> Игри и забавления > ОГЛЕДАЛНО

ОГЛЕДАЛНО


10-05-2015, 19:10. : tivesto

     Покрай ТАЗИ статия, в която ви разказах как си подавахме кодирани бележки, аз се сетих и за един друг много лесен метод на "шифроване"… Е, не може да се говори за някакъв шифър, но все пак е много забавно.

     Като малък бях много палаво хлапе и постоянно правех бели, та се налагаше да ми измислят някакви занимания. Още съвсем малък започнаха да ме учат да пиша азбуката. Получаваха се доста смешни букви изписани обратно. Това се получаваше, защото пишех с лявата ръка. Караха ми се и настояваха да започна да пиша с дясната, защото като тръгна на училище и другарката ще ми върже лявата ръка, че да не мога да я използвам. По онова време учителите насила караха децата, които пишеха с лявата си ръка да започнат да пишат с дясната. Минах и през това мъчение. Обърквах се. Бях си свикнал да пиша с лявата ръка. С дясната сякаш за първи път се учех да държа химикалка. Буквите ги пишех обратно и тогава някой на шега каза, че ще е по-добре да пиша с помощта на огледало, че да ми се разбира. За мен естествено това си беше една игра и веднага се захванах с това начинание.

ОГЛЕДАЛНО

     Слагах едно джобно огледалце пред ръката си и гледайки в него, а не в листа, започвах да пиша. В началото беше трудно, но нали е игра, харесваше ми и  впоследствие започнах да пиша бързо и разбираемо. След като напишех нещо, карах околните да го прочетат. Криех джобното огледалце в джоба, нали затова е джобно. Твърдях, че съм написал тайно съобщение с помощта на моя свръх секретен шифър. Ако не успяваха да разчетат написаното, чак тогава вадех огледалото и обяснявах как се разчита написаното. Естествено всички в къщи знаеха как съм написал бележката, но важното беше да свикна да пиша с дясната ръка. В последствие можех да пиша и с двете ръце еднакво. Писането с огледалце ми харесваше и много се забавлявах. С негова помощ написах първите си тайни съобщения. Това „кодиране” не се наложи в училище, защото на останалите съученици им беше много трудно, та дори невъзможно да пишат по този начин. Аз самия дори бях забравил за него и се сетих съвсем случайно, след като открих едно старо джобно огледалце из старите кашони. Първите ми опити бяха трагични, но бързо се сетих как ставаше. Реших да ви разкажа, покажа и да питам дали сте писали някога по този начин!?

ОГЛЕДАЛНО

 

Добавка от Зико: Ето и въпросната история с гаргата от „Дарко“. tongue 

 

ОГЛЕДАЛНО