Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Май 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
Архиви
Май 2020 (1)
Април 2020 (6)
Март 2020 (2)
Февруари 2020 (4)
Януари 2020 (1)
Декември 2019 (1)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
ПУСТОТОТО ДИСКО 9...С ТРАМВАЙ №5
18-11-2011, 19:22 | Автор: bat_mitco | Категория: Специални проекти / БИС (Без Игличка Свирят)
ПУСТОТОТО ДИСКО 9...С ТРАМВАЙ №5
ПЪРВОНАЧАЛНО ЗАМИСЪЛЪТ БЕШЕ ЗА ЕДНА ДИСКОТЕКА САМО С БЪЛГАРСКА МУЗИКА...
НО ПОНЕЖЕЗАЩОТОБАЧЕ УСТАНОВИХ, ЧЕ ОТ ЕДНА СТРАНА ЩЕ Е ТРУДНО ДА СЪБЕРА ДВАДЕСЕТИНА ТИПИЧНИ ДИСКОТЕЧНИ ПАРЧЕТА ПО СИСТЕМАТА "ПО ЕДНО НА ИЗПЪЛНИТЕЛ"...
А ПЪК ИМАМЕ ГРУПА, КОЯТО ПО ЗАМИСЪЛ Е СЪЗДАДЕНА ДА ПРАВИ ДИСКОТЕЧНИ ШЛАГЕРИ...
ЗАТОВА РЕШИХ ДА КАЧА "ПУСТОТО ДИСКО" НА ТРАМВАЙНИ РЕЛСИ...

ТРАМВАЙ № 5

УЧЕНИЧЕСКИ ЧАС

КАЛИМБА ДИ ЛУНА

ЕДИН ЛЕТЕН ДЕН

ПОГЛЕДЪТ НА ЛЮБОВТА

ЕЛА

ДУМИ ПОЗНАТИ

ЧУДНА ЗВЕЗДА

ЕМИЛИЯ

ОЧИТЕ

ШАРЗАН

ЦЕЛИЯТ МИ СВЯТ

ДЪЛГО ОТСЪСТВИЕ

КОГАТО УГАСВА СВЕЩТА

МОДИ

ТЯ
В КЪСЕН ЧАС

СЛЪНЧЕВО МОМИЧЕ

РАЗ,ДВА,ТРИ

ШАМПИОНИ

ПУСТОТОТО ДИСКО 9...С ТРАМВАЙ №5

УСМИВКАТА

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: bat_mitco (18 ноември 2011 19:55)

НЯМА  ДА ВИ КАКАНИЖА ЖИЗНЕНИЯ И ТВОРЧЕСКИ ПЪТ НА ГРУПАТА И ПРОЧЕЕ НЕЩА,КОИТО МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА МНОГО МЕСТА В МРЕЖАТА...НО ЩЕ ВИ ДАМ 5 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАМ МНОГО ПЕТКОПЕТКОВ И НЕГОВИТЕ МОМИЧЕТА...

1.ТРАМВАЯТ СА ЕДИН ВИД СЕМЕЙНИ ЛЮБИМЦИ...ТАТКО ХАРЕСВАШЕ ПЕТКО ПЕТКОВ ОЩЕ ОТ ПРЕДТРАМВАЙНАТА МУ КАРИЕРА И ВСЕ РАЗПРАВЯШЕ ЗА ЕДИН КОНЦЕРТ НА СТУДИО ВЕ В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР В ТЪРНОВО...МЕН НЕ МЕ ВЗЕХА И БЯХ МАЛКО СЪРДИТ...МАЙ ЧАК НА КОНЦЕРТА НА АЛЛА ПУГАЧОВА И ВЕСЕЛИТЕ МОМЧЕТА МИ МИНА...СЕСТРА МИ, КОЯТО НЕ  НОСЕШЕ ПУЛОВЕРИТЕ МИ, НО ПЪК СЛУШАШЕ ПЛОЧИТЕ МИ И ЧЕТЕШЕ КНИГИТЕ МИ, СЪЩО Е ДЕКЛАРИРАН ФЕН НА ГЕРОИТЕ ОТ ТАЗСЕДМИЧНИЯ БИС...

2.ОТКРАЙ ВРЕМЕ МНОГО ОБИЧАМ СПОРТА В МУЗИКАТА, А ТРАМВАЙ № 5 ИМАТ ДВА ТАКИВА ХИТА...ОТ ПЕТИЦАТА НА ДЕБЮТНИЯ ИМ АЛБУМ БЯХ СИ НАПРАВИЛ РЯЗАН С БРЪСНАРСКО НОЖЧЕ ШАБЛОН...СЪОТВЕТНО ИМАХ САМОДЕЛНА ФЛАНЕЛКА, С КОЯТО БЯХ ЯКО ДЖЕКИ ДИМИТРОВ СУЩИЙ...

ЗА НЯКАКЪВ ОТ ОНИЯ  КУПОНИ НА ПРИЯТЕЛСКИ СЕМЕЙСТВА, БЯХ БАРНАЛ ТАТКО С ВЪПРОСНАТА ФЛАНЕЛКА, ЧЕРВЕНИТЕ ШОРТАЦИ С ДВЕ ЧЕРТИ ОТСТРАНИ, С ШАЛЧЕТО НА ЧЕРВЕНИ И БЕЛИ ИВИЦИ...СЪОТВЕТНО СЕ БЕШЕ ПОЯВИЛ У ЛЕЛЯ ПЕПА С ЧЕРВЕНАТА ПЛОЧА ПОД МИШНИЦА...

3.МОМИЧЕТАТА В БАНДАТА... em_13 

4.УЖ БЯХА РАЗВЛЕКАТЕЛНА ГРУПА ТРАМВАЙ №5, А ПЪК ИМАХА ТЕКСТОВЕ КАТО ТОЗИ...

"Целият ми свят е свързан с тебе

и на тебе всичко аз съм дал.

Аз от твойте нощи съм обсебен

и от твойте сънища изгрял.

Стъпките ми с твойте стъпки качат,

песните ми с тебе са на път,

болките ми с твойтe болки плачат

и годините ми с теб растат.

Като бряг изпращаш ме, когато

нещо непознато ме зове.

Като праг посрещаш бе, когато

ме подгонят черни ветрове."

5.БЪЛГАРСКИТЕ ВЕРСИИ НА СВЕТОВНИ ХИТОВЕ...И ТУК ИМАМЕ НЕЩО,НА КОЕТО ТЕКСТА НЕ СЛОЖЕН КОЛКОТО ДА ИМА НЯКАКВИ ДУМИ КЪМ ПОПУЛЯРНАТА МЕЛОДИЯ...

"Вятърът на годините отнесе моята първа любов...
Запазих само думите и нейното лице...

Искам в моя дом в нощта
да дойдеш тихо ти.
Искам грешните неща
душата да прости.
Искам ти да си до мен,
до теб да бъда аз.
Искам озарен
и безкраен път за нас.

Нощ, моя дълга нощ,
пълна с болка нощ,
къде е първата любов?
Нощ, моя тъмна нощ,
моя празна нощ,
защо не чуваш моя зов?

Искам в моя дом в нощта
да дойдеш тихо ти.
Искам грешните неща
душата да прости.
Искам малко топлина
за мойте зимни дни.
Ти, жена сънувана,
света ми промени."
--------------------
 
 
№2 от: Simpra (18 ноември 2011 21:29)

em_35
--------------------
 
 
№3 от: Пепа (18 ноември 2011 21:56)

Аз пък имам съвсем лични причини да обичам Трамвай 5, но трябва да отпочна с малко инфо за покойната ми баба Пенка. Тя беше всичко онова, което вашите баба гаранция не са били- строга, безмилостна към чуждото мнение, ужасна готвачка. Можете да си представите кави лета прекарвахме аз, сестра ми и братовчедите ми при нея- ставане в 8, гадни закуски, задължителни книги, фиксирано време от 2 часа пред телевизора и прочее досадни неща.
Трудовият стаж на въпросната ми баба беше преминал основно в Пловдивската Руска Гимназия, доста години като неин директор.
Та- Оля Лечева е завършила тази гимназия и бабушка й беше преподавала руски. Не знам какъв трън в г..а е била госпойцата по онова време, но баба ми позеленяваше всеки път като ги даваха по телевизора. А аз се чувствах отмъстена :-))))


 
 
№4 от: Цонка (18 ноември 2011 21:57)

За стотен път се опитвам да пиша тук и не успявам. Трия и се връщам отново и отново към песните и не знам как точно да обясня, че това е музиката, която връща мислите ми там, където бях, когато исках да бъда тук.
Много обичам дискотечните дни!!! em_125 em_121
--------------------
 
 
№5 от: bat_mitco (18 ноември 2011 22:26)

Цитат: Пепа
баба ми позеленяваше всеки път като ги даваха по телевизора. А аз се чувствах отмъстена :-))))
...ХА,ХА,ХА...ОЛЯ ЛЕЧЕВА КАТО НЯКАКЪВ ДИСКО КАРЛСОН ИДВА ДА ГНЕРВИРА БАБА ТИ...ЯВНО ТРАМВАЯ СА БИЛИ  ВАШИ СЕМЕЙНИ "ЛЮБИМЦИ"...

ПЕП'...ДОБРЕ ДОШЛА... em_121 ЗАДЪЛГО ДА ОСТАНЕШ...И МУЗИКАТА ТИ НИКОГА ДА НЕ ИЗЧЕЗВА... em_35ОГЛЕДАЛОТО ДА  ТИ Я ВРЪЩА...
--------------------
 
 
№6 от: boysta3 (19 ноември 2011 01:29)

Бат Митко, прекрасни песни на една прекрасна група от България... олицетворяваща с творчеството си детските мигове на малчуганите израсли през 80те като мен. Особено често се запознавах с твореството им през радиоточката в кухнята, която работеше целодневно сутрин от 6.30 та докато се приберат наште към 17-18 часа.
Помня че ги пускаха често и по дискотеки, лагерни забави, летни къмпинг бази на предприятията. Чувал съм Тя, Усмивката и др. сигурно, като техните песни ги свързвам с тези на Етиен Леви и група Трик. Бяха сякаш това което ги отличаваше от останалата маса единични певци или дуети. Просто Петко Петков изнасяше цялата група, Гинка му помагаше за някои балади, а останалите си бяха направо пълнеж и затова нямаше проблем Петко да ги сменя толкова често като носни кърпички.
За мен Петко Петков и Силвия Кацарова си остават емблема за българската поп и рок музика на 80те. Изключително чисти, ясни и обработени гласове. Е... да не ми се разсърди, да кажа за бате Васко Кеца, както и май други Гласища... но това са за мен едни от еталоните.
По-късно в края на 90те се запознах с тяхното творчество в една библиотека, а в ерата на интернет... от 2002 натам.. установих че това е групата с най-много шлагерни песни, освен като музика и мелодия, така и с прекрасните си текстове... УНИКАЛНИ СА!!! за 4те си албума имат невероятна усет и талант за хитове... Тъй като наскоро си записах на една карта малко песни за слушане и там си сложих песни на Трамвая, реших да погледна дали от отбраните ми 20 парчета (след много рязане) има пропуснати при твоя лист... така че за да не ощетим меломаните, ще добавя липсващите ми няколко хита, освновно балади... Предполагам, че ги е нямало качени във Вибокса, затова не си ги сложил.
Ето линковете от мен, ако желаеш ги добави на подходящо място в основния списък на статията ти:
- Далечно писмо;
- Дъждовен плаж;
- Един мъж без една жена;
- Красота;
- Песничка за нашето начало.
Приятно слушане!!! Песните са за мен абсолютна магия... като звук и текст...
*Петко Трамвая (Петко Мустака) за групата от първа ръка (ВИЖ ТУК)
периода в Студио Ве (снимка 1973 г.) (за групата ВИЖ ТУК)
студио Ве
мъжете с мустаци: Петър Цанков, Бойко Иванов, Петко Петков, после идват други мустакати таланти - Стефан Димитров и Асен Гаргов (сменя Бойко в 1974), а жените са: Надежда Казасян (майка на Хилда) и Ани Върбанова.
Сега стоплям, че Студио Ве изпяват една велика детска песничка , композирана от Вили Казасян.. Детство мое (1980). Ето и една песничка преизпята от Петко с новата си формация в Трамвая (Чудна звезда).
*Бат Митко, позволих си да кача двете песни без клипове в тубата. Ако смяташ че ще е по-удобно да ги сложиш към останалите... Ето ги:
- Раз, два, три;
- Шампиони.
Лека и спокойна.
-------------
НОВО!: До Админа: Използвал съм нови клипвое за песните на Трамвая с надписа "Нашето детство" в началото за 10 сек. Ако смяташ за неуместно използването му, пиши, ще го махна. Поздрави.


 
 
№7 от: Гергана (19 ноември 2011 06:49)

Благодаря ти Бат Митко! em_34


 
 
№8 от: shturcho (19 ноември 2011 11:14)

И вкъщи се котираха много, при баща ми заради трамвайките, при мама заради песните, а на мен ми беше хем пъстро, хем мелодично, абе зазяпвахме се веднага щом се появяваха по тв-то.


