> Лакомства > Шоколадовите бонбони и другите храни

Шоколадовите бонбони и другите храни


21-08-2021, 17:20. : Чочко

Така ми липсват храните от соц-времето, такава носталгия ме обзема като гледам опаковките им.

Шоколадовите бонбони - ммммм, можех да изям една кутия, спомнам си "Амфора", "Пълдин", "Ритон", "Диана", "Простор", "Лилия", "Черноморец" - на капака имаше рапани, охлюви, морско конче, "Тримонциум", "Сюрприз", "Крем ягода", "Крем вишна" - баха с бели кутии, "Южен плод", "Вишнев цвят", "Кафе крем", "Фини млечни" - бяха скъпички, "Космос" - онези дребните топчета, "Триадица", "Пияни вишни" и още много други, но съм ги позабравила.

Пък бисквитите - Чаени, обикновени, "Слънце", "Еверест" и "Слънчев бряг"- само тези 2 вида бяха с дупка в средата/пък сега не можеш да откриеш цяла бисквита/, "Катеричка Рунтавелка", "Шипка", "Зимна приказка" или само "Приказка", "Бисквити с фъстъчен крем", "Калина" и още и още....

 За жалост не пазя никакви опаковки, но като се порових в нета открих доста неща и реших да ги споделя с вас. Лично аз много се зарадвах на този шоколад - "Дядовата ръкавичка" - кутия с 6 шоколадчета и на гърба на всяко имаше част от приказката - с мишката, със заека, с лисицата, с вълка, с мечката и с всички в ръкавичката, много им се радвах за една нова година/ има го на първата снимка/ и тези бисквити "Здраве"/от втората снимка/ бях ги забравила тотално, а много им се радвах. Разбира се и други позабравени неща - ето прпипомнете си ги и вие, дано откриете по нещо ваше, извинявам се ако някой снимки се повтарят тук в "Нашето детство", но това е неизбежно.

Е, гледайте, припомняйте си, помечтайте си. За жалост не можем да си похапнем, но поне да си помечтаем....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За шоколадите се ограничих, защото тук има цели статии, просто този вид не съм го виждала и затова го качих, за дъвките също няма да се разпростирам, но тези ми бяха от любимите, затова ги показвам: