Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Август 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
 
 
Архиви
Август 2020 (3)
Юли 2020 (4)
Юни 2020 (4)
Май 2020 (1)
Април 2020 (5)
Март 2020 (2)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Пътешествие - настолна игра
4-09-2008, 20:48 | Автор: admin | Категория: Свободно време / Игри и забавления

Този тип игри ги е имало отдавна, но в детството ни бяха рядкост. Следващата е руска, но беше преведена на български (за съжаление отдавна съм я изгубил). Не помня точно, но ми се струва, че беше върху твърд картон. Надявам се, няма да ви е трудно да си преведете правилата - те са повече от прости. И тъй - разпечатайте си, вземете зарчета и поиграйте. Весело е! smile 

Пътешествие - настолна игра

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: freja (5 септември 2008 01:27)
Еееее, супер!
Admin, не очаквах, че пак ще я видя тази игра!! Имах и аз една такава, даже ми се струва, че беше същата, защото ми е страшно позната. Мисля, че ги отпечатваха на голям среден лист на някое от руските списания ("Мурзилка"? "Весельiе картинки"?), който като го откачиш от телчетата и го разгънеш, се получаваше играта. Имаше и още един вид, за който някой вече писа някъде - "Змии и стълби", и там така се обикаляше нагоре-надолу през разни премеждия. Нея ще я видим ли?...
Още утре разпечатвам "Пътешествие"-то цветно и вечерта ще спретнем една игричка вкъщиok2 .

(Off:) Сега пък се сетих за онези стари дървени зарчета с остри (не загладени) ръбчета и издълбани в тях ситни червени или черни точици. Ех, няма вече такива.

 
 
№2 от: freja (5 септември 2008 17:35)
Admin, моля те, издай от кое списание е! Аз съм сигурна, че е списание (но да не се заричам все пакxaxa2 ).

 
 
№3 от: donaddt (5 септември 2008 19:39)
Залагам на Веселые картинки. Почти съм сигурна.

 
 
№4 от: admin (5 септември 2008 20:53)
Хмм! Не мога да кажа точно къде - поради това, че тази игра е публикувана в няколко вестници и списания. Споменах в статията, че аз я помня в българския и превод, но не мога да си спомня как, кога, къде. Самата сканировка е от компютърния ми архив - от нейде съм я намерил из руския интернет (от кой сайт също не помня - беше преди 3-4 години).
--------------------
 
 
№5 от: chavop (8 септември 2008 12:29)
Мисля, че беше от Веселые картинки - вероятно някъде през 85-86 година. Всъщност това е нещо като предшественик на Монополи, който си правехме сами 2-3 години по късно :) 

 
 
№6 от: scopchanov (15 септември 2008 21:29)
Със сигурност е от "Веселые картинки". Centerfold, както е модерно да се изразяваме :)

"Путешествие. Игра родом из детства. Настольная игра для всей семьи. Не оставит равнодушным никого. Скачайте бесплатно для себя, своих родных и близких.
Настольная игра в стиле ретро. Яркая, сочная, запоминающаяся, оригинальная графика и сюжет полный мягкого юмора не оставит равнодушным не только младших но и старших. Размер карты 110х70 см. Формат файла – JPG. Разрешение - 72 ppi. Для того чтобы начать играть нужно несколько фишек по числу участников и кубик – правила игры расположены на плакате.
Без редактирования помещается на 18 листах бумаги формата A4. Можно распечатать в любой программе, в режиме "печать плаката». При этом по краям изображения разделенного на стандартные листы формата А4 будут присутствовать поля. (Например в Corel Draw все это реализуется все лишь при нажатии Print – Layout – Tiled). Получившееся изображение достаточно просто склеить по линиям раздела, используя ПВА или канцелярский клей.
Впервые опубликована в журнале Веселые картинки более 25 лет назад. Автор - Феликс Шапиро. Художники – Э. Назаров и А. Черенков. За многие годы прошедшие с тех пор ничего лучшего так и не было придумано."
Благодаря за играта! Беше ми любима, особено в този вариант.

 
 
№7 от: petersvp (28 април 2009 04:01)
ТУк някой беше споменал за "Стълби и Змии" - и нея няма за я забравя, първата игра, имах една нейна магнитна версия, която, разбира се, счупих (а сега съм програмист :D)

 
 
№8 от: tivesto (30 април 2010 18:22)
Играта е от "Весельiе Картинки". Аз я имам. Тъкмо написах статия за нея и видях, че вече е представена в сайта. Това бе любимата  ми игра в моето детство. Запазил съм я в идеално състояние.--------------------
 
 
№9 от: Eva (9 юни 2011 11:31)
Неееееее! И аз не си представях, че отново ще видя тази игра!  em_115  Беше ми толкова любима!!!! В съзнанието ми е останала запечатана по друг начин, но сега като я разгледах от близо се сетих за всички ходове и знаци! Най-обичана бе ракетата, разбира се, защото те изстрелва директно нагоре през 4 реда! За съжеление, не успях да я запазя. Накрая беше цялата облепена с тиксо! --------------------
 
 
№10 от: Ludmil (26 януари 2014 00:58)

Има една прекрасна и безплатна програма, с която можете да разпечатвате плакати в какъвто си искате формат на домашния принтер. Качвате в нея изображението, задавате върху колко листа хартия да го разпечата и програмата го фрагментира и разпечатва върху тях. После слепвате един с друг листата и готово - имате плакат!

 

Преди малко разпечатах на домашния принтер една от настолните игри и вече играем:

 


 
 
№11 от: Цонка (27 януари 2014 09:33)

Людмил, страхотно ти се е получило!  oks
--------------------
 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 17
Потребители: 0
Гости: 17

Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Ходли ли сте в Мавзолея?