 
 
№9 от: a4koto (19 ноември 2011 13:11)

Благодаря на Бат Митко за хубавата музика,

boysta3
,
Специално благодаря за " Нощ"
--------------------
 
 
№10 от: bat_mitco (19 ноември 2011 13:28)

Цитат: a4koto
Специално благодаря за " Нощ
 

ПЕСЕНТА НЕ СЕ КАЗВА "НОЩ", А "ДЪЛГО ОТСЪСТВИЕ" И Я ИМА В СЕТЛИСТА ОТ САМОТО НАЧАЛО...ТЕКСТЪТ СЪЩО ГО ИМА ОЩЕ В ПЪРВИЯ КОМЕНТАР...
--------------------
 
 
№11 от: boysta3 (19 ноември 2011 13:56)

Цитат: bat_mitco
ПЕСЕНТА НЕ СЕ КАЗВА "НОЩ", А "ДЪЛГО ОТСЪСТВИЕ" И Я ИМА В СЕТЛИСТА
Така е. Прав си Бат Митко. Поправям се. Просто ги сложих снощи. Дори имаше още една с друго име, която я бях качил и я имаше в твоя лист. Всичко най.


 
 
№12 от: bat_mitco (19 ноември 2011 14:43)

А ТОВА Е ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА БЯЛОТО...

http://vbox7.com/play:38b8f7a4

И СЛЕДВАЩИТЕ СЪЩО...

http://vbox7.com/play:23ceccba

http://vbox7.com/play:ec162c12

http://vbox7.com/play:d5e563a2
--------------------
 
 
№13 от: Милен Иванов (19 ноември 2011 16:19)

Много много благодаря! И аз си имам специално отношение към тази група! "Слънчево момиче" е "нашата песен" - на мен и съпругата ми! Даже тя ми звъни по телефоните , когато се търсим!
--------------------
 
 
№14 от: Пепа (19 ноември 2011 20:21)

Цитат: bat_mitco
ПЕП'...ДОБРЕ ДОШЛА... ЗАДЪЛГО ДА ОСТАНЕШ...И МУЗИКАТА ТИ НИКОГА ДА НЕ ИЗЧЕЗВА...
 
  Много е уютно при вас. Толкова топло и мило ме посрещат само домашните и най-близките приятели. Благодаря, смятам да остана с най-голям кеф.


 
 
№15 от: Anakin Skywalker (19 ноември 2011 20:55)

Цитат: Пепа
Много е уютно при вас.


Пепи, добре дошла и от менem_2

А за Трамвая ще кажаem_90  - кака Адриана , моята фаворитка и като визия и като вокалem_35
--------------------
 
 
№16 от: anni (20 ноември 2011 13:13)

Аз не знам защо точно харесвах Трамвай 5, харесвах Оля, харесвах момичетата,песните им бяха едни такива да си ги тананикаш, въобще създаваха настроение.Един път ви разказвах как с брат ми се сдобихме с тяхна плоча .Баща ми донесе плочата и каза"не пипайте, че е за подарък".Ние обаче решихме не само да  пипнем, ами и да и се порадваме, затова когато нашите отидоха на гости в съседния блок, а прозореца на детската беше идеално място за наблюдение на оня вход, изслушахме тайничко от началото до края целия албум.Това беше малко преди Нова година и баш за празника (на баща ми номерата) си получихме същата тази плоча за подарък.
От пъ-късните им песни много ми харесваше  и все още ми харесва "Дъждовен плаж". 
--------------------
 
 
№17 от: boysta3 (20 ноември 2011 15:03)

Цитат: anni
пъ-късните им песни много ми харесваше и все още ми харесва "Дъждовен плаж".
И на мен ми е страшно любима балада... една от най-романтичните, сантиментални и казващи много... Поздравления за автора на текста, аранжимента, композитора и основния вокал - бат Петко. Друга любима песен ми е "Емилия", една много жизнерадостна песен, която много ми напомня за дискотечната музика от втората половина на 80те, заедно с Росито и Боса по асфалта и Избрах нарочно вас. Ето текстовете на две песни на Трамвая, все балади. Моля, за извинение , ако има лека неточност някъде... трудно се разбират понякога, като пеят 3 гласа един върху друг.

Дъждовен плаж
(м. и ар. Митко Щерев, т. Емил Марков)
------------------------

Топъл дъжд пак вали (х2)
и чадърите на плажа
вехнат като цветя.
Искам да дойдеш пак, (х2)
но защо се плашиш от дъжда
рано е за есента.

Тя не идва изведнъж
с дума прощална или смях
и любовта не свършва (х2)
с един блуждаещ дъжд,
с една сълза (х2)

Тя не идва изведнъж
с дума прощална или смях
и любовта не свършва (х2)
с един блуждаещ дъжд,
с една сълза

Но ако спре дъжда (х2)
и не дойдеш ти при мене
по-добре да вали
и не дойдеш ти при мен
по-добре да вали

=============

Далечно писмо
(м. и ар
. Данаил Драганов, т. Стефан Банков)
----------------------
Мойто далечно писмо
късно писмо (х2)
Вече пътува към теб
моя нежна любов (х2)
Лято е пак край брега
колко очи и лица
радостен смях и шеги всеки миг

Моя далечна любов
аз си мисля за теб
Помня все още дъжда
светлия дъжд (х2)
Помня вървеше в дъжда
аз вървях пак сама (х2)
Помня и как аз ги спрях
толкова плах и смутен
ти ми предложи един слънчев ден

Моя далечна любов
навреме разбрах
моя обич (х2)

Лято е пак край брега
лято е пак (х2)
Старото синьо море
тайнствено спи (х2)
Колко очи и лица
радостен смях и шеги
нежност искри всеки миг край брега

Моя далечна любов
ти върни се при мен
моя обич (х2)
моя обич (х2)
Моя далечна любов
ти си тайност (х2)
сега!


 
 
№18 от: Милен Иванов (22 ноември 2011 12:16)

Цитат: anni
Това беше малко преди Нова година и баш за празника (на баща ми номерата) си получихме същата тази плоча за подарък.
 

anni. много ме впечатли това, че с брат ти сте получили общ подарък em_2 .Имало ли е и други такива случаи?
--------------------
 
 
№19 от: anni (23 ноември 2011 18:22)

Цитат: Милен Иванов
 Имало ли е и други такива случаи?

О,да. Всички игри от рода на Не се сърди, човече, карти за игра - детски, книги бяха подаръци за двамата. 
--------------------
 
 
№20 от: сврачето_крадливко (25 ноември 2011 18:47)

Еееех, и аз не зная как да започна... Открих темата преди около 5 дни и оттогава  все си пускам по някоя и друга песничка и отлагам коментара си за след като довърша слушането. И емоциите и спомените се натрупват и натрупват...и ми става все по-трудно да опиша как се чувствам. Накрая дойде ред и на това...
Първото голямо преоткриване беше на песента "Ела". Още като зазвучаха първите акорди, ме удари като гръм усещането за свръхлюбима, но този път, забравена песен. На първо слушане бях като маймунка - скачах и плясках с ръце. На следващото  ми се приплака и си поревах малко...и аз не знам защо . От този ден до днес съм я слушала над 20 пъти - усещането е като да утоля някакъв глад за нещо, за което съм си мечтала много дълго време em_110 
Към Шарзан преминах вчера, вече съм споменавала, че е нашата с татко песен  и затова си я бях оставила за десерт.
А днес завърших с  "Дълго отсъствие" и  целия ден не мога  да се отърся. Като си я пусна и се разплаквам, някъде отвътре избива някаква огромна тъга. Не искам да съм отново дете и всичко да ми предстои, защото съм щастлива сега и не бих искала да ми се случи нищо по различен начин от това, което е било. Само ужасно много ми се иска майка и татко пак да са млади, силни и весели - такива каквито ги помня от онези дниem_62 Искам и онези от техните приятели, които вече не са сред нас, да се върнат отново и пак да бъдем заедно както в онези щастливи дни. Истината е, че виждаме колко бързо и неумолимо тече времето, по лицата на хората, които обичаме.
И за тези спомени, за прекрасната музика и за повече от прекрасните текстове - огромно благодаря.... към Батко и към тази легенда - Трамвай номер 5!!! em_85 , както и към всички деца допълнили букета с цветните си коментари em_121 


 
 
№21 от: bat_mitco (1 февруари 2012 14:17)

  ААААА...ЕДНА ДИСКОТЕКА ? em_35

ЪЪЪЪЪ...В ПЕТЪК ТАЗИ СЕДМИЦА ? em_17

А ?  А ? em_18
--------------------
 
 
№22 от: mchukanov (1 февруари 2012 15:06)

  Е, хайде, де

em_35 em_2

  ... или да се заровим в спомените em_18 в събота по обед и да врътнем сватбата на някоя кака, или някой батко, лелите да облекат прилеп-плисираните ръкави и да се тупират; чичаците да наизвадят костюмето с аромат на нафталин и Фносен сапун, пък да се извие едно хорце на мегданя, пред оремага, под звуците на музиката с ехо
--------------------
 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 27
Потребители: 0
Гости: 27

 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Любимия Ви български детски сериал е: