Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Февруари 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
 
 
Архиви
Февруари 2020 (3)
Януари 2020 (1)
Декември 2019 (1)
Ноември 2019 (1)
Октомври 2019 (6)
Септември 2019 (4)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Книжки с марки и печати
На няколко пъти става дума за книжките 100 национални туристически обекта. Тук показвам някои книжки с печати или марки.

Започвам с книжката 100 национални туристически обекта. Неизменно си я носехме на ученическите екскурзии, а също като ходехме на почивка. По пътя се отбивахме да видим някой музей или друга забележителност. Печатчето бе доказателството за това, че сме били там. Разбира се, толкова интересни неща виждахме, че това с печата май е било последното нещо, което ни е стимулирало. Важна беше идеята. На някои места съм ходила по няколко пъти, а на други изобщо не съм била.

Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати

Следва книжката на брат ми за риболов. Едно типично мъжко забавление. Спомням си, че нашите му купиха въдица и даже ходи няколко пъти на риболов. После имаше и палатка. От тия неща е останала само една катушка и книжката.

Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати

И последно - книжката за членство в СБА. И талон за пътна помощ.

Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати
Книжки с марки и печати

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: Надя (22 януари 2009 11:49)
Ех, тази Дона с нейното неизчерпаемо мазе, браво отново, страхотна колекция!! Към нея мога да добавя някой други книжки, като например на баща ми от БКП, ако не я е изгорил след 10.11 А иначе знам, че майка ми пази в една чантичка подобни стари документи и може да осъществим една колекция.

 
 
№2 от: mia.yaneva (22 януари 2009 12:51)
Ей, благодаря Дона! Аз бях една от желаещите за тази находка! Иначе, Наде, аз съм "за" да покажете една съвместна колекция с Дона.

 
 
№3 от: isi (22 януари 2009 13:59)
Обект 100 при мен беше "Образцово ТКЗС или АПК по избор" . Може да добавя списъците на тези образцови ТКЗС и АПК. 


П.П. Брей, а сега Побитите камъни не са сред 100-те обекта и на мен не ми е ясно защо. И без това от Варненска област  няма чак толкова много включени обекти. Но те сега ги променят почти всяка година - добавят нови за сметка на 20-тината Софийски (но всъщност нищо не се маха, просто се обединяват няколко в един номер, така сегашните книжки са май с поне 200 - 300 обекта  , но то това не е лошо  Не че печатът е целта, но все пак тези книжки наистина подпомагат идеята "Опознай Родината за да я обикнеш!" )--------------------
 
 
№4 от: gamina (22 януари 2009 14:16)
Мдам, между книжките 2005 (каквато е моята) и 2007 (на половинката) има не една разлика. Аз си нямам Сливница, а при него Боянската църква май е накуп с НИМ. Старосел също се различаваше.

Не съм убедена, но май се пази книжката със 100 обекта на баща ми. Тя е по-стара от показаната тук, макар че обектите сигурно са подобни, може би при него липсва някой по-късно добавен партизански паметник. На външен вид прилича на рибарската, обаче е синя (ако не бъркам), с емблемата на БТС.

 
 
№5 от: isi (22 януари 2009 14:52)
Да, gamina! И нашите - моята и на мъжа ми са като твоята, но после си взехме една нова - ей така, справочно. Там май освен Старосел, вече и Перперикон включиха, и Етрополе ... имаше и други, не се сещам. Ха, обаче съм сигурна, че добавиха и паметника  "Създатели на Българската държава" над Шумен, което всъщност не е чак толкова странно, като се има предвид, че са му сложили и ВХОДНА ТАКСА. Но все пак май са го "напъхали" при "Мадарския конник" (малко наизуст говоря).  Дали Разказвачът не е по-запознат с обектите от този район?   Имам чувството, че го има леко и комерсиалния нюанс, нали? Въпреки че съм на мнения, че е много нужно да се рекламират и природни, и исторически забележителности  и да се събират пари за тяхното поддържане, реставрация...! Ама  понякога всъщност не знам точно за какво е таксата, която се събира!

А всъщност самите печатчета винаги са ми били мнооого интересни - винаги съм била любопитна какво точно ще е изобразено на печатчето!  Сега забелязвам, че май повечто са си останали непроменени от едно време! Ние събираме отзад на книжката и на отделни листи печатчета от всякакви места и музеи  - просто ей така за спомен! Притежанието на печат изобщо не ни пречи да искаме да се завръщаме и пак, и пак  - със сигурност не печатите са целта, просто една отделна колекционерска страст и спомен.--------------------
 
 
№6 от: mia.yaneva (22 януари 2009 15:07)

А според мен "гоненето" на печатите е все пак стимул, защото аз иначе едва ли щях да отида в "Музея на дунавския риболов" в Тутракан... Където още не съм ходила, но ще трябва да отида, защото има печат. Така отидохме с мъжа ми и до Малко Търново и се оказа, че там има особен стил възрожденски къщи, каквито другаде в България няма. Прекрасни! Определено се стимулира туризма в някои по-забутани места, но пък печалбарството на други като "Чудните мостове" е направо възмутително и плаче за крути мерки. На чудните мостове в Родопите например взимат 2 лв. мисля бяха, за да обиколиш пътечката, която е природна даденост и винаги я е имало и да ти дадат хвърчаща лъскава брошурка с информация, на която се разминават цветовете като в едновремешен вестник :) И заслугата на въпросните арендатори са няколко кошчета по пътя. Много хора се възмущават там и с право, че не могат да се взимат пари за да видиш гората!

А, лошото на част от 20-тината Софийски музеи в книжката е, че част от тях или не струват (като Музея на политехниката, който е пълна подигравка) или не работят събота и неделя и можеш да ги видиш само в работен ден (като музея към Богословския факултет, в който иначе има много интересни икони или Синагогата, чийто музей е затворен от години и в която може да се влезе само на определени дати). 


 
 
№7 от: filipovaeli (23 януари 2009 10:46)
№75  Металургичен комбинат "Кремиковци" и №100 Образцово ТКЗС направо ме разбихаuuux--------------------
 
 
№8 от: gamina (23 януари 2009 13:02)
isi- точно така, голяма част от печатите са от едно време. Довечера ще погледна в книжката, но на Седемте езера имаше (ако съм го разконспирирала правилно) някакъв буен соц огън. Ако времето не се скапе още повече, в неделя ще имам и от  Мусала ;)

А аз на толкова много места съм била преди да имам книжка - Малко Търново, стотици пъти в Тутракан (майка ми е от оня край), след като си я взех редовно я забравям при пътуване. Даже срам не срам - още нямам печатите от родната Враца

А ние на гърба на книжките и около Елхово си бием разминаващите се печати xaxa2

 
 
№9 от: alhimik (24 юни 2009 23:15)
Имах такава книжка със стоте обекта и може би още се крие някъде. Спомням си, че имах сребърна значка. Тя се даваше за 50 посетени обекта, за 25 обекта се даваше бронзова, а за всичките се даваше златна значка и можеше да участваш в томбола за екскурзии в страната. Мисля, че бях посетил около 70 обекта - странното е, че в София не бях посетил нито един, а там бяха около 15.

 
 
№10 от: катя милушева (12 ноември 2009 20:44)
Страшна колекция,сякаш си била и у нас /така наричам родния ми дом/ и все още имаме съчми от ловната пушка на дядо ми и фишеци за патрони и едно много интересно приспособление за пълненето им...и книжката на москвето ни беше същата имаше и едни талони за бензин по 0.25 ст. или може би 0.52 ст.
А и такава туристическа книжка също.От училище всяка година ни водеха на екскурзия,която винаги бе по различен маршрут с цел да я попълним....Често си мисля,че по този начин наистина виждахме много места от Родината,а децата ни за съжаление нямат тази възможност и мотивация. 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 13
Потребители: 0
Гости: 13

 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Любимия ви учител преподаваше по:


 
 
 
 
Ново в ПУК!