Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Януари 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
 
 
Архиви
Януари 2022 (10)
Декември 2021 (1)
Ноември 2021 (1)
Октомври 2021 (4)
Септември 2021 (4)
Август 2021 (5)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
На вниманието на журналистите!
7-11-2008, 02:08 | Автор: dani | Категория: Специални проекти / За сайта
Моля всички ви да пускате най-много по две статии на ден! Така ще остане възможност за останалите нови статии да постоят поне един ден на заглавна страница и съответно да бъдат прочетени от повече посетители на сайта ни.
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: pepino (7 ноември 2008 16:03)

Напълно подкрепям, даже самият аз се чудех под каква форма да изкажа същото мнение, защото не ми се пускаше отделна статия, а в коментар кой ли ще му обърне внимание. От септември насам статиите доста се увеличиха. Това е колкото радостно, толкова и притеснително, защото малко ни обхваща модата на новото време - всяко нещо да идва и да отминава за ден-два. Радостно е, защото има много нови неща, които човек да разглежда. Неприятният момент се получава точно от актуалността: "Чакай да вляза да видя какво са писали! О, днес само 5 нови неща. 3 ще прочета, за другите нямам време." А ако са 10? Половината статии ще останат непрочетени. Като не можеш да прочетеш всичко, започваш да си избираш кое да четеш... а това е първата стъпка към разделянето на лагери. Момчетата ще почнат да си четат техните, момичетата - също. Нали се сещате накъде отива всичко. Определено не към нещо по-добро от това, което е било до момента.


 
 
№2 от: admin (7 ноември 2008 19:44)
Присъединявам се към молбата на Дани! Лично аз с четенето на статиите съм дооооооста назад. Направо ме е срам, но не ми остава време за да ги прочета. Още повече пък като админ с редакции и добавки (етикети, ключови думи, понякога "ремонт" на кода) изоставам със светлинни години. 
А си представете хората, които скоро са попаднали в сайта - "старите" статии просто не знам как ще ги "наваксат"--------------------
 
 
№3 от: furious_kid (7 ноември 2008 19:46)
Да! Абсолютно!
Просто трябва да имаме и взаимно уважение към труда на другите...
Достатъчно ценни са всички материали, които изравят от всевъзможни места, мазета и тавани, както и от потайните кътчета на спомените си всички автори и приятели на сайта и особено КОМЕНТАРИТЕ към тях, за да си позволим да ги загубим!

А и така още по-дълго ще ни е топло и уютно заедно, нали?
roza kiss4 kiss3

П.П. 08.11.08/00:38 А , може би, другарят отряден председател - виж по-долу вижда нещата с "топлотата и уюта" така:
angry2 angry2 angry2 ?

Кис, кис, кис!


 
 
№4 от: dani (7 ноември 2008 23:19)
Ей, ей, какви са тия целувки Бе то админа е виновен, той ги сложи тия емотикони. Ей, Влади, що учиш децата на такива...такива ... и престанете да се целувате, че ви изключвам от пионерския отрядpionerche--------------------
 
 
№5 от: admin (7 ноември 2008 23:45)
Какво лошо има в целувката, бе, Дани?! Та тя, целувката е много хубаво нещо, прекрасно, бих казал!--------------------
 
 
№6 от: Бяло (8 ноември 2008 17:41)
  Бе те отрядните са такива. Аз за целувките наминавам, ако е останала някоя....да не ги изхвърляме...хи хи хи.
  По въпроса да се изкажа - и аз не смогвам с четенето, а за поправките какво остава.

 
 
№7 от: donaddt (8 ноември 2008 19:16)
Даааа, изпаднахме в другия полюс. Докато в първите статии Дани агитира всеки коментирал нещо, да вземе и той да напише своите истории, вече не смогваме да изчетем всичко. В тоя ред на мисли дължа извинение на Дани за безцеремонното ми нахлуване в статията му Дву-три-четирицветни химикалки. Просто трябваше да го питам, но не го направих. А трябваше да се отнеса по-сериозно. Дано извиненията ми не са ужасно закъснели. Та оттам възникна въпроса, че не се вижда цялата статия като се влиза в нея от Най-посещавани, Случайни или от коментар. Иси тогава оправи статията за химикалките като копира съкратената новина в пълната. Аз пък преминах из старите статии до декември 2007 г и го направих на още две-три места. Вече - до април 2008. Дано не ме биете през пръстите.

 
 
№8 от: isi (8 ноември 2008 21:16)

Аз винаги първо себе си гледам, че и сега първо си прегледах моите статии, въпреки че абсолютно винаги сама съм се водела от този принцип! Съвсем случайно веднъж имам 2 статии за един ден и то едната е текст на песен, а другата... Вчера пък по молба точно на Дани - извадих в отделна статия "Чака нашата лодка в тревата" и така пак са се получили 2 статии. Но дори и затова се извинявам. Е, малко моята работа стана: "Гузен негонен бяга!"  Ама то пък всички да се изкажем против интензивното публикуване на статии, а никой да не е виновен....
 Според мен и 2 статии дневно на човек си е доста нещо за четене. Аз обещавам още по-стриктно да се съобразявам с горното, дори смятам, че 2-3 статии седмично на човек си е пре-пре-достатъчно. Коментарите и без това няма как да се ограничат и  няма нужда!

Ама това за лагерите, особено пък  момичета - момчета?  pepino, откъде ти хрумна?  Въобще не ми е минавало през ум! Ти така ли правиш?

А във връзка с коментара на donaddt: Аз пък си позволих да кача някои статии и в други раздели, освен в тези които бяха първоначално сложени. Никъде не съм махала първоначалния раздел, в който авторът е поставил статията си! Но много сатии, особено по-стари, си бяха дори само в "Главна" (тогава не са съществували токова раздели). Ако имате нещо против конкретен раздел за конкретна статия - махнете, преместете, или ми пишете - аз ще го направя.
  Ами уж е за по-добро ,  и все пак...
--------------------
 
 
№9 от: freja (12 ноември 2008 03:12)

Не знам дали обърнахте внимание на съвсем уместната забележка на donaddt, но сега ми иде да я повторя, заедно с още една-две (без те да се отнасят специално и само до журналистите):

    * Знам, че пише, че пълната новина не е задължителна за писане, а само кратката (както и че статията ще излезе, дори и без "пълен" вариант). Но е страшно неприятно, когато поискаш да влезеш в някоя статия от връзка, а попаднеш на празна страница. Преди време оправих няколко, на които бях попаднала, но бих предложила на всички автори да си запълват и двете полета с текст, независимо, че не е задължително да запълват второто.
admin, а може би това трябва да стане задължително?
 
    * Много моля всички... да пишат главни букви... където трябва. Или поне в заглавията на статиите. Някак си не е красиво заглавието да започва с малка буква...

    * Последното (засега) е по отношение на разделите. Наскоро имаше едно питане - каква е разликата между "Какво четяхме?" и "Библиотечка". Ами формално, в първия раздел слагаме статии, в които разказваме за някоя книга, а във втория - цели сканирани книги. (Имаше ли неясноти в други раздели, че не мога да си спомня?)

Надявам се никой да не приеме лично тези ми забележки и да не се обиди от тях.
___________

По темата: аз вече почти си наваксах с четенето на пропуснатото . Това не трябва да ви звучи много гордо, още по-малко - обвинително, защото от рекордните 169 статии за октомври цели 20 са мои...


 
 
№10 от: dani (29 ноември 2008 06:13)

Не знам дали ще погледнете в "корабния дневник" (колонката "ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ" от дясно) затова пействам новата записка на капитан Влади.
Сайтът "НД" до днес е претърпял 4 основни технически модификации, 10-на модулни обновления, 2 хакерски атаки, 3 престукторования на категориите и разделите, назадействали се форум, чат и галерия, 1 неосъществена среща на приятелите му и 1 раздор измежду екипажа му (получил се по недоразумение!!!). И при все това - си е все същия.
Ура! Пълен напред и пожелавам на всички успешно плаване към бреговете на блаженото детствоfranticИ още една отметка за Алексей от Русия, без когото май че нямаше да има "Детство" (или Влади щеше бая да се поизпоти зад клавиатурата )

Благодарност

Технически сайта е изграден благодарение на приятелското отношение на човек от Русия, наречен Алекс(ей/андър), който предостави за безплатно ползване "ядрото" на системата, поддържаща "НД". Без него това място в мрежата може би щеше да същестуваше, но не щеше да е точно такова. (Благодарим ти, Алекс(ей)!) 

Ами да го поканим Алекс да стане член на екипажа ни.  Може да му напишем и благодарствено писмо. Влади, дай някакъв адрес!--------------------
 
 
№11 от: tivesto (5 декември 2010 12:51)
Цитат Дани:

Моля всички ви да пускате най-много по две статии на ден! Така ще остане възможност за останалите нови статии да постоят поне един ден на заглавна страница и съответно да бъдат прочетени от повече посетители на сайта ни.

Нека все пак се придържаме към правилата и бъдем коректни един с друг!--------------------
 
 
№12 от: undo (5 декември 2010 13:16)
Няма как да не се присъединя към мнението на Тишо. Мисля, че беше поставен своеобразен рекорд...

 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 17
Потребители: 4
Гости: 13
Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Трябва ли нов дизайн на сайта?