Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Януари 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
 
 
Архиви
Януари 2022 (11)
Декември 2021 (1)
Ноември 2021 (1)
Октомври 2021 (4)
Септември 2021 (4)
Август 2021 (5)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
На гости ни е Румен Николов… (или: Зад кулисите - 2)
6-01-2012, 18:58 | Автор: admin | Категория: Специални проекти / Измислици-премислици

Тази статия е продължение на кореспонденцията ни с г-н Румен Николов. Предишното писмо можете да прочетете ТУК.

Уважаеми приятели,
благодаря за това, че ме засипахте с въпроси и за интереса ви към творчеството ми и към творчеството на Правда Далекова. Затова ще започна от малко по-рано. Аз работя в детските програми на БНТ от 1972 година и никъде другаде не съм работил. През времето съм минал през доста професии в реализацията на предаванията, а от 1993 година съм Главен редактор на редакцията създала всички български детски предавания. Така че може да се каже, че съм една сравнително достоверна енциклопедия по въпроса.
Всъщност началото на новата вълна, ако мога така да се изразя беше през 1983 година, когато г-жа Гълъбина Остоич /вече не е между нас/ реши да създаде един млад екип от автори и телевизионери, които да направят първия пробив с предаването "Седем дни за вас деца". То беше 15 мин. и се излъчваше всяка неделя сутрин. Поднасяше културна актуална информация по необичаен начин като водещата Лилия Вучкова, правеше всичко в диалог с различни куклени герои, които ние екипът измисляхме. В интерес на истината хората в този екип бяха: Румен Николов, Правда Далекова, Юлияна Каракашева, Марина Росенова /вече Бог си я прибра/. Предаването стана хит още първия месец и редакцията беше затрупана с писма, на които ние отговаряхме задължително. Впоследствие тези писма родиха идеята за друго предаване - "Милион и едно желания", но за него по-късно.
Водещата Лилия Вучкова още от дете участваше в предавания на редакцията, така че изборът й беше съвсем естествен. Тогава всеки от нас авторите отговаряше за героите-кукли, които беше измислил и ги включваше когато дойдеше редът му да пише сценарий. Правда беше автор на жабата - "Моля-моля", костенурките и др. Не си спомням всичките, споменавам най-ярките но може да я питате във фейсбук - тя има свой профил. Юлияна Каракашева правеше сладуркото Прасчо, Марина Росенова имаше една лисица и едно магаренце, а моя милост - имаше като герои нахалният папагал Коко, кучето инспектор Шаро /ударенеието е на "о" по понятни причини/ и извънземното Ушопляс-палачинката, момченцето Защотко.
Зад паравана работеха актьори от Централния куклен театър - Слава Рачева, Жени Пашова, Владимир Бонев, Цветана Нешкова, Ива Апостолова, Михаил Ганев, Тодор Димитров - вероятно пропускам някои имена но в началото бяха тези, после се присъединиха и други. Това беше в периода 83-84 година. Тогава се случи така,че Лили Вучкова трябваше да роди първата си дъщеричка и ние направихме конкурс за неин заместник. Явиха се няколко млади актьори. Влади Люцканов тогава беше в трети курс ВИТИЗ. Познавах го отдавна и знаех качествата му и очарованието му, което излъчваше. За мен той беше верният избор и аз го поканих да участва в конкурса, въпреки че той първоначално не беше сигурен, че иска това. След прослушването режисьорите накланяха в друга посока, но аз настоях и още двама колеги ме подкрепиха. И те бяха усетили неговия магнетизъм пред кмерата и избрахме него.
И както виждате не сгрешихме. Той стана звезда точно след първия месец. В интерес на истината трябва да споменем и режисьорите, с които работихме по онова време - Видослава Гъркова, Кремена Здравкова, Зоя Касамакова. За съжаление от това предаване има много малко запазено, тъй като се работеше на двуинчови рулони /магнитни носители/, които от стоенето в складовете се разпрашаваха и даваха само срив. Но скоро предаването и куклите станаха толкова популярни и преценихме, че на Влади му е тясно само тук и решихме да направим големи празнични програми - така се родиха "Измислици премислици" и малко по-късно "Телефеерия", а след тях и "Милион и едно желания".
Сигурен съм, че първообразът на "измислиците" е излъчен на 15 септември 1985 г. Факсимилетата на програма, които виждам в сайта ви вероятно са от повторения на предаванията. Измислици-премислици и Телефеерия бяха създадени от мен и Правда като празнични програми и се излъчваха в събота или неделя и задължително се правеха предавания за официалните празници. Така-а, май вече ви досадих с подробности за началото затова спирам. Но обещавам следващия епизод да бъде конкретно за "измислиците".

Румен Николов

Зад кулисите на "Измислици-премислици" - 1

Зад кулисите на "Измислици-премислици" - 3

Зад кулисите на "Измислици-премислици" - 4

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: boysta3 (8 януари 2012 13:28)

Гледам, че няма много коментари (май никакви), незнайно защо, но аз ще се престраша пръв да напиша няколко реда.
Първо , благодаря на бате Румен за отзивчивостта и настроението , с което е написал и щрихирал така приятно началото на детските предавания с Лили Вучкова (кака Лили) и бате Влади. Такава информация за съжаление страшно липсва и не знам дали не се появява ТУК в НД за пръв път. Ако е така, г-н Николов заслужава аплодисменти за желанието да ни разкаже зараждането на екипа осъществил проектите за деца като "Седем дни", "Милион и едно желание" Измислиците, Телефеерия и др. Г-н Николов, разказвате наистина увлекателно и си е направо за мен пропуск, че историята за създаването на тези култови предавания не са описани увлекателно в книга, придружени поне с фотоси (надявам се да има такива поне). Как може най-култовите предавания за децата през 80те и 90те да останат без ГРАМ !!! информация. Направо си плачат за книга. Най-малкото от уважение към хората работили за тях. На прима виста ми идва сюжета, как да изглежда, за кого да пишете и т.н. Все още голяма част от екипа са живи и здрави. Могат да се вземат лични впечатления от хората участвали в предаванията, както и снимов материал и най-вече - писмата на децата, на най-малките зрители. Кой ги е получавал тези писма? Съхраняват ли се от БНТ или от някой от създателите на предаванията? В книгата ще е прекрасно да присъстват части от някои от най-сърцеразидрателните, прочувствени и искрени детски тиради в желание да се пусне някое детско. Просто е задължително. Надявам се някой да е проявил далновидност и здрав разум да запази жив спомена за култа на тези предавания. Та аз , който съм гледал толкова малко телевизия и детски, си спомням че когато имаше Милион и едно желание (МЕЖ), наставаха големи бунтове с родителското тяло, ако трябва да се ходи някъде, или ако бяхме на село, да се върнем по-рано от лозето за следобедния час на МЕЖ или пък ако трябваше да се ходи някъде по-рано сутрин си издействахме до последно (до 12 ) да гледаме първа част - голяма борба си беше. Ако се касае за пари, при издаването на тази книга, кажете, ако трябва ще направим фонд да се наберат средства. Но пък се чудя БНТ не може ли да задаля фонд за подобни книги, популяризиращи името на Телевизията и запазване паметта й чрез "четмно и писмо".
За съжаление, когато участват бате Влади и кака Лили в предавания към сегашно време, водещите само леко минават през историята на тези предавания на БТ, най-вече поради слаба информираност, и незнанието за култа към тях. Така в десетките пъти участия на бате Влади , той почти нищо не е казал за кухнята на Измислиците, нито пък за Телефеерия.
Относно продължението на вашите отговори, аз продължавам да допълвам въпросите си със следните:
1. Може ли да разкажете за всеки актьор по отделно няколко думи как е бил избран или по-точно откъде го взехте. По-специално да кажете няколко думи за Владимир Пенев, Мая Бабурска, Ники Сотиров, и др.
2. Ако може да кажете и няколко думи за Маргарит Минков написал прекрасните текстове:
"Сто певци подбрал съм ви ги аз,
сто усмивки - те пък са от вас.
И какво очаквате от Влади,
ако не, хиляда изненади.
"
"Някакво вълшебство става,
всичко е във странен ред.
Сутрин слънцето изгрява,
а залязва слънчоглед.
Врабче, което на перваза,
сънува пролетна трева,
и клонче в старата ни ваза,
подало се едва-едва
."
и върха му за нас децата, но и малко тъжно-поучително:
"Неочаквано като чудо,
като птица влетяла в стаята.
Влиза нашето детство лудо
и недопиваме чая си.
Смеем се ние изкуствено,
не, че сме стари, обаче
за хвърчило изпуснато
някак не можем да плачем.
Свикнахме вече с времето,
що хвърчила изгубихме.
Други са ни проблемите,
вярваш ли детство учудено.
Вярваш ли, днеска не тичаме,
и не играем с конфети,
станахме много прилични -
възрастни авторитети
."
Този човек Маргарит МИнков е бил невероятно извисен и чист човек. Кажете как стигнахте до там да работите с него? Как се срещнахте? Известен поет ли е бил или...?
3. И накрая няколко думи за прохождащия тогава (вероятно) композитор Стефан Димитров. Как той прие да рабори с вас? Работил ли е преди това в БТ или прощъпулника му в телевизията бе с вас? Защо Стефан Димитров издава за 50 и 60 годишнината си основно естрадни хитове, а не споменава творчеството си в БТ. Та тези песни с чудните текстове на Маргарит Минков са такова богатство за България - за доброто у хората, за възпитанието на децата ни? Поне БТ да ги издаде? Въобще се чудя защо БНТ не направи своя издателска къща и да издава и съживява по този начин подобни шедьоври, които ще се покрият с дебел слой прах, а може и да изчезнат и времето да ги заличи. В Германия, Швеция, Чехия, Полша - националните телевизии издават дискове с техни продукции, защо ние не правим нищо да съхраним паметта си, не знам? От късогледство ли или от друго, не знам.
И за Стефан Димитров да кажете в кой период е тврил за вас. Може би докато не е станал шеф на Нова ТВ (1993 г.)?
4. Относно датата и пуска на Измислиците даден от Вас като 15 септември 1985 г. Няма защо да не ви вярвам, вие сте създателя му, но как си обяснявате това издание за Новата 1985 г. и излъчено "Измислици-премислици" на 5-ти януари 1985, 9 месеца преди официалния му старт?
измисличи-премислици 1985
5. Относно бате Влади и кака Лили. Доколкото разбирам, бате Влади идва на мястото на кака Лили в предаването "Седем дни за вас деца" (начална видео шапка) някъде началото на 1984 г. И когато се връща кака Лили (около 1985 г.), тя връща ли се в предаването Седем дни, или започва новото Милион и едно желание? И ако може да разкажете малко за зараждането на "Милион и едно желание". На кого хрумна, и от какво бе продиктувано? Мога само да си представям чувалите с писма до БТ през 80те за повторение на някое детско.
А... сега се сещам да питам и за автора на анимацията -шапка на "Седем дни за вас деца". Знам , че повечето шапки на ЛНД са на Зденка Дойчева, а тук кой е автора, някой дали си спомня кой я нарисува?
седем дни за вас деца
Очаквам с нетърпение след време продължението на разказа Ви за тези предавания и участниците в тях. Искам да Ви уверя, че аз лично, пък и надявам се почти всички деца израсли с тези предавания, няма как да им досадите с тези увлекателни разкази, просто не виждам дори причина човек да се замисли в тази посока. Вакумът е много силен... и ние попиваме всяка дума изречена от Вас (от първо лице) за нещата от кухнята.
Благодаря Ви още веднъж. Труда Ви е и ЗНАК на уважение към труда на всички хора работили с Вас през годините и създали тези прекрасни предавания с прекрасни песнички.
До нови срещи.


 
 
№2 от: anni (8 януари 2012 19:37)

Тъкмо на най-интересното и - щрак, токът угасна em_11 Хайде, бате Румене, разказвай за измислиците-премислиците.Бойко  като официален говорител по темата изстреля всичките ни въпроси, така че давай нататък, повярвай ми - няма как да ни досадиш.
--------------------
 
 
№3 от: tivesto (8 януари 2012 20:02)

Благодаря на бате Румен за увлекателния и интересен разказ! Разбира се, че искаме още и още и още... Толкова е хубаво да четем за любимите си предавания. Все пак искам да помоля бате Румен да се регистрира в сайта, ако все още не го е направил и да ни радва с нови и нови статии. Автоматично ще придобие статус ПОЧЕТЕН член и ПРИЯТЕЛ на НД. Ще има възможност и за по-бърза връзка с нас чрез коментари!
--------------------
 
 
№4 от: катя милушева (8 януари 2012 21:15)

 И аз благодаря на бате Румен за увлекателния и интересен разказ! Присъединявам се към всички овации em_125 !


 
 
№5 от: bezdelnick (9 януари 2012 10:59)

Благодаря, Бате Румене за тези мили спомени em_125 em_125 em_125
Ушопляс Палачинката ми беше любимия - със сестра ми често си повтаряхме негови реплики като
"Ушо иска гледа"
И жабата "Моля-Моля" не оставаше по назад в класацията.
А и до ден днешен използвам "филия ц майонез(ц)" Както казваше дядото от "лексикон"

boysta3
, така добре е показал какво чувстваме, че за нас е достатъчно само да кажем разказвай, разказвай, разказвай. 
Колкото повече- толкова повече.
СЛУШАМЕ ТЕ
em_82 em_82


 
 
№6 от: freja (11 януари 2012 03:00)

Тези писма казват толкова много, а в тях има един такъв истински дух. Истински писма за истински неща, от истински желаещ да ги разкаже приятел. Чувствам се като дете, четящо приказка, която дълго време е седяла скрита някъде.

Забелязали ли сте, че в съвременната телевизия (без значение коя), когато гостува някоя личност или излъчват интервю с нея, дори и цял час предаване да й посветят, пак почти нищо съществено не се казва? Много приказки, а нищо не научаваш. Най-важното в интервюто/предаването е, че то е взето/направено от репортер на Еди-кой-си-канал. Ако решат да представят всичката информация от само тези две писма, сигурно ще направят многосериен документален филм и ще го излъчват три недели.

Удивена съм от самоинициативата и готовността, с която бате Румен ни развежда зад кулисите на тези наши любими предавания. Значи имало още такива отзивчиви хора. Бих му предложила да се регистрира в Детството, ако вече не го е направил em_2

(Проблемът с линка към първото писмо е оправен.)


 
 
№7 от: Румен Николов (12 януари 2012 10:09)

Направил съм още два коментара за "измислиците" ,но не зная дали са стигнали до вас. Изпратих ги на 9 и 10 януари. А иначе вече съм регистриран в сайта ви, на главната страница го пише. Ако не са стигнали а имате интерес, уведомете ме за да поправим пропуснатото.
А когато се регистрирах получих съобщение ,че съм при чавдарчетата...


 
 
№8 от: anni (12 януари 2012 10:53)

Здравей, бате Румене(може ли да те наричаме така?) и добре дошъл в махалата!

Цитат: Румен Николов
когато се регистрирах получих съобщение ,че съм при чавдарчетата...

Така е , всички новорегистрирани са при чавдарчетата, но това лесно може да се промени - тук думата има админа. Ще използвам момента лично да ти благодаря за инициативата и желанието да отговориш на нашите въпроси и да задоволиш нашия интерес към детските предавания изобщо.
ПП. Обаче аз не виждам къде са добавени коментарите.
--------------------
 
 
№9 от: Румен Николов (12 януари 2012 11:17)

Коментарите ги изпратих като съобщения до админа, така както се случи с втория материал, който сте публикували по- горе. Ако не ги откривате кажете за да направя нови. Не ми се иска толкова въпроси на "малките чавдарчета"да останат без отговор. А това че съм чавдарче, може да предизвика у мен само гордост, че ме връщате в най-сладките ми години.


