Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Октомври 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
Архиви
Октомври 2021 (3)
Септември 2021 (4)
Август 2021 (5)
Юли 2021 (2)
Юни 2021 (2)
Май 2021 (4)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Раздаване на стари вещи
24-10-2013, 23:30 | Автор: ShadowMaster | Категория: Специални проекти / Изгубени вещи и спомени

Разглеждайки теми подобни на "Търся да закупя..." и "Бюро Изгубени вещи" видях че има един не малък брой хора, които търсят неща от детството си. Разглеждайки по - подробно разбрах, че това са на практика стари неща. Неща, с които днес търгуват антикварните търговци. Тези теми, които съществуват сега в детството могат да се разгледат като теми от тип търсене, и по - точно търсене на стари предмети. От друга страна много хора изхвърлят просто ей така на боклука много непотребни им вече стари предмети. Оказва се, значи, че човек може да изхвърли нещо, което да е ценно (говоря предимно за сантиментална и емоционална ценност) за някой друг човек. Болшенството от хората, които изхвърлят въпросните стари предмети, няма да имат нищо против да си раздадат старите "боклуци" на други хора, които ги искат, или дори да изкарат някой друг лев от тях (имам в предвид да ги продадат на безценица), вместо да ги изхвърлят. Предполагам, че понякога ще са склонни и да ги разменят за нещо друго, което да върне малко носталгия в съзнанието им. Поради това, по пътя на всякаква логика, би трябвало, освен теми от типа търся, да има и теми от типа предлагам. Даже нещо повече, темите от типа предлагам би трябвало да са повече от темите от типа търся. Не Видях, обаче тема от тип "Предлагам" в сайта на детството. Което е странно - където има търсене обикновено има и предлагане .... Та... реших да открия една такава предлагаща тема ... Предварително се извинявам, ако такава тема вече съществува. Чувствайте се свободни да изброявате старите неща, от които мислете да се отървете, седмица - две преди да сте ги изхвърлили на боклука, особено тези, които нямате против да дадете просто ей така, без пари. Нямам и нищо против администраторите на сайта да направят отделна тема за предлагам стари предмети, и тази да остане само като предложение.

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: bat_mitco (25 октомври 2013 08:36)

"Чувствайте се свободни да изброявате старите неща, от които мислете да се отървете, седмица - две преди да сте ги изхвърлили на боклука, особено тези, които нямате против да дадете просто ей така, без пари."

 

     neznam neznam dolu
--------------------
 
 
№2 от: Krista (25 октомври 2013 09:14)

Работата е там, че тук сме се събрали хора, които предимно търсят, а не предлагат. Т. е., това, което сме съхранили от детството, си е наше съкровище. Аз например, имам много любими книжки, но нито за миг не мога да си помисля да се разделя с тях срещу каквато и да е сума. Нещо повече: част от тях намерих в наши дни и платих съответната сума, но това, че притежавам почти пълната колекция от детството си, ме прави особено щастлива. Не знам, но мися, че тук такава тема, едва ли ще има усилено предлагане, просто защото насочеността на сайта е по-скоро за съхранение, отколкото за отърваване от старите вещи.


 
 
№3 от: yuerandis (26 октомври 2013 13:21)

Горещо ободрявам и одобрявам почина! Макар при преместванията и почистванията много неща, за жалост, да отидоха на боклука, с радост бих дал ей-така или си менкал предмети от останалата наличност.
Ю.


 
 
№4 от: ShadowMaster (28 октомври 2013 20:40)

 
Че вий сте били мечтата на антиквара !!!! Ако бях сега антиквар ... сто пъти да съм ви затрупал с какво ли не. Как не са ви надушили антикварите до сега - голям въпрос. Липса на далновидност от тяхна страна, може би ...
 
Ето от какво съм склонен да се отърва сега:
 
Три книжки, които не са от моето детство, тъй като не съм бил все - още роден, когато са излезли :) но никой от семейството ми не ги иска и всички имат явното намерение да ги подарят на вселената, като ги хвърлят на боклука:
 
Четиризначни математически таблици 1970
Не е много добре запазена, със няколко имена написани на нея (на хора, които не познавам) и малко подписи (на неизвестни личности) на първата страница, иначе запазена. 2 лв + цената на транспорта.
 
Сборник от задачи по математика за зрелостен изпит в общообразователните трудовополитехнически училища 1972
Добре запазена, има отговорите на задачите и насоки за решаването им (без пълните решения). Може да предизвика спомени в някой, който 1972 - ра година е кандидатствал с математика. Освен това евентуално може да се използва и за тренировка по математика. 4 лв + цената ма транспорта.
 

Методика на преподаването по математика в средното училище от осемдесетте, но не помня точно годината. Ще добавя годината до няколко дни.
Липсава задната корица, иначе е запазена. 1 лв. + цената на транспорта. 
 
Който иска някоя от книжките да ми прати съобщение тук или на тази електронна поща: seivtcho@abv.bg
 П.С. Склонен съм на размяна


 
 
№5 от: ShadowMaster (1 ноември 2013 22:09)

Прочетох по - горният ми пост, и си останах с впечатлението, че издребнявам. Затова реших да ги давам безплатно книжките. Ако сте от София може и лично предаване, което ще ви спести и пощенският разход.


 
 
№6 от: ssi (2 ноември 2013 08:40)

Не издребняваш! На някой преподавател може и да му навяват хубави спомени, ама на мен няма как учебник по математика да ми навява такива точно wink


 
 
№7 от: ShadowMaster (24 ноември 2013 13:13)

Ами като не издребнявам, връщам обратно цената на нещата, които предлагам.

Четиризначни математически таблици 1970   2лв.

Сборник от задачи по математика за зрелостен изпит в общообразователните трудовополитехнически училища 1972  4лв.

Методика на преподаването по математика в средното училище 1лв.

Ето и някои неща, които предлагам, и за които смятам, че ще предизвикат интерес към някои от вас:

списание "Дъга" броеве: 3, 4, 9, 10, 11, 15, 20, 24, 27, 28, 30, 32, 34 и 35.

списание "чуден свят" 86/7

списание "криле" брой 10 от 1982 - ра година

Последните три съм ги пуснал и в продавалника, ако имате интерес, можете да видите снимки на тези неща:
http://prodavalnik.com/prodavam-razmenyam-broeve-na-spisanie-dga-i28541843
http://prodavalnik.com/prodavam-razmenyam-spisanie-chuden-svyat-86-7-i36200689
http://prodavalnik.com/prodavam-razmenyam-spisanie-krile-i36200843 
 
№8 от: Деница (4 февруари 2014 18:49)

Аз искам да попитам дали някой има "излишни" едни малки кулички(около 7-8см) с раздвижени ръце и крака, със сини мигащи очички, продаваха се в синя количка?!Такъв спомен са ми и много искам да се сдобия таква, но никъде не мога да открия(включително и на битака).Склонна съм и на замяна,имам много запазени играчки от моето детство(свидни:))


 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 23
Потребители: 0
Гости: 23

Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Любимия ви учител преподаваше по: