Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Октомври 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 
 
Архиви
Октомври 2020 (3)
Септември 2020 (5)
Август 2020 (7)
Юли 2020 (4)
Юни 2020 (4)
Май 2020 (1)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Закачките на децата (хитрите мръсни номерца)
30-06-2011, 23:36 | Автор: boysta3 | Категория: Свободно време / Игри и забавления

Замислих се случайно върху онези закачки на децата в училище. Онези нездравословни хрумки , причиняващи неблагоразположение у "жертвата" - съученик или дете от съседен клас. Естествено номерцата се случваха по-често в махалата, около блока или на някоя вечерна сбирка, когато по-големите прилагаха изпечените си гадни номерца на невинните по-малки непосветени в гадориите на батковците. Естествено кулминацията на всичко това бе "хващането в капана" на номера и изливането на огромно количество гръмогласен смях, огласящ околността продължително време, превиване и болко в стомашната област, както и соченето с пръст.

Тъй като вече имаше подобна тема с осмиване и потъпкване достойнството на добродушното дете чрез най-различни обиди, където взех дейно участие и накрая съвета на НД се събра и заличи статията. Дано я пазят още в тайните архиви, бих я прочел с удоволствие, беше страшно забавна и много хора бяха се одушевили по темата.

Сега ще изброя няколко номера , които правехме в училище и в квартала, като естествено ще добавям нови, когато ми дойдат в ума и други подобни.

Еми да започвам. Начало. (*По предложение на Аурора2009, подреждам номерцата по гадост)

ЛЕКИ ГАДОСТИ

1. Номер който също така се сещам, бе на летните пионерски лагери, вечерно време, яко се щурееше. И нямаше как да не мине с типичното намазване на бравата отвън с паста за зъби. Техниката бе да се намаже вътрешната част на дръжката , към която няма пряка видимост. Застваш наблизо в засада и чакаш улова на жертвата, след което пада типичното заливане от смях. Възраст в която се научава: 7-9г.

2. Гадост която сега ми изникна, е , да вземеш тебешира и да нацапаш столчето му в клас (седалката или облегалката му), докато е в коридора отвън с тебешир. После жертвата идва с бързина щот идва учителя и прозвучава "Клас стани, клас миирно", "Добър ден, другарко ..." "Клас ... (еди кой си) е готов за часа о... Всички са налице с изключение на... И жерттвата сяда доволна на стола, а ако недай си боже го вдигнат на дъската за изпитване... всичко е леж... целия клас...

3. Много гаден номер бе да ти сложат дъвка на стола (или на облегалката) в клас и след това да ти се карат в къщи , че не си внимателен и не гледаш къде сядаш, както и заклеймяването и вайкането какви деца има в това училище. Възраст в която се научава: 9-12 г.

4. Още един се сещам. Минава някой покрай теб и те поздравява нещо като те потупва леко по гърба. След което настъпваше тихо хихикане, за да не се удетиш, че са ти залепили с дъвка лист с надпис от рода на" Ритни ме!" "Аз съм тъпак", Идиот съм , не се смейте", "Зубър", Кълвач и др. гадни нарицателни. Възраст в която се научава: 9-12 г.

5. Друг гаден номер бе да свиеш на някого чантата с учебниците за часа. Тогава падаше яко шаш и паника. Оня се счупва да разпитва къде му е чантата , а тайфата свила му го се счупва вътрешно от смях. Същото беше и да дръпнеш в съблякалнята за физическо на някого гуменките. Пак ставаше същия шаш и молби да му вънат нещата. Естествено нещата се връщаха преди да се стигне до обаждане на учителя и викане при директора. Възраст в която се научава: 7-12 г.

6. Друг номер беше в кофичката за почистване на дъската се слагаше някаква течност "не се сещам точно какво", но беше нещо , което създаваше трудност при писане или при самото изтриване на дъската. А иначе сместа на течността за перфектно почистване на дъската бе: вода, оцет и захар, за по-добро слепване на тебешира с дъската. Носеше се в малко бурканче от бебешко пюре. Един път месечно или два пъти, тъй като бяхме по двойки единия на вратата другия на дъската, тоя на дъската казваше кой отсъства и трябваше да провери и разбере кой отсъства и защо.

7. Сещам се още гадни номера. Примерно зимно време взимаш един буркан с вода и го лисваш пред входната врата на блока и гледаш сутрин падания на големите, които бързат за работа. Или пък една кофичка с вода пред колата някой и на сутринта оня се скъсваше да буксува. Възраст в която се научава: 12-16 г.

8. Взимаш глечки за зъби или по-скоро по-често срещаните по земята преди 90та клечки от кибрит и ги завириш и чупиш в ключалката на някой багажник на кола, обикновен съсед от блока, за да му гледаш сеира като тръгне да ходи някъде с нея. Това съм го правил веднъж и стана голям скандал... Щот се оказа че малко момиченце ме е видяло и обадило на човека.. А аз го гледах от прозореца и си припадах от смях докато той с жена си и щерка си бе тръгнал с некви щайги , явно на лозето си. Мале ... сигурно поне 20 мин оня се тюхкаше какво да прави, а след това се звънна на вратата ни и ... стана скандала... Е, май изядох овиквания и някой шамар, оня ме вика да му оправям ключалката, ама аз кат съм аджамия (дилетант) откъде да знам как се премахва тази гадост. Възраст в която се научава: 10-12 г.

9. Спомням си как в 1ви или 2ри клас , като имахме разходка в близкия парк до училището, как ловяхме гущери и си ги слагахме в предварително намерени кибритени кутийки, и след това час ги пускахме на момичетата на чина или по земята, и ставаше страшна лудница и писъци като от филма "Психо". Възраст в която се научава: 7-9 г.

ГАДОСТИ ТИП ИНСТАЛАЦИЯ

10. Номер на село, който научих е т.нар поверие или метод на "точене на яйце". Значи разкачва ти гадняра, как това е много древен метод на точене на яйцето или по-точно как да източиш течността отвътре изцяло и да запазиш цялата черупка непокътната. Та взимаш едно малко яйце от пъдпъдък или малко кокоше, ма май трябваше д ае малко като пъдпъдъчените. После взимаш една сламка и пробиваш с нея по една малка фина дупчица от двата върха на яйцето. След това прекарваш сламката през дупките и хващаш двата края на сламката с ръцете си , така че те да бъдат със събрани пръсти, изпънати напред, успоредни една на друга, а сламката е мушната на свивката  между показалеца и средния пръст. И идва кулминацията. Значи онзи ти разпрвя още лакърди как сега трябва да започне да се върти сламката за да почне да изтича течността. И започва Гадняра да върти с двете ръце от външния край сламката , бавно бавно и съсродоточено, докато нещеш ли, изведнъж ти събира двете ръце една в друга... и се сещай какво става... само гледай да няма много хора.. ша загинат от смях... Възраст в която се научава: 6-9 г.

11. Друг номер, но не гадост, беше също от село с едни треви. Значи взимаше дядо ми една трева по-тънка и жилава, свива я в затворен кръг , като преди това почиства стеблото и от неравности. В смисъл кръга се получава като по някакъв начин се увиваше единия в другия край. Кръга (естествено не е кръгъл, а с леки чупки) се вкарва в устата и наплюнчва не много, аколкото да се получи запълване на този кръг и след това се откъсваше една друга трева наречена "млечка", която пускаше мляко от стеблото си. Та това нар. мляко се капваше една капка в това кръгче със слюнка и се получаваха много интересни цветове и форми. Възраст в която се научава: 6-10 г.

12. Друг номер бе да вземеш на химикалка тялото й, и й отрежеш върха. Химикалката бе от онези които имаха отгоре с пластмасово капаче с винтче. Бяха много обикновени. Та с това приспособление се изстрелваха топчици от хартия , взета от тетрадката, от последната страница. Късаш мако парченце, слагаш в уста, смачкваш го със зъби на топчица, малка и твърда и си готов за отстрел на жертвата. Обикновено в неждучасие , в голямото , в коридора. Минава си някой и ти с още двама-трима прас и топчето в косата на девойката... естествено следва замръзване и изглед на непорочната дева мария. А след като пипа и се откаже да търси топчицата в косат аси, пада смях и коментар до следващата жертва. Същото ставаше и с топчици от пластелин или дъвка (турбо или идеал). С пластелин топчиците бях амного хитови и болезнени и най-уязвимата част бе оголеното вратле на другарчето. Особено в час.. Възраст в която се научава: 10-13 г.

13. Номера с тръбичката от химикал , продължавам с мини чаталцето. То беше около 5 см високо и 4 см шитоко. Правеше от много дебела тел, тип стоманена и се огъваше само с клещи. Спомням си че си играх 1-2 часа на село докато си намеря всички материали. Естествено, след телта се намираше кабел за телефон, онзи тънкия цветния, с който се увиваше изцяло дебелата тел, тип тунинговане. В горния край се захващаще с тънкия кабел ластичето, което се набавяше от онзи ластик шиток , който сега може да се види при боксерките май или другаде. Но все пак не трябва да е много тънък и трябва да се пробва на опъване, а ако е тънък се слага да бъде двойно. И накрая се вземаше обикновена тел, или някоя от тъните но по-стоманизирани и здрави, от която се режата с клещите парченца 1-1,5 см (около 50-100 бройки) и накрая с малко чукче или със клещите се свиват от двата края във вид на скоба. Всичко това се слага в кибритена кутийка, или ако е по-голямо мини-чаталцето се слагаше в някой малък джоб на гащите, а само скобите се слагаха в кибритената кутийка. Възраст в която се научава: 10-12 г.

14. Правехме водни бомбички от хартия по т.нар. мания "оригами". Получаваше се куб от хартията с отвор от едната страна през който се пълнеше с вода и се отиваше у познат с по-висок етаж на живеене, за да може да се скриеш и да гледаш сеир на хората. А когато сме по отблизо 3-4 етаж, се правеше така - хвърляш бомбата , или картофа, лука, или домата и отиваш в кухнята до прозореца и гледаш с едно око сеира. и падаш от смях. Обикновено се вършеше в компанията от поне 2-3ма. Възраст в която се научава: 9-14 г.