 
 
№10 от: isi (12 януари 2012 11:52)

И аз да добавя тук моето голямо благодаря! И от мен - добре дошъл при нас!

Исках и да ви разкажа, как песничките от Измислиците и от Телефериите - онези от грамофонната плоча, която boysta3  сподели с нас преди време  - и то всичките 22 песни, включително онези, които ние не сме запомнили така добре или  не са ни направили впечатление - днес са любими на едно 5 годишно момиченце :) Докато пътувахме заедно с нея в тяхната кола, те звучаха една след  друга, моята малка приятелка пееше с тях и все ни казваше:: "Слушай, слушай сега... " или "А сега за сънените принцеси...  сега за принцовете ... "Даже малко недоволстваше, че се включваме да пеем и ние - та това си бяха НЕЙНИТЕ песни и тя ни изненадваше с тях :)))

А за съобщенията-коментари  до админа - сигурна съм, че нашият админ Влади  просто не е имал време  тези дни и при първа възможност ще влезе тук и ще ги сподели с нас! Очакваме с любопитство :)))
--------------------
 
 
№11 от: admin (12 януари 2012 16:10)

Здравейте! За съжаление нещо се е объркало - просто не съм получил коментарите, за които казва г-н Николов - нито на поща, нито на лични съобщения; даже и в модула за "жалби и съобщения" гледах. Вероятно пак някой технически гаф em_8 Надявам се, че г-н Румен Николов няма да ни се сърди заради тези пусти чудеса на техниката em_2
--------------------
 
 
№12 от: boysta3 (12 януари 2012 16:26)

Цитат: admin
г-н Николов - нито на поща, нито на лични съобщения; даже и в модула за "жалби и съобщения" гледах. Вероятно пак някой технически гаф
Ей.. значи, пак препятствия. Остава да стискаме ПАЛЦИ бате Румен да е направил копие на тези си писма до Админа.
Чакаме с нетърпение поредната част за Историята на детските предавания през 80те...


 
 
№13 от: Гергана (12 януари 2012 17:34)

Бате Румене, добре си ни дошъл! em_115


 
 
№14 от: tivesto (12 януари 2012 18:39)

Бате Румене, добре дошъл при нас! Радвам се, че откликна на молбите ни и се регистрира в НД. Така връзката помежду ни ще е по-лесна. Много съжалявам, че последните коментари са изгубени по трасето. Ако не си ги запазил в архива, ще ти се наложи да ги пишеш пак. Понякога се случва повторението да е по-сполучливо от оригинала. Сигурен съм, че ще бъдем приятно изненадани от теб и за в бъдеще. С нетърпение очаквам поредната история за любимите ни предавания. Надявам се, че ще се забавляваме заедно!
--------------------
 
 
№15 от: Румен Николов (12 януари 2012 23:15)

Е добре, сега изпратих доста обемист материал, къде е? Часът е 23.12 12.01.2012 година. Явно нещо не се случва както трябва.


 
 
№16 от: freja (13 януари 2012 01:36)

Привет и от мен и добре дошъл, бате Румене! em_125

Вероятно има някакъв проблем с изпращането на съобщения през сайта, защото и аз днес два пъти се сблъсках с него. Проверих и да не би да си пуснал материала като нова статия, която чака одобрение, но не - нямаше нищо.

Както и да е, вече ще можеш да пускаш нови статии, които ще се появяват веднага, след като ги публикуваш. Изпратих ти подробностите в имейл em_42


 
 
№17 от: Румен Николов (13 януари 2012 10:23)

Изпълних подробностите, и изпратих голям материал, но автоматиката ми написа върни се назад и къде отиде статията ми не зная, вероятно я е изтрила. Съжялявам ,че я писах направо тук в сайта ви и няма как да я възстановя. Ще трябва май да я правя наново, но това по-нататък. Ще си ги пиша на уърда и ще ви ги пращам като прикачени файлове.


 
 
№18 от: boysta3 (13 януари 2012 19:04)

Здравей бате Румене! Съжалявам, че първите ти опити да напишеш статия протичат с подобни сезифовски мъки, но без да искам да те успокоявам, много от чавдарчетата в НД, когато правиха прощъпулника си, изпитваха подобни неволи.
На мен поне 2-3 пъти ми се е случвало да не ми се приеме статията по някои тривиални причини. Ето какво може да се случило и при теб, чисто предполагайки от собствения си опит:
1. Обикновено човек пише статията си на кирилица, НО!!! накрая трябва да се вкара код за потвърждение, който обаче е с ЛАТИНСКИ букви, или иначе казано трябва човек да обърне буквичките. Аз в бързината си съм правил този фаул поне 3-4 пъти въпреки опита си... просто от недоглеждане, въпреки че съм си патил. Затова имам инстинкт да си копирам основния текст на статията и временно си го пействам в един Ноутпад файл (текстов), и ако стане фаул, просто само вкарвам заглавието и краткия вариант от основната статия, и дори копираното си стои и само го пействам наново и внимателно си попълвам КОДА.
2. Случва се понякога леко разкривения КОД да ви подведе и примерно вместо "h" мислите че е "n", или пък вместо цифрата "1", напишете "l" (ел) и др. подобни подводни камъни. Така че винаги е хубаво да имаме едно наум и да си правим по едно копие в момента преди да натиснем бутона за финализиране (приемане, изпращане) на статията.
3. Може, ако дълго време пишем дадена статия, да кажем повече от 30 минути, самата сесия за създаване на статия да е ИЗТЕКЛА и тогава всичко да сме попълнили вярно, пак ще даде грешка!!! И това съм преживявал, но копието ме спасява.
statia код4. Случвало ми се и друго. В бързината, вместо в прозорчето за КОДА, изписвам КОДА в горното идентично прозорче , което е за "Етикети". И това ми се е случвало... Май, бая станаха "подводните камъни", така че винаги е хубаво да има копие, и то най-сигурно на текстов файл запазен с име.
5. Може докато си пишете 10-15ина минути, а и 20-ина, примерно да има срив на тока, да се рестартира компютъра и др. фалове по компютъра или кой знае какво, затова е хубаво да си правим едно бързо копие в текстов файл. Спестява голяма част от ТРУДА НИ, защото писането си е значителен труд , умствен, творчески, художествен и емоционален, който надали ще има същото вдъхновение, ако трябва наново да го пишем, но вече с ЛЕКА ГОРЧЕВИНА от пропиляния ТРУД.
Накрая завършвам с оптимистично приветствие за желанието Ви да ни въведете в тайните на детските предавания , скоито израснахме и чакахме с нетърпение... Радвам се и че все пак не сте се отказал и тези малки пречки само показват вашата съпричастност към интереса на толкова деца израснали с вашите предавания и желанието да ни зарадвате отново.
Успех занапред и дано съм Ви помогнал да разберете, че тези нови ТЕХНОЛОГИИ си имат и своите кривички. Все пак техника, какво да го праиш... но затова пък ни дават мигновена връзка от всяка точка на света по всяко време на денонощието. Случват се и леки неприятности...


 
 
№19 от: tivesto (13 януари 2012 19:34)

Бойко, благодаря ти за изчерпателния коментар. Сигурен съм, че ще е полезен на много потребители. Наистина техниката понякога си прави "шеги" с нас и трябва да сме подготвени за това. Задължително архивирайте всичко, преди да публикувате! Така ще си спестите излишни нерви и губене на време. Жалко, че бате Румен се сблъска с този проблем още от самото начало. Всяко начало е трудно. Вярвам, че после всичко ще тръгне по мед и масло. em_40
--------------------
 
 
№20 от: Румен Николов (13 януари 2012 22:49)

Ще ви пиша когато пак мога.  Но ако желаете да видите една нова версия на песните от "Измислиците" и "Телефеерия" идете при чичо Гугъл и напишете на български "Коледната уличка". Като виждам, че всички сте малко носталгично настроени, този мюзикъл ще ви припомни много неща, още повече, че съвпада с празничното настроение, което още не ни е напуснало. Гарантирам, че 50 минути ще се забавлявате и че ще има и сълзички... Автор съм аз под псевдоним, а музиката е на Стефан Димитров, изцяло в нови аранжименти и я пеят други деца и актьори, но е все толкова чувствена и хубава. Нека това бъде моя поздрав към всички Вас за да ви е по-топло на душичките през уикенда.

