Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Декември 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
 
 
Архиви
Ноември 2019 (1)
Октомври 2019 (6)
Септември 2019 (4)
Август 2019 (3)
Юли 2019 (3)
Юни 2019 (9)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
"Студио Х"
8-12-2008, 04:47 | Автор: freja | Категория: Нашите филми / Аудиоархив

Стелвио Чиприани е композитор, автор на музиката към внушителен брой филмови заглавия. Измежду тях са и италианските полицейски трилъри (да, трилъри се водят) "La polizia sta a guardare" ("Полицията наблюдава", 1973), "La polizia chiede aiuto" ("Полицията търси помощ", 1974) и "La polizia ha le mani legate" ("Полицията е с вързани ръце", 1975). Именно част от саундтрака към първия филм от поредицата – "La polizia sta a guardare" – беше станал неразделна част от съботните ни вечери. Или по-скоро нощи, защото "Студио Х" започваше към полунощ.

 

Според историята на БНТ, рубриката за криминални филми е стартирала през 1980 година. Което значи, че съм започнала да я следя едва ли не от самото й създаване. Не знам как съм узнала за съществуването й – сигурно съм забелязала, че татко стои до късно в събота; или пък нещо са си разказвали с майка и така съм подразбрала, че по него време дават интересни филми. Може би са ги давали точно по него време, защото са се надявали, че децата са си вече по леглата, но аз още в първи-втори клас мрънках да ме оставят да гледам "Студио Х". Мрънках и то как, почти тропах с крак! Разправиите бяха най-вече с майка, която беше категорично против – не, че нещо ще се стресна от стрелбите и убийствата, ами просто защото... по него време децата трябва да са по леглата... Татко обаче беше по-либерален; какво "по-" – направо съвсем либерален си беше. Нали бях неговото мъжко момиче – позволяваше ми да гледам криминалетата заедно с него. То пък водеше до вътрешен конфликт в родителското тяло, обаче засягаше ли ме мен това, щом ще гледам филма!... До четвърти клас – с много постоянство и още по-много инат – си бях извоювала правото на съботното телевизионно страшно кино. Вече даже не се стигаше до спор. Щом ще дават "Студио Х" – ще си легна след него, няма смисъл да ме увещавате в обратното. Демек, бях станала голяма. Със или без татко в хола (защото той много често заспиваше още в 10 ч. вечерта и не ставаше, колкото и да го будех), аз се настанявах във фотьойла пред телевизора и нетърпеливо чаках да чуя музикалния сигнал на любимата ми рубрика...

 

10-stelvio-cipriani-la-polizia-sta-a.mp3 [5.26 Mb] (сваляния: 2097)

 

10-stelvio-cipriani-la-polizia-sta-a.mp3 [5.26 Mb] (сваляния: 2097)

10-stelvio-cipriani-la-polizia-sta-a.mp3 [5.26 Mb] (сваляния: 2097)


 

Чудно е, но конкретни заглавия на филми почти не помня, въпреки че филм почти не съм пропускала. На прима виста се сещам за:

"Черното лале" с Ален Делон – те, тогава луднах по него, де!

"Десет малки негърчета" по Агата Кристи. Запомних цялото стихотворение и си го записах в тефтерчето, и го рецитирах за щяло и нещяло, за ужас на околните.

"Танцуващите човечета" по Артър Конан Дойл. Е, това си беше истинско приключение. Посред нощ, аз – вглъбена във филма, седнала на земята до холовата масичка, си измислям собствен шифър с танцуващи човечета... Изведнъж масичката тръгна... Че беше на колелца – на колелца беше, но защо ù беше да тръгва... Помислих си, че аз съм я бутнала. Продължих да си драскам, а тя пак – хооооп – плъзна се. Замръзнах направо. Реших, че филмът е оживял или не знам какво, някой убиец ме дебне зад гърба... Тогава забелязах, че абажурът се люлее и ми стана ясно, че имаше земетресение. Успокоих се, чак се почувствах герой и отидох в спалнята да кажа на нашите новината. Те даже не станаха, въпреки загрижената ми постъпка и редицата слаби и силни трусове в него период (1986).

