> Изгубени вещи и спомени / Търся да закупя... > Помощ! Изгубен спомен (фикс идея)

Помощ! Изгубен спомен (фикс идея)


4-05-2013, 12:55. : svilen

Това е наистина една моя ФИКС ИДЕЯ, да видя, да притежавам картинка, плакат, снимка на този фототапет. 

Цял живот преследвам търся или просто се надявам случайността отново да ме срещне с тази творба. Може би варненчетата ще помнят огромното платно зад стълбите на Детмага през 1982- 84.

Помощ! Изгубен спомен (фикс идея)

Точно там аз на 3, 4 години се запознах с героите на Дисни. Тогава незнаех какво са те и от къде идват, но адси силно ми направиха впечатление. Завинаги се запечатаха тук горе. През този същ период от време - средата на осемдесетте години видях тапета за втори път в детската стая на децата, на сестрата на една колежка на майка ми. Седях там на една табуретка и поглъщах тази анимационна " Сикстинска капела " . Спомнях си, че през цялото време не обърнах внимание на домакините, бях обърнат към стената. След това многократно се опитвах да възпроизведа по спомен и чрез рисуване тази картина. Рисувах на хартия, на картон, на стената - исках отново да се докосна до нея. Е не стана! През средата на деветдесетте години, по руската телевизия гледах някакво сутрешно предаване. На стената на някакъв съветски дом стоеше умален вариант на този фототапет. Веднага записах предаването на ВИДЕОКАСЕТА. Тази снимка горе е възпроизведена от нея. Снимах телевизора няколко пъти и събрах в колаж каквото се виждаше в кадрите зад актьорите.

Та освен да си излея душата с тези редове, имам и молба към всички, ако някой нещо е видял, ако знае, ако може да ми помогне .... Благодаря ! yajuyo