Румен Николов

Да не забравя,там има линк и към още едно филмче "Серенада"15 мин. то получи през 2009година най- голямата награда в историята на БНТ - "Златен кайро", ако ви интересува вижте го.
Нямам представа може ли този материал да се тегли, но ако може вкарайте го в архива си има смисъл.
р.


 
 
№21 от: tivesto (13 януари 2012 23:01)

Много благодаря за поздрава! "Коледната уличка" вече е свалена на компютъра и остава да я изгледам с най-голямо удоволствие! Ако има интерес може да се качи и направо да се гледа тук.
--------------------
 
 
№22 от: Румен Николов (13 януари 2012 23:14)

Радвам се, вярвам, че ще ти достави удоволствие. Ще очаквам мнения, защото това е мюзикъл правен преди три години. От тогава поради  финансови причини не ни дават да снимаме нови предавания.


 
 
№23 от: shturcho (14 януари 2012 01:03)

Тивесто, ако може линк за сваляне на Коледната уличка, че нещо не мога да се оправя, оттатм откъдето го отварям ми говори за приставки, които ми липсват. Благодаря.


 
 
№24 от: boysta3 (14 януари 2012 01:40)

Цитат: shturcho
линк за сваляне на Коледната уличка, че нещо не мога да се оправя
Щурчо, качих ги на Мегаъплоуда за теб. Там ще са поне един месец (т.е. до 12.02.2012).
- kolednata_ulichka.wmv; 82,9 MB (87017294 bytes); 00:50:20; 320x240; 25.00fps; Video: 185kbps; Audio: 40.0 Kbps (СВАЛИ ОТТУК);
- serenada.wmv; 24,5 MB (25731280 bytes); 00:14:53; 320x240; 25.00fps; Video: 185kbps; Audio: 40.0 Kbps (СВАЛИ ОТТУК).
Иначе, както е описал бате Румен, лесно излизат с чичо Гу двете имена. Ето и местата откъдето са свалени двете видеа.
- Детски и младежки програми - Коледната уличка (2007) (натисни тук); (директно видео)
- Детски и младежки програми - Серенада (2008) (вград.англ суби) (натисни тук) (директно видео)
ами това е засега, приятно гледане...
дано съм улеснил и други...


 
 
№25 от: shturcho (14 януари 2012 10:16)

Свалих ги, много ти благодаря Boysta!


 
 
№26 от: anni (14 януари 2012 10:27)

И аз ги свалих, благодаря на бате Румен и на Бойко за улеснението!
--------------------
 
 
№27 от: bat_mitco (14 януари 2012 11:02)

КОМЕНТАР № 18, БЕЗЦЕННОТО ОПИСАНИЕ НА БОЙСТЪРА ЗА ПОДВОДНИТЕ КАМЪНИ В ПУБЛИКУВАНЕТО НА СТАТИИ ...АКО Е ВЪЗМОЖНО АВТОМАТИЧНО ДА СЕ ПОДАРЯВА НА ЧАВДАРЧЕТАТА...МИСЛЯ ,ЧЕ ИМА ДОСТА ДОБРЕ НАПРАВЕНИ ПОДОБНИ...КАК СЕ СЛАГАТ СНИМКИ В КОМЕНТАР И ПРОЧ...НЕКА ДА НЕ СА ПОПИЛЕНИ И УМЕСЕНИ  В ШАРЕНИЯТА И МНОГОТИЯТА НА САЙТА...ДА ИМА  ПРИМЕРНО РАЗДЕЛ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ...
--------------------
 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 21
Потребители: 1
Гости: 20
Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Кой е любимия Ви празник?