15. Сещам се и за номера с корда. Значи взимаме корда тънка за въдица и я опъваме на място през цялата улица където минават хора. Обикновено това се случваше на село, но спокойно може да се прави и в града. Кордата трябва да е поне 30-40 м и се застава на позиция зад ъгъла на някой блок. Гледаш че някой приближава мястото на "улова", дърпаш и гледаш залитане. Добре че нямаше пребивания, че някой можеше да си счупи я крак, я ръка.  Възраст в която се научава: 11-16 г.

16. Също гадничко бе и една инсталация. Правеше се около блока. Взимаше се станиола от пакет цигари, счупено топче за пинг понг, което се натрошаваше и това нещо или може да е имало и още нещо не се сещам се свиваше на топка и се запалваше със запалка. След това хвърляше в мазата на блока и ставаше пълна магла и задушлив мириз. И ако имаш късмета да влезне някой от големите ставаше яко смех, като му гледаш яда, псуванията и търсенията на виновника. Ония направо подивяваха, че не мога да си отидат до мазаето. Възраст в която се научава: 9-14 г.

ГАДОСТИ ПРИЧИНЯВАЩИ БОЛКА И ДУШЕВНО ПОТИСКАНЕ (*Предупреждение! Не се препоръчва за деца със слаби нерви, изострено чувство за справедливост, мили и вежливи, добронамерени и свръх чувствителни. Четенето на текста по-долу води до душевно потискане и отвращение, с оглед подсъзнателното съпреживяване на описаните с подробности гадости! Текста няма за цел тази реакция, а само загатване на детската агресия в най-ранна възраст, просължаването й в юношеството, и напълно завършена в зряла възраст.)

17. Първото което се сещам е да кажем някой да ти набие Чембер (или чимбер). Гадостта се състои в това, че насилника слага ръка върху фонтанелата ти (обикновено десняка, слага лявата ръка) и с дясната опъва до край средния пръст и го пуска внезапно, като удара е плътен и при жилава здрава ръка , жертвата изпитва силна тъпа болка в областта на горната част на черепа. Възраст в която се научава: 9-12 г.

18. Втори номер, подобен на чембера, бе Шокането. Или както често сте чували израза "Ще ти нашокам камбата". Демек получаваш остър удар със свит среден пръст на силната дясна ръка с изпъкнала част на свивката на пръста при кокалчето, който се явява предмета на насилието. Обикновено удара е в началото на горната част на черепа , малко след челото, но ако те нацелят по средата, направо умираш от болка. В сравнение с чембера, тук болката е в пъти, около 4-5 пъти по-болезнена. Възраст в която се научава: 9-12 г. (б.а. Лично аз имам много неприятен спомен от тази гадост. Имахме в 5ти или 6ти клас нов млад учител по музика. Беше много нервен и не си поплюваше да наказва и заплашва. Примерно ако някой се разсейва в час, говори си или нещо друго, онзи нервак, набираше вътрешно, набираше, и изведнъж хвърля нещо по детето. Стаята по музика бе голяма с банки като в аула, но по-малка. Беше хвърлил дори в друг час банката на която се подпираше , от която се изнасяше урока. По-точно горната част, я отскубнал и захвърлил към учениците. Същия този в час по музика предупреди някого до мен да не си играят и шушукат. И не щеш след малко някой пак направи някаква глупост. Аз си седя мирен и по-тих от тревата, ония безмълвано с голяма крачка се приближи към мен, но аз очаквах че гръмотевицата ще връхлети виновника, но не щеш ли, както си бях седнал в края, оная с рязък злобен удар тип Шокане направо ми проби главата. Болката бе толкова пронизваща и болезнена , че ми потекоха сълзи от болка. Нацели точно отгоре на главата в най-меката й част. Гадното бе че се раздвоях между болката физическа и онази душевна от несправедливо понесеното наказание. Върховна несправедливост! Този млад учител, след няколко години (3-4) го видях да продава сладолед някъде в околността на училището. Но само си представете тази агресия от възпитател и то по музика!)

19. Друго , което се сещам е така наречената "моторетка". Ами тази моторетка се получава като някой ти хване с двете ръце всяко едно от ушите и ти ги навие. Хващането е тип "хващане на въже" все едно и след навиване на същите тип "даване на газ" на мотоциклет. Възраст в която се научава: 7-9 г.

20. Друг номер е "дупенката" или т.нар. надупване. Значи Леко се навеждаш и някой отзад със зверски прав шут с десния крак намира задните ти части. Ефекта е доста звучен, и усещаш тъпа лека болка в меките ти части отзад и леко отместване на тялото напред. Възраст в която се научава: 8-11 г.

21. Много тъп номер бе някой кретен , да ти е ядосан за нещо и да си угаси цигарката в якето ти , докато минава покрай теб или се е приближил невинно. Не знам защо беше тая мръсотийка, но в нея нямаше хумор , а чиста проба завист и яд от нещо и повреждане на чужда собственост. Възраст в която се научава: 12-17 г.

22. Друг номер беше да ти дръпне някой шортите или долнището на анцунга в час по физическо. Или пък докато играеш футбол. Това беше доста просташко и рядко съм го виждал. Няма особен хумор, освен първосигналния просташки такъв. Възраст в която се научава: 11-16 г.

23. Друг номер беше да те накарат да кажеш в компания с батковците някое особено съчетение на думи. Примерно" "Камила под камила" и така няколко пъти, или пък да кажеш "капаци" като дублираш всяка сричка. Имаше още едно такова но съм го забравил. В тази връзка беше и онази игра с думи като те накарат да кажеш някой предмет: примерно "отвертка" и следваше от дугата страна "Сваляй гащи за проверка" и имаше поне още 4-5 подобни думи с рима. Както и в по-късен етап научих една поема, която започваше така: "Тишина, а в тишината глас, глас на педе***. Стой, г*зът е мой. Не, ще делим на две..." и т.н. Възраст в която се научава: 11-16 г.

24. Много номерца се случваха, когато бяхме по ескурзии или 3-4 дневни ношувки в някоя хижа. Тогава се раждаха най-големите гадости. Особено нощем. Учителката идва, проверява в 22 часа че всичко е по леглата и отива или да спи или да запиват или играят карти с другите учители. Е , баш тогава става интересен межу 23 и 24 часа. Всичко почва да вилнее. Примерно дебнеше някой захъркал и се стресираше като или се взимаха два буркана и му се преливаше вода от единия в дргуия , щот имаше поверие, че на човек му се допиквало при този звук. Друг номер бе . На заспал човек се взимаше един вестник и върху него се слагаше някаква гадост (та дори и от онова от човека) и се запалваше от четирите края листа или вестника и 2-3 човека почват да викат "пожар, пожар" и ония се събужда внезапно и започва да гаси... и всичко живо става леж по земята, и ужасни болки в корема. Или пък на някой му се правеше т.нар. "мамба" или пък "мечка" или "космонавт". Мамбата бе да тезавият с 1-2 одеяла през глава и да ти скочат 3-4 ма върху цялото ти тяло, а пък космонавт бе , да ти хванат от едната страна кревата и да го вдигнат нагоре, така че да те обърнат с главата надолу. Възраст в която се научава: 11-16 г.

25. Сетих се сега за следния номер. Минаваш покрай някой съученик и с въздух в устата имитираш плюене в косата. Ефекта е много силен. Свиваш устни и изстрелваш силна въздушна струя отблизо в косата на съученик. Ефекта е поразителен. Онзи почва да се пипа с мисълта че си му се изплюл в косата. Пипа, пипа, ама, нищо. Иначе вътрешно ври и кипи да ти влезне или ако е момиче да ти скочи с ноктите. Възраст в която се научава: 12-16 г.

26. В пансиона след 14 г. се правеха бая щуротии, но те са за друго детство, за по-пораснали. Там имаше всякакви гадости, но не му е мястото тук.

... 

Ами това е общо взето. Знам , че не е много поучителна статията, но тя бе част от моето детство, и въпреки че съм се разминал с някои от гадостите, а само съм би свидетел волен или неволен, бях длъжен да го споделя с вас.

А сега... ами сега, вие сте наред.

Лека.

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: GalkaBalka (1 юли 2011 09:47)
Течността в кофичката с водата за миенето на дъската не беше ли олио? Имам някакви спомени такива. 

Ритахме всъщност гумите на колите с аларма на съседите от блока и се криехме отзад. Тогава малко хора имаха аларми и ни беше много забавно... собственикът на колата излизаше на балкона и се оглеждаше, а ние се свивахме отзад и се кискахме.


 
 
№2 от: Боряна (1 юли 2011 10:36)
Хихи, много сладко! Пък и разказано /в голямата си част/ в първо лице. Т.е. и Бойко не е бил от най-примерните. Признавам, че някои не ги бях чувала, но искрено се забавлявах. Шокането, мамбите, пастата за зъби, криенето на чантата, бележките на гърба и някои други са си същинска класика.
Да дам и аз своята скромна лепта:

1.Когато все още носехме престилки - да завържеш колана на някоя съученичка за чина без да се усети;
2.Да намажеш нечий стол с лепило;
3.Да напишеш на някой неприятничък тип двойка или отстъствие в дневника;
4.Дъвка в косата;
5.Да свиеш стола на някой неприятен даскал;
6.Да полееш някого с вода и да го питаш защо се къпе с дрехи;
7.Да набиеш някой, защото го харесваш;
8.Да набиеш някой, защото не го харесваш;
9.Да набиеш някой просто така.
/Последните три не съм ги правила, но съм ги виждала/.--------------------
 
 
№3 от: Anakin Skywalker (1 юли 2011 11:30)
Към бележките залепени на гърба мога да добавя и по-оригинална:  Например 
 "Току що пръ*..."  em_46 

Цитат boysta3:

"16. Друг номер беше да ти дръпне някой шортите или долнището на анцунга в час по физическо. Или пък докато играеш футбол. Това беше доста просташко и рядко съм го виждал. Няма особен хумор, освен първосигналния просташки такъв. Възраст в която се научава: 11-16 г."

Аз и за друго нещо се сещам от часа по физическо. Вече като подрастващи след 8 клас. Номер имащ за цел да злепостави някои от по отраканите съученички, които се правеха на големи, и гледаха на останалите съученици като на дечковци. А и като хормоните забушуват сещате какво става...em_13 ...Случаят беше  ултра скандален и единствен по своята същност в нашата гимназия. Не беше от масовите. И така във въпросния час по физическо, преди да бие звънеца за края на часа, един от нашите - Къдрав, пухкав, пълничък симпатяга с прякор Джаба Хатянина, излезе от салона по рано, отиде в момичешката съблекалня и.....em_13
в дамския чорапогащник на една от отраканите девойки(които вече се правеха на "мацки") 
..докато тя е още в салона боса, той направи...сещате се какво....em_47 ...
Отзвукът беше...em_113 em_75  Дълго после се говореше за тази случка...
Възраст когато се научава 14 -17 години.
--------------------
 
 
№4 от: boysta3 (1 юли 2011 12:13)
Цитат: Anakin Skywalker
..докато тя е още в салона боса, той направи...сещате се какво....
Искам да обърна внимание на Анакин и другите , които биха се отклонили от темата. Този пример е доста вулгарен и темата ще загрубее до степен да бъде заличена. Тоест ако желаете тя да съществува, нека се съсредоточим върху делата и патилата на децата във възраст 6-12 години. След 14 г. нещата доста вулгарни и просташки. Не искам да се впускам в подробности, но аз съм видял и преживял 20 пъти повече гадости в този период, отколкото легендите за казармата и гадостите там. Тоест, нещата винаги могат да стигнат безкрайна простотия. Идеята е да припомним неща , които са по-скоро простодушни, смешни, и носещи по-скоро смях, отколкото болка и силно унижение и потискане достойнството на човека. Склонен съм дори да редуцирам някои мои спомени по-горе, ако админа реши. Нека споделят хората, кое смятат за недопустимо за каузата на НД и атмосферата тук.
Бай.

 
 
№5 от: Regreed (1 юли 2011 12:20)
Е, това са само част от "номерцата", по бригадите редовен номер беше намазването на другарче с паста зъби или боя за обувки докато спи, сипването на английска сол в маджата на някой също беше на мода (действа зверски разхлабително) em_6  После като попорастнахме, някой започнаха да се занимават с електроника, хит-а беше да се зареди някой по як кондензатор от контакта, 2-3 микрофарада и да се допре до голата част на някое другарче, ръка крак... ефекта е много потресаващ, въпреки че тока всъщност е нищожен , но доста често съм подскачал и аз em_114
Един от любимите номерца в началното даскало пък беше номерът със парче стиропор да почне някой да трие по стъклото - Даскалите изпадаха в див ужас от звуците който издава. Те  вярно че доста гадничко стържеха и пищяха em_80
Кулминацията ставаше когато учителят тръгне да сяда и някой с кецове с "китайски цип" дръпне за да се получи звук от късане на плат - ефекта е страшен! Даскалът се върти и се попипва да намери скъсаното, а класът стиска в шепи нахилените си физиономий, докато някой не издържи и не се изкиска високо...
После следва разпит - кой беше, на дъската, разправии, дори водене при дирекора... em_95
За кабърчетата на седалката на чина и бомбичките от миниум и бронз пък май е излишно да споменавам - те бяха неизменна част от училищната действителност.
За една такава се сещам обаче, тя беше с наистина ОГРОМНИ размери, трябваше да я треснем на стената на директорския кабинет, но просто много даскали сновяха - нямаше как. Часовете почнаха, а пък ние имахме час по пеене. Другаря по пеене обаче разбрал отнякъде за идеята и по едно време започна да "джоби" за  да намери бомбичката. Добре де, но собственика и реши да я хвърли тайно на друго другарче, вече "джобено", и когато учителят се обърна му я метна през чина... Е да - ама не уцели! Бомбичката се стовари на паркета и гръмна! Ама яко! После целия клас имаше един по един посещение при директора em_77
Лятото пък ни наказаха да циклиме паркета в стаята за пеене -"блеене" em_11
Това със дъвката в косата беше номер на момичетата ... заради "женките" в класа, и мен са ме стригали нула номер em_77

 
 
№6 от: bat_mitco (1 юли 2011 15:47)
МОГА САМО ДА СЪМ ЩАСТЛИВ ,ЧЕ СЪМ ЖИВЯЛ ДАЛЕЧ ОТ ПОВЕЧЕТО ОТ  ТЕЗИ НЕЩА...ЧИСТО ГЕОГРАФСКИ...ДВА ПЪТИ ПО-ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ И В КАЗАРМАТА, КЪДЕТО "ХИТРИТЕ МРЪСНИ НОМЕРЦА" СТАВАТ ГНУСНИ ИЗВРАЩЕНИЯ, ИМАХ КЪСМЕТ...ДРУГИ НЕ СА ИМАЛИ...
ВСЕ ПАК СЕ ЧУДЯ, КОИ СА МИ ПО-ПРОТИВНИ - НАСИЛНИЦИТЕ ИЛИ ТЕЗИ, КОИТО СЕ СМЕЯТ, КОГАТО ТЕ БОЛИ... em_18--------------------
 
 
№7 от: Лилия (1 юли 2011 15:58)

Цитат: bat_mitco
МОГА САМО ДА СЪМ ЩАСТЛИВ ,ЧЕ СЪМ ЖИВЯЛ ДАЛЕЧ ОТ ВСИЧКО ТОВА

Аз също. Дори не можах да го дочета до края, толкова е противно всичко това. Не си спомням в моето детство някой да е правил такива "номера" и слава богу...   em_93


 
 
№8 от: GalkaBalka (1 юли 2011 16:35)

 em_15 Леле хора направо ме шокирахте с някои неща... как ще сложиш кабърче на стола? Това си избива на садизъм от ранно детство.

Аз бях много палаво дете и правех много пакости, но наивни детски. В блока бяхме малко момичета на тази възраст и  затова повечето деца с които играехме бяха момчета. Но чак такива брутализми никога не сме правили.


 
 
№9 от: Regreed (1 юли 2011 18:19)

Амии... вярно - дивотия си е, но това си беше част от училищния фолклор.И то не къде да е, а в Столицата!  Беше се случило да уча на село , (когато родителите ми купиха апартамента и се местеха от старата кооперация) ами ... в началото направо се бях стреснал! Нямаше тичане по коридорите, оливане с вода, крясъци... учениците имаха респект от учителите. Е там други глупости се правеха - но за това друг път. Вярно, доста глупости са се правили но и те са били част от нашия живот. Дано пък палавниците който са ги правили са си взели поука и вече като зрели хора да са по - трезвомислещи! em_17


 
 
№10 от: boysta3 (1 юли 2011 18:45)
Цитат: bat_mitco
МОГА САМО ДА СЪМ ЩАСТЛИВ ,ЧЕ СЪМ ЖИВЯЛ ДАЛЕЧ ОТ ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ НЕЩА...ЧИСТО ГЕОГРАФСКИ...ДВА ПЪТИ ПО-ЩАСТЛИВ СЪМ, ЧЕ И В КАЗАРМАТА, КЪДЕТО "ХИТРИТЕ МРЪСНИ НОМЕРЦА" СТАВАТ ГНУСНИ ИЗВРАЩЕНИЯ, ИМАХ КЪСМЕТ...ДРУГИ НЕ СА ИМАЛИ... ВСЕ ПАК СЕ ЧУДЯ, КОИ СА МИ ПО-ПРОТИВНИ - НАСИЛНИЦИТЕ ИЛИ ТЕЗИ, КОИТО СЕ СМЕЯТ, КОГАТО ТЕ БОЛИ...
Цитат: Лилия
Аз също. Дори не можах да го дочета до края, толкова е противно всичко това.
Искам да поднеса най-искрено съжаленията си от факта , че с тази си статия помрачих настроението на Лилия, Бат Митко (чест и почитания), както и на десетки други отвратили се от прочетеното по-горе. Напъно съм наясно, че с тези патила нарушавам добрия тон и веселото безгрижно и свободолюбиво детство и спомени на другарчетата. Разберете ме правилно. Спестил съм доста гадости, дори всички които са в казармения период и онзи в юношеството. Там са наистина големи извращенията. Исках само да ви припомня онези мигове на присмиване и детски подигравки, които по-скоро разсмиват останалите от тайфата, но не до степен да унижат някого или потиснат психически непоправимо. Опитайте се да погледнете от страната на една весела случка, тоест случка която носи някакво моментно разсмиване у околните. Да, дал съм и по-твърди примери, но те са само да се очертае наближаващата вулгарност, която е неприемвлива за всяко нормално дете.
Моля, всеки, който смята някоя "гадинка" за вулгарна, неуместна и рушаща атмосферата в НД, да пише ако не тук в коментарите, то поне на ЛС, за да го премахнем и оставим онези случки, които не биха гонили и потискали членовете на НД. Може да пишете и на Админа или някой Отряден, ако трябва да се почистят някои коментари. Аз твърдо ЗА.
Иначе относно тези "номерца", то снощи просто ми хрумна за някои от тях, потърсих ги тук в НД, не открих, и затова седнах и написах набързо няколко. Очаквам включване от хората управляващи сайта за оценка и обръщане на внимание по някои угнетяващи детското съзнание подли номерца.
Искрено ваш.

