> Къде остана детството? / За сайта > Толкова дълго ви търсех, и ангелът винаги ме подкрепяше: "Продължавай, ние пазим твоето детство, защото и ние сме деца като теб..."

Толкова дълго ви търсех, и ангелът винаги ме подкрепяше: "Продължавай, ние пазим твоето детство, защото и ние сме деца като теб..."


2-09-2009, 21:44. : Мирко
       Наистина, както казват мъдрите хора - "Всеки намира това, което търси ''. Е, аз наистина ви открих. Знаех си, че все още някой пази спомена за дъвка Идеал, за Кубчето на Рубик, за Чичо Манчо снех те, за Арабела, за Призраци в Блока, За Васко да Гама от село Рупча , за прекрасната лятна ваканция, за платнения надуваем дюшек, за прекрасното синьо блестящо море, за искрените, пълни с радост детски очи, за обелените детски колене, паднали от Балканче или Лястовичка, за куцанката , за народната топка, за Горе на черешата ей там или за Тинчето, която се къпеше по 10 пъти на ден, и Васко и Фори бяха влюбени... И аз и ти, приятелю, бяхме влюбени в чистотата на времето,  в  което живяхме. То, нашето детство, ни помогна да сме такива сега. Все още имам вярата, че светът е пълен с мечтатели като мен, и че спасение дебне отвсякъде, и морето, и небето, и Дон Кихот и Росинант са на моя страна, и заедно с Гъливер ще пътуваме с кораби, защото е истина, че малкото момче е най-големия мъж. Благодаря ви, че сте ги запазили всички тези ценности приятели - чавдарчета и пионерчета. Винаги готови - докато ги пазим в сърцата си ще има, в какво да вярваме и какво да оставим на нашите деца.