 

Имаше и други филми с Ален Делон, по Агата Кристи и с Шерлок Холмс, както и много, много филми, нямащи нищо общо с тях, но това са ми най-силните спомени. О, и още един – италиански. Едни мафиози бяха отвлекли едно момиченце (около 10-тина годишно), бяха го заключили в една барака на едно безлюдно възвишение и чакаха нещо, за да го върнат (откуп?). Нещото май го получиха, но момиченцето не върнаха. Полицията започна да го търси и когато минаваха край хълма (каменист хълм си беше), единият полицай забеляза някакъв отблясък на върха. После отблясъкът се търкулна надолу по склона и се оказа огледало. Качиха се до горе, намериха бараката, а в нея и момиченцето, но бяха закъсняли. После се оказа, че тя преди да умре, с надеждата да я забележат отнякъде, е измислила някакъв сигнал с това огледало, но не помня какъв точно. Сега си мисля, дали това не е бил именно филмът "La polizia chiede aiuto" (най-подходящото от трите заглавия според мен). Защото и него, и останалите от поредицата, също са ги давали по "Студио Х". Е, няма как – все пак от тях са взели музиката!

(Всички преводи на заглавията на италианските филми - мои, което значи, че може да са били излъчени по телевизията под съвсем други имена.)

 

*

 

Рапорт:

Музиката от "Студио Х" беше обявена за издирване от бдителния гражданин rip2304.

Разследването беше проведено от комисар freja.

Операцията премина успешно. В резултат – тук е първото и единствено засега място в интернет-пространството, на което горедобавеният саундтрак и неговият автор се свързват със "Студио Х" pionerche .

Е, 'ми как – пионери ли сме ний или не сме! yeyeyemig_mig

 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: dani (8 декември 2008 05:49)
Рапорт приет!pionerche--------------------
 
 
№2 от: rip2304 (8 декември 2008 09:24)
Страхотни сте

 
 
№3 от: Надя (8 декември 2008 15:20)
А за мен ужасно интересна беше поредицата за каратиската Линда, нито се сещам от коя държава е, нито кой я играеше, нищо!! Но си спомням само някакви пискливи викове, с които нанасяше ударите - "Ииииия!"!! Някой помни ли я?
Фрейа, благодаря за спомена, остава да намерим и шапката и Студио Х ще бъде възстановен!

 
 
№4 от: Чудакът от 6-ти Б (8 декември 2008 15:27)
Линда май беше маджарка, а? Не че съм я гледала - от заставката на Студио Х ме побиваха тръпки и макар да знаех, че филмите не са така зловещи като заставката, все пак не рискувах... Но помня, че Линда стана кръстница на много домашни и не само кучета в нашата махала.
Учителката по музика на мъжа ми пък им изсвирвала на пианото мелодията на Студио Х, ако класът е бил послушен по време на час, нещо като награда

 
 
№5 от: gamina (8 декември 2008 15:53)
Помня я Линда (ама кат съм отнесена и си изтрих коментара) :)

Та, през 2002 унгарците май са записали нови серии... ама нещо не ги откривам.
ето в imdb:

старата линда
новата

 
 
№6 от: Надя (8 декември 2008 16:02)
Еее че бърза реакция, браво на вас . От линка на Гамина, не успях да я видя но, копирах името на актрисата Нора едикоя си, и успях да си я върна в паметта. Хубавица е била, пък и каратиска, каква комбинация само!!

 
 
№7 от: freja (8 декември 2008 17:05)

Нора Гьорбе . Като им бях върла фенка - на нея и на всички по-жълтички - им бях научила имената наизуст, но сега в главата ми е останал само един Ли Ен Хо, който трябва да е Хон Гил Дон, ако не ме лъже паметта... Но може и да ме лъже. Обаче си мисля, че "Линда" я даваха през деня, най-много вечер, а не по "Студио Х".