 
 
№11 от: bat_mitco (1 юли 2011 20:08)
НЕ МИСЛЯ,ЧЕ НЯКОЙ НЕЩО ТРЯБВА ДА ПРОМЕНЯ...СТАТИЯТА Е ЦЕННА КАТО ИНФОРМАЦИЯ, А ОТНОШЕНИЕТО КЪМ НЕЩОТО...ТАМ ВСЕКИ ,КАКТО ГО ЧУВСТВА...--------------------
 
 
№12 от: Simpra (1 юли 2011 22:57)
Повечето 'номера' са ми известни, но когато един съученик ми изхвърли гуменките, заедно с екипа по физическо през прозореца го набих. Така го подредих, че трябваха други две момчета да ме удържат, а други няколко да го свестят него. Не съм била едра, нито съм била биткаджийка. Но търпението на всеки си има граници и когато потъпчеш най-вече нечие достойнство, си търпиш последствията. Повече никой никога не дръзна да се опитва да ми прилага, каквито и да било номера.--------------------
 
 
№13 от: aurora2009 (2 юли 2011 23:25)
Бойко, първо благодарности - статията ти е много ценна, защото показва, че колкото и мили спомени да имаме от детството, все пак не всичко е било цветя и рози и е важно да представяме и хубавата, и лошата страна на нещата.

Обаче някои от тези номера доста ме шокираха, особено първите две - аз лично нищо смешно не намерих в тях, само агресия. Ако те притеснява, че други реагират по подобен начин, предлагам да подредиш закачките в посока "лека" към "тежка" категория (или 
"гадничко", "гадно" и "най-гадно" em_2 - започваш примерно с пастата за зъби по дръжката на вратата, мнимото плюене, свиването на чантите... препъването на хора по улицата и заледяването на стълбите бих ги сложила в категория "средна" към "тежка", защото някой много зле може да си изпати от това, но не е гарантирано. А чембера и шокането предлагам да са в категория "тежка", защото звучат наистина брутално. Така ако някой не иска да чете по-нататък, нека не чете (макар че едва ли ще се стърпи!) А ако му/й стане гадно, поне няма как да каже, че не е бил/а предупреден/а...

Разбира се, в качеството си на автор, ти знаеш най-добре как точно да ги разпределиш, ако решиш!

 
 
№14 от: Милен Иванов (4 юли 2011 22:39)
Четох докъм 6. Сигурно защото съм от село, повечето неща само ги бях чувал, а някои дори и това не бях.
Ако тези неща наистина са били толкова популярни, а не само поводи за говорене между децата, се радвам, че са ме прескочили.
Иначе си признавам, че веднъж намазах черната дъска с паркетин (без да съм чувал нещо подобно). Направих го от любопитство - ще се разкрие ли такава пакост и кой може да пази тайна. Сега като се сетя, много ме е срам.--------------------
 
 
№15 от: рошав заек (6 юли 2011 15:19)
Много обстойно изследване, браво. Защото, ако и някои от изредените неща да са доста брутални, това си е абсолютно неотменна част от детството. На мен пък са ми известни всичките, нищо, че съм от малко, идилично градче. Изобщо, силното идеализиране на децата и детството, сякаш то се случва на планета, на която, по израза от едно съвременно детско филмче, "живеят понита, които се хранят с дъги и акат пеперудки", мен винаги ме е дразнило. Именно затова и свалянето на споменатата от Бойста статия за обидите изключително много ме ядоса и смятам свалянето й за огромна грешка. Лично аз страшно се забавлявах с нея и също внесох немалък принос.
Бойста, особено ме въодушеви номер 23, ама аз тия благодарение на по-големия ми братовчед ги научих още на седем em_74
По-мекия вариант на вдигането на полите беше надничането под полите. И като някой успее да зърне нещо, почваше да вика "Кино без пари, от четири до три". Добрият тон изискваше да си обуеш под полата черни шорти върху белите гащи - тогава всеки, който ти я вдигне, се водеше прецакан.--------------------
 
 
№16 от: shturcho (6 юли 2011 16:34)

рошав заек: Добрият тон изискваше да си обуеш под полата черни шорти върху белите гащи - тогава всеки, който ти я вдигне, се водеше прецакан.

Ха, ха, вярно че имаше и такова нещо  em_11


 
 
№17 от: Anakin Skywalker (6 юли 2011 21:08)
Цитат: рошав заек
"живеят понита, които се хранят с дъги и акат пеперудки",


Рошаво зайче, не бях се смял така от седмициem_75 em_75 em_75--------------------
 
 
№18 от: bat_mitco (6 юли 2011 22:51)
НА ПЛАНЕТАТА, КЪДЕТО ЖИВЕЯ ОТ ГОДИНИ, НЯМА ОТ ОНИЯ ПОНИТА...НО ТУК  ЗОРО КАЗВА "СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО Е СПРАВЕДЛИВОСТ"...ОРСЪН УЕЛС И MANOWAR СА ЗАЩИТНИЦИ НА БЕЗЗАЩИТНИТНИТЕ...ТУК СА ВОЛОДЯ ВИСОЦКИ ("Потому что добро остаётся добром — В прошлом, будущем и настоящем!"),ГУНДИ, БОБИ ЧАРЛТЪН, ВИНЕТУ И ПОРАЗЯВАЩАТА РЪКА, СПАРТАК И САНДОКАН, ЧАРЛИ ЧАПЛИН И БЪСТЪР КИТЪН...МОЖЕ БИ ЗАТОВА ТУК НЕ Е ЗАБАВНО ДА НАПЛЮЕШ МОМИЧЕ ИЛИ ДА ДА ШИБНЕШ НЯКОГО СЪС СКОБАРКА, НИТО Е В РЕДА НА НЕЩАТА ДА СЕ СМЕЕШ , КОГАТО НЯКОЙ ГО БОЛИ...НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЪМ ЕДИНСТВЕНОТО ДЕТЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА...--------------------
 
 
№19 от: катя милушева (7 юли 2011 21:30)
Монетата винаги има и друга страна.
Цитат: bat_mitco
НЕ МИСЛЯ, ЧЕ НЯКОЙ НЕЩО ТРЯБВА ДА ПРОМЕНЯ...СТАТИЯТА Е ЦЕННА КАТО ИНФОРМАЦИЯ, А ОТНОШЕНИЕТО КЪМ НЕЩОТО...ТАМ ВСЕКИ, КАКТО ГО ЧУВСТВА...

 Имаше си малки гадости, като например да ти пуснат стъклена вата/памук/ във врата. После, като нахитряхме, мажехме колите на младежите от съседните села, които идваха на кино в нашето, с паста за зъби 'Поморин', а тя разяждала боята. em_24

 
 
№20 от: рошав заек (8 юли 2011 21:46)
Бат Митко, точно за това ми е думата - не, че е редно да се смееш, когато някой го боли, а че има деца, които се смеят, когато някой го боли и това е факт. Чисто и просто съществуват. На нашата планета. Не, че този факт ми харесва.
А по отношение на грубияните лично аз винаги съм се ръководила от максимата на Пипи:"Хапят ли те? Хапи ги и ти!--------------------
 
 
№21 от: bat_mitco (8 юли 2011 23:04)
ПОДАРЯВАМ ВИ...ОЩЕ EДНО ИЗПЪЛНЕНИЕ КЪМ И БЕЗ ТОВА БОГАТИЯ КАТАЛОГ...
 27. КАЗВАТ ТИ ,ЧЕ ЩЕ ТИ НАПРАВЯТ МУСТАЦИ...ПОНЕЖЕ НЕ ПОЗНАВАШ ХУМОРИСТА И МАЙСТОРА НА "МАЛКИ МРЪСНИ НОМЕРЦА" ПЪК И  ХОРАТА НА НЕГОВАТА ВЪЗРАСТ СА ТИ ЧЕЛИ ПРИКАЗКИ И СА ТЕ ЧЕРПИЛИ СОК ОТ КАСИС( СЛЕД НЯКОЯ И ГОДИНА ЩЕ ТИ ПОДАРЯТ ТЕТРАДКА С ОТБОРИ ОТ СТАРТ) РЕШАВАШ ,ЧЕ ТОВА Е НЯКАКВА ИГРА...ПЪЛНЯТ ТИ УСТАТА СЪС ДВА СНОПА ОТ НЯКАКВА ОСИЛЕСТА ТРЕВА...ОПИТВАШ СЕ ДА ГИ ИЗПЛЮЕШ, НО СИ ЗАПЛАШЕН С ШАМАР...СЛЕДВА РЯЗКО ДРЪПВАНЕ, УСТАТА ТИ Е ПЪЛНА С ОСИЛ...ОТ ИЗНЕНАДАТА СИ ПОЕЛ ВЪЗДУХ И ТРЪНИТЕ СА И В ГЪРЛОТО И ДАЖЕ КЪМ НОСА...МАХАШ С РЪЦЕ КАТО УДАВНИК...ХИТРО НАЛИ ?
А БИЛ ШЕНКЛИ РАЗПРАВЯЛ НА ИГРАЧИТЕ ОТ ЛИВЪРПУЛ,ЧЕ ТРЕВАТА НА СТАДИОНА Е ДА СЕ ДВИЖИ ПО НЕЯ ТОПКАТА...--------------------
 
 
№22 от: Весела Иванова (16 май 2012 12:52)

Здравейте на всички! 
Сега се регистрирах и бързам да ви кажа, че сте страхотни!
Ще добавя и аз няколко номерца.
1. Пълнихме биберони с вода.Хващаш здраво биберона за чучура на чешмата той се разширява и поемаха около 1л. така приготвената бомба я хвърляхме през прозореца.Ефекта беше поразителен, защото долу ставаще всичко мокро.
Гадни:
1. За да си вземеш извинителна бележка от лекарката за да не ходиш на у-ще се насмъркваш с ванилия от която много се киха. съответно от кихането се появяват и секрети в носа.
2. Ядеше се тебешир или сурови картофи за да вдигнеш температура.
3. Не се сещам за цената, но при нас много вървяха въшките. 
4. За да не се учи, изсипвахме в тоалетните голямо количество мая за хляб.Тоалетните сещате се бяха с клекало и когато маята втаса всичко излиза на вън (това беше много гнусно). 


 
 
№23 от: Дилбер Танас (16 май 2012 19:17)

Цитат: Весела Иванова
4. За да не се учи, изсипвахме в тоалетните голямо количество мая за хляб.Тоалетните сещате се бяха с клекало и когато маята втаса всичко излиза на вън (това беше много гнусно).


Уникално !!! За втори път в БГ, за първи път в света  prase


 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 8
Потребители: 0
Гости: 8

Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Любимия ви учител преподаваше по: