в този момент като се чу едно силно: ТОМБАРЛААА! и видях едро парче бяло стъкло падна на балатума. Погледнах на горе - лампата се люлее, а абажурът й имаше твърде странен външен вид. И в смесица от шума на бръмчащата прахосмукачка чух от съседната стая майка ми да вика: "Какво строши бе, животно такова?" Естествено тя беше готова да ми чете конско, но аз веднага се оправдах с факта, че абажура си беше и без това потрошен. И до ден днешен не е купуван нов абажур на тази злополучна лампа. Но като си спомня за тази случка от тогава, ми става много смешно.
  И каква е поуката, мили "деца"? Когато един строши нещо, винаги ще се появи друг да го дотроши.

Снимков материал от bat_mitco:

Да помогнем на мама...

Да помогнем на мама...


 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: donaddt (21 февруари 2010 09:59)
Ние имахме абажур, на който му се редяха висулките. Беше пластмасов, но съм виждала и стъклени висулки, които се закачат. И по същия начин поради "човешка грешка" част от висулките често се намираха на пода. Само че причината беше, че най-често някой се обличаше или събличаше точно под абажура и като замаха ръце...

 
 
№2 от: mchukanov (21 февруари 2010 10:30)
  Еее, Дона, що ли имам някакъв спомен, че от тези висулки ставаха димки
  Хехе - кат рече абажур, се сетих за полилея http://vbox7.com/play:6a274d6a--------------------
 
 
№3 от: bat_mitco (21 февруари 2010 11:36)
    НЯКОГА ЧИСТЕХ И ЧУПЕХ С "РАКЕТА"...А В МОМЕНТА ТОЧНО С ОЛДТАЙМЕР ПРАХОСМУКАЧКА  "УРАЛЕЦ"...ИСКАТЕ ЛИ СНИМКА КАТО ИЛЮСТРАЦИЯ КЪМ СТАТИЯТА?
    МЕЖДУ ДРУГОТО...СЕТИХ СЕ ,ЧЕ ТАТКО НЕ МОЖЕШЕ ДА ПОНАСЯ АБАЖУРА, КОЙТО ПРАСНАХ С ПРАХОСМУКАЧКАТА...ВИКАШЕ МУ "ЦУКАЛОТО"...ХА,ХА,ХА...ТА КАТО СПРАСКАХ ВЪПРОСНОТО ЦУКАЛО ИМАМ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ОТНЕСОХ 50% ПО-МАЛКО РАДИАЦИЯ...--------------------
 
 
№4 от: Надя (21 февруари 2010 13:56)
И моята половинка ми разказа история с абажур:):) Май е била много популярна беля.
Неговата е със сестра му и игра с червени пластмасови меч и шлем, завършила със счупен абажур, за когото майката е чакала дълго на онези прословути опашки и все пак го е взела по "онзи начин".
В крайна сметка героят на исорията е порядъчно набит с посочения по горе пластмасов меч, а за да си отмъсти от своя страна, той пък нарязал меча:):) на малки парченца:):)
Бат Митко, искаме снимка, разбира се:)

 
 
№5 от: tkpopov (21 февруари 2010 14:22)
bat_mitco,
Нищо против нямам против това да сложиш снимки. Давай!--------------------
 
 
№6 от: Милен Иванов (21 февруари 2010 16:53)
Цитат: Надя
игра с червени пластмасови меч и шлем,

Ей тези шлем и меч (и щит) има ли ги в сайта? Че аз съм още на МАРТ 2008--------------------
 
 
№7 от: ваняя (22 февруари 2010 08:47)
Та за този полилей с висулки аз си спомням че си мечтаех да си направя герданче от тях и тайничко се надявах да се счупи, нашите да го изхвьрлят и аз да си взема висулки xaxa2

 
 
№8 от: zori djunkova (22 февруари 2010 09:23)
А нашите полюлеи обикновено баща ми ги целеше по Нова година с тапите от шампанското, без да иска разбира се . И естествено, после я се купи нов, я не. По скоро не.

 
 
№9 от: freja (22 февруари 2010 15:54)
Голям смях се смяхме вкъщи с твоята абажурна беля, tkpopov! Помня ги тези лампи, които се спускат надолу-нагоре, една съученичка имаше такава в детската си стая и обожавах да ходя у тях, само за да я видя тази лампа. Тя беше точно над леглото й и двете лягахме и гледахме нагоре, и все едно се намирахме някъде другаде. А абажурът им беше един такъв, широкопол, като китайска шапка, много хубав и уникален...

Милене, чакаме admin да качи снимки на меча, щита и шлема, той отдавна е наснимал пълното пластмасово въоръжение на воините от 80-те .

 
 
№10 от: tkpopov (22 февруари 2010 18:10)
Искам да добавя още, че главата на баща ми беше станала причина за прощаването с още един абажур на една стенна лампа, няколко години преди горепосочения случай! Тя беше с метален аплик и тъмножълт стъклен абажур, поставен върху кръгла метална основа и гледаше нагоре. И тази лампа беше поставена над големия креват на мама и татко.
Тогава баща ми оправяше леглото и разговаряше с мен. Той си е такъв. Когато прави нещо никога не си гледа в ръцете. Беше се навел над леглото оправяше покривката и гледаше към мен и ми обясняваше нещо. И в следващия момент се изправи и очевидно не забеляза, че лампата е точно над него. Удари лампата с главата си и се получи ефекта на камшичния удар. Аз просто видях как абажурът отхвръкна нагоре и ичезна с трясък между леглото и стената.
Най-смешното беше, че когато баща ми разговаряше с мен, ме гледаше спокойно, а в следващия момент малко се намръщи и извика: "Еее! Аман вече, дето майка ти ги измисля такива украшения. Той всъщност каза и други неща, но не са за пред "малки деца".--------------------
 
 
№11 от: Надя (26 февруари 2010 14:27)
"Уралеца" - толкова знаменит герой в белите, е вече в статията, благодарениe на нашия също толкова знаменит беладжия - bat_mitco!

 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 21
Потребители: 0
Гости: 21

 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Трябва ли нов дизайн на сайта?


 
 
 
 
Ново в ПУК!