Шапката много я търсих, но не успях да я намеря. Ако някой я срещне - да я прати насам .


 
 
№8 от: ive (8 декември 2008 17:21)
"Линда" я даваха по "Студио Х" - това съм съвсем сигурна, защото я гледах. Помня, че си събуваше сaбото и след това набиваше лошите.

"Планетата на маймуните" не вървеше ли също по "Студио Х"? hmmm

 
 
№9 от: freja (8 декември 2008 17:34)
Не съм сигурна, може да е било по "Студио Х", а пък след някоя-друга година да са я излъчвали повторно, но в по-ранен час. Спомням си, че братовчед ми се заяждаше, че съм гледала детски филмчета и мисля, че наистина в детско време я даваха...

Но "Планетата на маймуните" наистина не беше от "Студио Х", защото я даваха по времето, когато нормално даваха "Седморката на Блейк" - т.е. 20:30 (нали тогава беше?...). Прибирахме се от игра, за да гледаме филма.

 
 
№10 от: Надя (8 декември 2008 17:40)
А Шака Зулу кога беше, а сега де??

 
 
№11 от: freja (8 декември 2008 17:51)

Беше едно лято... '87 или '88? Не знам, ама и той не беше от "Студиото" ;).

Сетих се! Беше същото лято, когато даваха "Шатовалон"! Значи '87mig_mig

Мммм... Обърках се - може и след "Шатовалон" да е било... Абе там някъде.


 
 
№12 от: donaddt (8 декември 2008 20:02)
От Студио Х си спомням един руски филм - Детектив. Може и в две части да е бил. Но нищо повече освен заглавието не помня. Фрейа мисля, че преводите ти от италиански са добри. "Полицията с вързани ръце" беше неотлъчно споменаван в Игрите ни на филми.

 
 
№13 от: furious_kid (8 декември 2008 21:40)
Леле, леле...

Никой ли не помни най-култовия сериал от самото начало на  "Студио Х"?
Хайде, де! Шведски... Красив... С неочакван край на всяка серия...

Е-ех! А аз толкова обичам "Честни сини очи"...

 
 
№14 от: freja (9 декември 2008 00:28)
Честни, сини, че и шведски... Как съм ги пропуснала!!...
Коя година?

 
 
№15 от: furious_kid (9 декември 2008 18:35)
ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ  (Дrliga blе цgon)

Ами-и-и... 
В самото начало на рубриката, ако не се лъжа! Иначе сериалът е от 1977 г.  Невероятни издънки и обрати на съдбата и страшна женска главна роля! Като си представя колко време мина оттогава...


 
 
№16 от: admin (11 декември 2008 03:06)
Тъй: ето какво си спомням аз от "Студио Х": първо, потреслия ме японски "Кобра" (първо го гледах в лятното кино, но..); сериала (или май 1-2-3 сериали hmmm) за Шерлок Холмс (онова, гдето Фрея го е писала за "Танцуващите човечета" е част от класическия такъв; но после имаше още няколко, за които не помня дали са били излъчвани в този час  - за Холмс има много нещица). "Десет малки негърчета", за което съм 90% сигурен, е руския невъобразимо ужасен, и брррр, филм. После - по Агата Кристи - по Студио Х излъчваха пак някакъв сериал ("Убийство в Ориент Експрес" го помня от там - това е една от книгите на Кристи, които не съм чел), и няколо други: сигурен съм, обаче, че е имало сериал!   Имаше и сериал с Джулиано Джема в ролята на инспектор (от тук се подсетих да него за "уестърнните"); после там са излъчвани и полицейските филми на Ален Делон: примерно "За кожата на един полицай"... Изобщо Студио Х е велика история. Ух, няма ли някой да се наеме да иде в някоя библиотека и да позаснима поне ТВ програмите от едно време. Колко неща бихме си припомнили само с едно-две имена!--------------------
 
 
№17 от: Надя (11 декември 2008 10:08)
Мога само да помогна с това, че филма с инспектора Джулиано Джема се казва "Крадци на шедьоври", обаче дали го даваха в Студио Х -  не помня...

 
 
№18 от: Krista (7 януари 2009 13:27)
Хм, ето какъв спомен, относно "Студио Х" имам аз: мисля, че рубриката стартира някъде, непосредствено след отпразнуването на Новата 1980г., т. е. може и да е било на самия 1-ви или 2-ри януари. Със сигурност беше празничен ден. И не беше късно вечерта. (А може да съм гледала някакво повторение през деня). Първият филм от тази рубрика беше български и имаше странното тогава за мен заглавие "Аберацио иктус". Впечатли ме интригата, ставаше въпрос за някакъв следовател, някакви хапчета "Антикон" и....друго не помня..  След това го преместиха в късните часове, естествено, и на мен не ми даваха да стоя до този късен час, за да гледам поредния филм...Но понякога се случваше...  Повечето от гореспоменатите филми си ги спомням, ще добавя още  и "Баскервилското куче" - по А.К. Дойл (мисля, че имаше цяла поредица) , а също и един, който много ме впечатли, беше пак по А.Кристи - "Злото под слънцето" или нещо подобно - в него убиха една красива жена на име Арлена. Имаше и един филм, чието име не помня, но той беше изпълнен с ужасяващи сцени, една от които беше стая, чийто стени целите бяха опръскани с кръв - червени отгоре до долу. Така се стреснах, че тази гледка я преживявах дни наред.

 
 
№19 от: GABI75 (19 август 2009 14:51)
А "Кукла на верига" не беше ли също от Студио Х?!

 
 
№20 от: Людмил Димитров (11 декември 2009 23:17)
имаше и един ГДРски сериал с майор Архен Детхен.
Невидимият прицел се казваше,май беше в 12 серии.
Честни сини очи беше жесток филм, и аз го помня.

 
 
№21 от: рошав заек (12 декември 2009 16:29)
Много се потрисах от заставката на "Честни сини очи" - беше анимационна, една жена се събличаше до голо, след това си разкопчаваше кожата на гърба като цип и отвътре изскачаше плъх. И мелодията я помня.
"Аберацио иктус" го помня, много му се чудих на това заглавие. Разследваха убийство и развръзката беше адски необичайна - убиецът се оказа... орел, който носел костенурка в ноктите си, изтървал я от небето и тя паднала върху главата на убития.
Имаше един сериал "Райън", май беше австралийски и страшно ми харесваше, но нищо не помня освен, че Райън ми се виждаше голям хубавец.
И един готин английски, "Професионалисти" се казваше май?--------------------
 
 
№22 от: Людмил Димитров (12 декември 2009 18:05)
Дилбер Танас!! Супер! И досега ми е останала в главата мелодията от "Невидимият прицел". Дъ дъдъдъ дъдъ дъдъ дъ:))
И той беше някъде от първите филми, тази мелодия задължително трябва да се запази!! Мацката от "Честни сини очи" не само анимационно се събличаше, и като почваха тия сцени нашите скоропостижно ме изпращаха да си лягам, бях някъде 1 клас.
Ето и заставката на "Честни сини очи" 
Най-истинския Марлоу беше  с този актьор. Всички други които впоследствие гледах ми се стуваха смешни старчоци. Ето я заставката.
Помня и един друг много хубав сериал, не от студио "Х", но ще го спомена тук.
"Великата северна одисея" по Дж.Лондон, много му се кефех, почваше с едно акустично парче на китара и една много популярна снимка на черна и километрична върволица от хора по пътя за Клондайк. Най-накрая го намерих:))) Ето го:)) Английския "Професионалистите" също беше много готин, малко социален го избиваше, но той беше по-късно. А италианците по това време са в етапа на кървавото кино, днес като ги гледам тия филми пак се потрисам. Добре че не са ни пускали филмите на Дарио Ардженто от онова време:)

 
 
№23 от: рошав заек (12 декември 2009 18:37)

Голям ужас брах от онзи филм с репликата "Проверихте ли децата?"
Сега проверих как се казва - "Когато се обади непознат" (When a Stranger Calls)от 1979.
Намерих и инфо за "Райън" - вярно съм запомнила, австралийски е:

http://www.classicaustraliantv.com/Ryan.htm
--------------------
 
 
№24 от: admin (12 декември 2009 19:22)
"Аберацио иктус" е екранизация по романа на Димитър Пеев (по-известен със статиите си в "Космос" :) или с другото си криминале "Алиби" от биб. Галактика). За филма имам много смътни спомени. Самото название е някакакъв термин от криминологията - лъжливо обвинение за отклоняване на вниманието или нещо такова...--------------------
 
 
№25 от: катя милушева (12 декември 2009 20:58)
    Страхотна тема! Много ми харесваше саунтрака към филма и най-вече  "Невидимият прицел"и  Ахим Детхен.Цитирам имената по спомен.
 Чаках с нетърпение да започне,макар и късно вечер.И сега бих го гледала с удоволствие.

 
 
№26 от: ikrilov (29 януари 2010 15:10)
Здравейте.

Моите спомени са свързани с:

"Аз съм Сартана, вашият гробар";
"Архив на смъртта". Емоциите около този филм бяха свързани с ролята на Гойко Митич - лейтенант от СА Борис, като ударението падаше на "о" -то. Култовата реплика за мен беше: "Цванцик километра фон Величка"(извинявам се за ужасния немски). Величка - град в Чехия, известен със солните си мини. Помня, че когато учехме по география за Чехословакия, учителката спомена за солните мини, а аз ни в клин, ни в ръкав "изстрелях" споменатата реплика.


 
 
№27 от: boysta3 (15 април 2010 00:21)
furious_kid,
Аз не го помня. И не знам кога са го давали. Пък и задължително съм бил в кревата след Сънчо (тоест след 20.00). Вече като по-голям (7-8 год.) е имало "пробиви" и съм гледал някой и друг Студио Х. Имам спомени бледи за няколко филма, но 3-4 са оставили дълбока следа в съзнанието ми. Мога да споделя с вас кои бяха или по-точно за какво се разправяха, с което се андявам някой да ми даде повече инфо за името на филма примерно и линк в имдб. Само да добавя че истинско щастие за мен бе Нова година и 31.12 срещу 01.01 тогава имах възможността да гледам Студио Х , а и даваха най-готините филми къде премиерни къде супер хитови отпреди.
Първо да дам линк за Сините очи на Ядосаното хлапе:
http://www.youtube.com/watch?v=I3zV-Frq5gs&feature=related
А ето и моите филми от Студио Х:
1.
Беше вечер, татко ми го нямаше на командировка или не знам къде, но не бе вкъщи, брат ми го нямаше (сигурно при баба ми и дядо ми), и аз бях с майка сами. Строгостта беше снижена. Та към 23.30 почна Студио Х и заглавието никога няма да забравя "Денят на чакала". Филма беше много вълнуващ за наемен убиец пратен да убие важна политическа особа на тържествено събитие. Носеше снайпера разглобен и сложен в патерица и дегизиран като инвалид накуцващ. Филма продължи докъм 3 без 10 сутринта. Вълнуващо преживане бе.
2.
Култов филм отново. Този май с наште го гледах. Филма се казваше (отново не мога да го забравя) "Старата пушка". Започна покъртително и зловещо. Немци минават в планинско място където живее мъж с жена си и дъщеря си. За съжаление той не е там и немците се изгаврят с най-близките му същества като ги зинасилват май, а след това отстрани на къщата строена с камъни ги зигарят с огнена струя. Човека се завръща след няколко часа и намира ужаса. Пада му пердето буквално, изгубил смисъла на живота си, качва се на тавана и измъква една пушка кремаклийка и тръгва в планината да издирва групата немски войници съсипала и унищожила живота му по най-апокалиптичния и изродски начин. Мъстта му е безгранична. В планината се чува лесно викове и приказки и той ги намира, като започва един по един да ги отстрелва. Убива го до последния човек и така завършва вендетата му.
3.
Филма се развива в един влак. Пътнически влак с много хора на него пътува в дадена посока. Изведнъж се разбира , някъде по пътя че има зараза във влака която е опасна за човечеството и се решава всички хора на него да бъдат закарани до определено место и да бъдат премахнати. На една гара влака спира и група заварява железни прегради на прозорците , хората питат кво става но никой не им дава обяснение. Един алпинист-спортист решава да избяга , но докато се опитва да се покатери отвън го засичат и разстрелват качилите се вече въоръжени войници. Влака отива към един мост, където същия трябва да бъде взривен и хората да бъдат избити. Накрая група хора се обединяват и успяват да откачат голяма част от вагоните с хора току преди до минат през моста и продължава само локомотива. Та така. Също страшно вълнуващ филм.
4.
Немски филм. Сигурно от ГДР. Помня немския език. Беше със субтитри. Действията се развиват в една жилищна кооперация където има човек който иска тишина. Но постоянно някой му вдига и изкарва някакви шумове. Така той решава да реши проблема с шума около себе си, като ги ликвидира един по един на принципа на случаен нещастен инцидент. Заглавието на филма не го помня. Ако някой има спомен ще е истинско щастие поне да знам името на филма. Та. Човека е на около 50-60 г. И започва първо от жена си , която му прави постоянно забележки, чисти, шуми и т.н. и не се съобразява с него и желанието му за тишина и спокойствие. Жената се качва един ден върху стълба на балкона да си оправи нещо, той минава лекичко покрай нея и побутва, жената пада долу и се убива. Следва един цигулар, само не си спомням как го ликвидира. Имаше един който си правеше ремонти. Помня как на една жена направи нещо не сешоара й (сигурно късо) и я преби докато беше във ваната си. Накрая след 5-6 убийства, криминалозите се бяха шашнали къв е тоя масов убиец кйто изтребва хората в кооперацията , а и в съседните на нея, и какъв е мотива за убийствата, тъй като самите хора бяха съвсем обикновени и се оказваше , че не са били конфликтни и няма поводи за саморазправа с тях. Накрая след поредното убийство, нещо не стана по план и след случайно открита улика от убийство , случаят започна да се разплита.
5.
Помня още един, но не съм сигурен дали е бил в Студио Х. Филът се казваше "Чочарка" и единствено си го спомням началото когато отново немци , и отново в малко планинско градче, влезнаха в къща на самотна жена с дъщеря й и ги насилиха в дома им. Същите оцеляха, но бяха страшно умерзени и психически разстроени , особено детенцето , което бе някъде на 11-13 години. По-натам ми се губи филма. Знам че си стегнаха багажа и избягаха от дома.

Ами това е засгеа. чао. лека нощ

 
 
№28 от: boysta3 (26 април 2010 19:26)
Цитат: dba74
#29 написал: dba74 (15 април 2010 00:21) furious_kid, Аз не го помня. И не знам кога са го давали. Пък и задължително съм бил в кревата след Сънчо (тоест след 20.00). Вече като по-голям (7-8 год.) е имало "пробиви" и съм гледал някой и друг Студио Х. Имам спомени бледи за няколко филма, но 3-4 са оставили дълбока следа в съзнанието ми. Мога да споделя с вас кои бяха или по-точно за какво се разправяха, с което се андявам някой да ми даде повече инфо за името на филма примерно и линк в имдб. Само да добавя че истинско щастие за мен бе Нова година и 31.12 срещу 01.01 тогава имах възможността да гледам Студио Х , а и даваха най-готините филми къде премиерни къде супер хитови отпреди. Първо да дам линк за Сините очи на Ядосаното хлапе: http://www.youtube.com/watch?v=I3zV-Frq5gs&feature=related А ето и моите филми от Студио Х:

Първо да отбележа, че това е мой пост. Стана някакво обновяване на сайта , когато се регистрирах и пуснах поста. Първо стана след 12 вечерта. На сутринта ми нямаше снимката , а след това не можех да влизам в прфила си, след това видях че съм регистриран на 01.10.1970 г., и накрая видях променено името на регистрацията си на ДБА74, това след като си направих нова регистрация, която пък не засече повторяемост.
Сега допълвам поста си за малко инфо за филма "Честни сини очи". Филма има своята премиера по БТ на 13 октомври 1979 г., събота от 23.10, I-ви епизод, 1 път седмично в събота след 23 часа. Повтаря се на другия ден в неделя от 15.00-16.00 часа. След това е възможно да са го повтаряли в рубриката "Студио Х". Рубриката "Студио Х" стартира от началото на 1980 г. или по-точно от Събота, 05.01.1980 г. с българския сериал (явно криминално-детективски) "Аберацио Иктус" с 2 серии от 20.45-22.00 и от 22.50-00.05, които са повторени на следващия ден в неделя от 13.25-16.00. Следващата събота 12.01.1980 дават 3 серия (последна) на бг сериал. Втория филм по Студио Х е естествено... съветски и се казва "Белязаният атом". 3-тия филм е американски "Беглецът", който не е повторен на другия ден. 4-тия филм е "Включително и акт за смърт". Интересно ми е на кого е хрумката за Студио Х. От 1972 до 1982 шеф е Иван Славков-Батето. Човека е бил почти година в ББС-Англия. Оттам копира Панорама и др. предавания. Може би след "Честни сини очи" шведски крими сериал (даван в края на 1979 г.) на някого е просветнало да се направи подобна рубрика в събота вечер. Да се чопне малко "западна култура".

 
 
№29 от: isi (26 април 2010 19:32)
Откл: boysta3, приеми още веднъж нашите извинения! Ето ТУК admin Влади е обяснил в общи линии.  Явно се е случило да си  от "щастливците",  за съжаление--------------------
 
 
№30 от: bat_mitco (26 април 2010 20:22)
    "АБЕРАЦИО ИКТУС" НЕ БЕШЕ ТОЧНО СЕРИАЛ, А ПО СКОРО НЕЩО В СТИЛИСТИКАТА НА ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ТЕАТЪР...В ТАЗИ ПОСТАНОВКА ЧУХ ЗА ПРЪВ ПЪТ ЗА ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ ХАПЧЕТА...ДАЖЕ МАЙ ЕДНА ОТ ЖЕРТВИТЕ НА УБИЕЦА ВМЕСТО ХАПЧЕТАТА "АНТИКОН" /ВЕРОЯТНО ИЗМИСЛЕНО ИМЕ НА АНТИБЕБЕ ХАПЧЕТА/  ИЗПИ НЯКАКВИ ОТРОВНИ...В ЕДНА ОТ РОЛИТЕ БЕШЕ ПЕТЪР ПЕЙКОВ, КОЙТО БЕШЕ ВОДЕЩ НА ПРЕДАВАНЕТО "В СВЕТА НА КНИГИТЕ"...ПОМНИТЕ ЛИ "В СВЕТА НА КНИГИТЕ"?--------------------
 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 17
Потребители: 0
Гости: 17

 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Любимия Ви български детски сериал е:


 
 
 
 
Ново в ПУК!