Нашето детство
Влизане в сайта
 
 
Категории
 
 
Специални раздели
 
 
Информация

"НАШЕТО ДЕТСТВО" е некомерсиален проект, посветен на детството на хората от 1960-90-те години. Той бе започнат от Вл. Кромбърг и Данаил Филипов. Сайтът стартира през м. октомври-декември 2006 год. и беше пуснат в мрежата на 12.01.2007 год. (което се счита за рождения му ден) "Нашето детство" придоби сегашния си вид благодарение на усилията на всички негови приятели!
 
 
Календар
«    Януари 2022    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
 
 
Архиви
Януари 2022 (6)
Декември 2021 (1)
Ноември 2021 (1)
Октомври 2021 (4)
Септември 2021 (4)
Август 2021 (5)
 
 
Администрация
Бърза връзка с част от екипа:

Администратори: admin, freja, Надя, InternalError

Редактори: Бяло, Дани, Дона ДДТ, Дългата, Захариса, Зверче, Зико, Зори Джункова, Ели, Иве, Иси, Марулка, Тивесто, Чудакът от 6-ти Б, Цветан, Цонка, Лилия

Официален e-mail:
detstvoto (при) gmail.com

Страница във Фейсбук:
Група "Нашето Детство"

 
Телепортирай ме, Фалконети
15-03-2008, 10:05 | Автор: eli | Категория: Свободно време / Нашите филми
Започвам с уговорката, че рядко гледам телевизия. Просто във връзка с дискусията за днешните деца си спомних колко наивни бяхме и ние на времето и колко е било лесно да ни манипулират. Телевизията някак изведнъж от черно бяло премина на цветно, от партизани и фашисти - на космически пътешествия и разкошни западни домове, сред които трябваше да се оправяме съвсем сами. Сериалите бяха като един вид бабина приказка, има лоши, има и добри, доброто обикновено тържествува. И така, да започваме...
  
Прощъпулникът си в "медиите" асоциирам с една огромна черна радиоточка. Не помня да я спирахме или щеш не щеш, денят започваше с "Дела и документи" и детската приказка в седем. Малко по същия начин възприемах и телевизора, вечер се събирахме пред него като пред лагерен огън и послушно изглеждахме всичко. Колкото си по-голям, толкова по до-късно стоиш (което беше плюс май само в събота и "Студио Х"). Помня много малко филми, не знам дали защото не съм ги разбирала или в черно бяло всички са ми се стрували еднакви. Сериалите обаче бяха друго нещо. Предполагам, че първият, който съм гледала, е бил "17 мига от пролетта". Предполагам, защото не помня нищо освен мелодията и, че имаше един добър разузнавач, на когото тогава викахме Щиглиц. Имаше го и родният "На всеки километър", майор Деянов и лошия Велински, пускаха ги през месец и на всеки 9-ти септември. Та, както си гледахме чичко Щиглиц и Митко Бомбата, и пуснаха "Богат беден". Лошият Фалконети, колко го мразехме и тържествувахме, когато го изхвърлиха през борда на онзи кораб. Как и защо го направи това Ник Нолти разбрах чак когато много по-късно прочетох книгата. После "Птиците умират сами", целият град лееше сълзи по Меги и отец Де Брикасар. С това и лично моите запаси романтика трябва да се изчерпаха, защото на инат пропуснах ‘Робинята Изаура". То бяха едни костюми, едни невиждани дотогава латино злини, а на мен кой знае защо "Лемонсио" ми беше по-симпатичен от многострадалната Изаура. А и летвата ми се вдигна много със "Седморката на Блейк". Знам, че е светотатство да ги споменавам в една статия, но това наистина беше филм! Помните ли гривните и как се телепортирахме и викахме "Ахъ" (някоя умна глава реши, че така казвал Орак). Момичетата искаха да са Джена, момчетата Блейк или Ейвън, в махалата поемахме по две, три, че и четири роли, за да разиграем последния епизод. После като че ли имаше още латиносериали, помня една Женоария, която беше чудовищно дебела, но познайте, готвачка и със златно сърце, и така прескачам цяла петилетка и стигам до "Туин пийкс", Кайл МакКлоклън, Анджело Бадаламенти, и кой уби Лора Палмърс. Тук приключих завинаги със сериалите, въпреки че те си продължаваха, "Далас", "Шатовалон" "Завръщане в рая" и така... "Докато свят светува".
 
 
Вижте също
 
 
Уважаеми гостенино!
Вие присъствате на сайта като нерегистриран потребител.
Препоръчваме ви да се регистрирате или да влезете с вашето име и парола.
 
 
№1 от: dani (15 март 2008 12:50)

Друг известен сериал беше "Планетата на маймуните". Всички момчета училище започнахме да имитираме подрипащата маймунска походка, а най-добрият в подражанието го удостоявахме с прякора "Урко" :) Ами сериалът "Шогун"? Точно той стана причина по мазета и задни дворове да се изработват "самурайски мечове" от подръчни материали, т.е. тенекия и шперплат, след което водехме самурайски двубои, при които си отправяхме заплахи на "японски", т.е. ръмжехме и накрая приключвахме речта си с " Уокаримаска".
--------------------
 
 
№2 от: Зико (15 март 2008 18:31)
Ах, да, сериалите.
Освен споменатите, сещам се още за:
- Арабела - чехословашки сериал. Хубавата новина е, че сега го дават по Диема Фемили;
- Пчеличката Мая - чудесен анимационен сериал;
- Ферди мравката - още един чудесен сериал;
- Имаше един чехословашки сериал, забравих му името, за едни плюшени мечета в гората - едното мече се казваше Куба. Много добър сериал;
- А историята за господин Тао, дето се телепортираше (или ставаше невидим) с едно специфично движение на двата пръста по периферията на бомбето, как се наричаше?
- И последно имаше отново един чехословашки сериал, където всеки епизод се разказваше за един от класическите музикални инструменти - фагот, валдхорн, чело, цигулка и т.н. За съжаление и неговото име забравих.

Някой помни ли имената?

 
 
№3 от: zverche (15 март 2008 20:02)
Отново не мога да се въздаржа от коментар. Ще започна с някои допълнения: 1. Дебелата и добродушна негърка Жаноария е именно от "Робинята Изаура". 2. Филмът за плюшените мечета се казваше "Плюшените мечета" winked 3. Спомням си този филм за музикалните инструменти. До колкото ми е вярна паметта даваха го една пролет точно преди обяд. Обядвах преди да изляза на училище и го гледах. Дори толкова късно го даваха, че понякога закъснявах за училище. Не си спомням името му, но до колкото мислим за един и същи филм, разказваше се за едно дете, което отива на гости на чичо си, който пък е директор на един замък-музей. В него имаше какви ли не чудесии: стари рицари, духове на аристократи и тайни свързани с тези музикални инструменти. Във всеки епизод момчето разкриваше по една тайна. Понякога действието ставаше доста страховито и вълнуващо. Направо ми настръваше косата. Плюшените мечете много ги обичах, и дори и сега си мечтая да ги гледам отново. Макар, че анимацията не беше рисувана, а направена от кукли и декори, героите и дейсвията бяха доста раздвижени, а гората беше толко уютна и романтична. А "Робинята Изаура" предизвика такова вълнение сред момиченцата заради дългите рокли със шумящи фусти и обръчи. Май тогава за първи път научихме и разгадахме всички части на дългите широкополи рокли. Такава мания ни обзе, че запчнахме да изваждаме от гардеробите старите пенюари и рокли на майките ни. С коланчето под тях прикрепяхме обръчи за художествена гимнастика и се разхождахме наперени. Имах две приятелки сестри. Тяхната майка беше по-вталена от моята и имаше повече пенюари и дълги рокли. Родителите ни също бяха приятели всеки петък или събота вечер се събирахме. Разбираше с нетърпение започвахме да играем на "Изаура". Първо трябваше да си заплюем роля. Най-много се карахме кой да бъде Кармен - една от покровителките на Изаура, много красива жена с излъчване на танцьорка на фламенко (поне в моите очи). Другите роли бяха Изаура и добрата и красива жена на Леонсио. След това трябваше да си разпределим робите, а ако още не сме се хванали за косите, почваше спор за роклите. Докато той свършеше вече със сигурност ставаше време да се прибираме. Ако случайно сме били благосклонни една към друга и изключително занимателните спорове са приключили по-рано, установявахме, че останалата част от играта - именно да играеш по сценария - никак не е интересна. Затова така променяхме истороията, че накрая всяка имаше по много роби и плантации, и все си намирахме причина да се скараме.

 
 
№4 от: Бяло (15 март 2008 22:16)
Ммм, аз пък се сещам и за "Синьо лято", за Панчо, русия не се сещам как се казваше; за Беа и Деса и, разбира се "...не бива вятърът да я докосва, защото болка той и причинява"...Сещам се за един анимационен, в който имаше смехурковци и сърдитковци, за един пак рисуван, един от героите се казваше Палчо и все си смучеше палеца... и имаше червена превръзка на главата. И за Хайди - едно момиченце, живееше в планината. Спеше май в таванската стая с наклонен покрив.

 
 
№5 от: Зико (16 март 2008 14:31)
Благодаря, ЗВЕРЧЕ, за разясненията.
Да, за онзи замък с музикалните инструменти ставаше дума. А "Плюшените мечета"... някъде 88-89 трябва да е било.
БЯЛО, за Палчо не се сещам, обае помня "Макс и Мориц" по "Сънчо". Също и една японска анимация ми се върти из главата, имаше снегове и такива работи.
Синьо лято го помня добре, особено епизода дето влизаха в пещерата.
ЕЛИ, Бамзе беше също по "Сънчо". Приличаше на Попай моряка, само дето силата му не беше в спанака, а в лъжица мед - хапнеше ли ставаше много силен.
А как беше оня сериал със санбернарското куче и един доктор? Не Гимик, той беше от "Приключенията на мечето Ръкспин". ОЧЗ, Ел Би, Туиг,  помните ли ги? Май вървеше наскоро по Диема.

 
 
№6 от: сънчо (16 март 2008 18:42)
Доколкото разбрах, в статията се говори само за недетските сериали. Сещам се за един такъв- "Жената зад щанда". Имаше там някаква леличка, в която беше влюбен един доста дебел чичко, май че се казваше Карел, който не знам защо, но ми беше много несимпатичен. Леличката нямаше мъж (или беше разведена), но имаше дъщеря, която не можеше да се примири с дебеличкия приятел  на майка си. Друг известен сериал за възрастни беше "Болница на края на града", обаче от него не са ми остнали никакви спомени, освен че в един епизод умря един от главните герои и се скъсах да рева . А спомняте ли си "Дом за нашите деца"? Невероятно хубава семейна драма - имаше по нещо и за големи и за малки. Е някои сценки ( със симпатичната какичка журналистка и приятелят й, главния редактор на вестника) не бяха особено подходящи за деца...

 
 
№7 от: Бяло (17 март 2008 21:25)
      Ехааа, тръпки ме полазиха от клипчето; вярно че Хави беше русолявия, а стария морски вълк...бях го забравила.
 Сещам се и за ОЧЗ-то; да, Туанг, аааа, Туизъл? Хахаха, Елби никога не улучваше името му от първия път.
 Еееехххх... 

 
 
№8 от: The GodFather (29 март 2008 20:40)

А за "Джейми и вълшебното фенерче" сещате ли се?
В нашия квартал много харесвахме "Капитан Петко Войвода".  Един от любимите ми детски сериали беше "Войната на таралежите".


 
 
№9 от: freja (9 май 2008 16:24)

Да... Освен всички изброени дотук детски и недетски сериали (измежду които, не на първо място, но и ние също много харесвахме "Капитан Петко Войвода", как го бях забравила...), с моята приятелка бяхме полудели и по "Златният век" с Мариус Донкин в главната роля. И даже си спомням, че освен, че се карахме коя ще се ожени за него като порасне, се чудехме много на името му, по-точно на фамилията. Бяхме решили, че е извънбрачно дете и носи името на майка си (която трябваше да се казва Донка, според нашата логика). Леле, какви интригантски предположения сме правили... чак ме хваща срам... А иначе самият филм си беше разкош и си умирахме от желание да имаме всичките онези златни съдове, пищни тронове и богати дрехи, които виждахме... Не знам ако сега го гледам, дали ще ми се сторят също толкова прекрасни, колкото тогава, но когато го даваха невремето, наистина ми беше взел ума... щом и злато чак съм харесвала... Покрай този филм започнахме да търсим  и изрязваме всякакви снимки на всякакви предмети, останали от царуването на българските владетели (колкото по-лъскави - толкова по-добре). Така че, един вид, ни е оказал и родолюбиво влияние, даааа...


 
 
№10 от: eli (9 май 2008 16:49)
Това да не е филмът с "Аз, Ханко, от село Осеня, от ротата на (тук вече импровизирам, но така го помня от едно време, Кен ли ряпа да яде) багатур багаина Боян"? Много се чудех що за животно е това

 
 
№11 от: freja (10 май 2008 03:09)
E, eli, ти помниш повече. Аз само до селото Осеня можех да възпроизведа . Но да, филмът е същият.

 
 
№12 от: Надя (15 май 2008 11:23)
Да живеят сапунките!!! Мислех да им отделя специална тема но виждам че вече сте се захванали с тях. Жалко че не мога да сложа снимки в коментара защото си поиграх доста из интернет докато събера някои стари образи. Но, това няма значение защото всички ги помним.
В началото бе една бразилска драма:
"Танцувай с мен" за едни близнаци, които все на косъм се разминаваха когато влизаха в една и съща стая, и напрежението беше голямо. То такова чудо никой не беше виждал. Спокойно мога да твърдя че след този сериал другите някак ми изглеждаха копирани от него. Единия близнак беден другия богат, разменят се, абе ужасс!!
После дойде "Робинята Изаура" и света вече не беше същия, улиците се изпразваха, хората бягаха от работа, навън, на сбирки, на банкети само за това се говореше. Излезе и лафче - "Изаура хайде на тръстиката". Голям гад голямо нещо тоз Леонсио...
Последва въртящия се глобус на "Докато свят светува" - Мег Райън що сълзи изрева що нещо. Много се обърквах с героите, защото в България филма беше пуснат от еди кой си до еди кой си епизод и нишката се бе оплела здраво. Така и докато разбера кой кой е, кум сват, на булката брат, те взеха че го спряха.
И нещата взеха да се издигат с "Пътеводна светлина" - там вече имаше ярки цветове, някакъв непознат американски свят в едно малко градче пълно с толкова тайни, любови и раздели. И само се питахме и цъкахме с език "Ама те наистина ли така живеят, ее че то не е за завиждане, толкова проблеми, ама я и вижте прическата, оо а роклята.." нищо че моделите бяха безвъзвратно остарели, тъй като както винаги сериалите дойдоха много по-късно при нас. Тук само ще спомена Рива и Джош, голяма любов брех.
Както знаете апогеят дойде с "Дързост и красота" и бляскавия живот на семейство Форестър, като разбрахме обаче колко епизода ни чакат още май вече се отказахме...
Настъпи царството на латино сериалите с неповторимия Освалдо Риос и просто след него никой не ги гледаше, сагата беше приключила, защото дойде времето на екшън, крими, психо и фентъзи сериалите които бяха далееч по-интерсни..
Май не е късно да спомена и още два, невероятни хита от онова време:

"Наследството на Гулденбург" - немска сапунка, невероятен замък и майки завиждащи на живота на главната героиня.
и
"Шатовалон" - френска сапунка, от нея само помня мелодията и прическата на главната героиня.


 
 
№13 от: Бяло (15 май 2008 13:04)
  В Шатовалон не произвеждаха ли вино, или беше бира... аз помня някакви лозя, дъъълги редици от гроздераждащи дървета...и някакъв дребен наперен човечец, който пиеше в неразумни количества от виното (предполагам вино е било). Т'ва жени и прически не се сещам. Помня, че имаше и коне в някой от тези филми...

 
 
№14 от: Надя (15 май 2008 13:49)
Към Ели: Амии не го пуснах, за да не ти открадна авторските права.Темата е страхотна, ние само ще я развиваме. Така няма да потъне в прах и забвение..
Продължавам:
"Дъщерята на Мистрал" - три поколения и всичко се върти около една червенокоса - модел на художник. След много години чак горката разбра че е имало друг човек на когото да дари любовта си.
"Андреа Селесте" - едно момиченце, все ревеше, в един дом, майката го търсеше, все не го намираше и прочие..
"Хотел Рай" - немски сриал от Палма де Майорка, едно семейство държи хотел, двамата братя все се карат за нещо, идват различни туристи всяка серия и пр....
За латино сериалите няма да се захващам, че има други сайтове за това, пък и темата е необятна.
"Опасния залив" - две деца, лодка, баща и много приключеия.
"Хайди" - едно момиченце в планината, само това помня..
Ту се сещам за едно заглавие "Закуска на тревата" но нищо повече, може би Дани ще помага.
"Малка къща в прерията" - по разказите на Лора Ингълс, страхотен детски срериал за три сестри и техните родители. Стига чак до децата на Лора.
"Крадци на шедъоври" - страхотния Джулияно Джема, ловеше крадците без пощада.


 
 
№15 от: Бяло (15 май 2008 13:57)
  Леле, Надее, твойта памет направо засрами моята. Мога само да цъкам с език - тц тц тц тц...
  В малка къща в прерията ли спеше някой до едно малко прозорче на таванския етаж? И все се блещеше една огромна луна зад прозореца. И девойките ходеха с хваната отстрани над ушите коса с едни шноли-гребенчета? Щото по онова време някъде една позната на нашите си дойде някъде от чужбинско и ми донесе такива шарени гребенчета, целите в едни дребни весели цветя...и бях като от едно такова детско филмче - все си мисля, че е от това... 
  На Хайди освен заглавието май друго никой не помни - мисля че вече я споменавахме някъде...
  Другите няма да ги коментирам...ама доста неща помниш....

 
 
№16 от: eli (15 май 2008 15:57)
Какви авторски права, вие ме скрихте в миша дупка! Вярно, че аз там писах само за сериали за "големи", но все пак... Малка къща в прерията ми беше много любим, бащата имаше навикът преди да каже нещо, да си поеме дълбоко дъх и се усмихне. Много се мъчих да го имитирам, ама изглеждах глупаво Хайде като че ли беше тъжно, имаше крави и Алпи и от готините островърхи шалета, друго като че ли не помня.  

 
 
№17 от: Надя (15 май 2008 16:43)
Е нямам чак таква добра памет да си призная просто поразпитах стари другари и те да си спомнят. Ето и новите попадения:
"Дом, Дик и Хариет" - английско сериалче, голям смях, за младо семейство при свекъра напълно изкуфял.
"Чоки" - имаше два пръстена, две деца, усещаха нещата по едно и също време и по еднакъв начин.
"Напълно непознати" - братовчеда Лари и Балки от Мипос.
"Винету" - тук няма какво да обяснявам, Ташункосапа и Поразяващата ръка.

А това с Мата Космата как се казваше?...

 
 
№18 от: dani (16 май 2008 00:51)

Казвашe se "Ланс Линк , тайния агент". А ето и песента от "Шато Валон" Puissance et gloire
--------------------
 
 
№19 от: Cvetence (16 май 2008 03:10)
Еееех, колко години ме върнахте назад във времето...

От Седморката на Блек все се карахме кой да играе Джена. Но след като Кали беше на оная планета и взе да си контактува с живите камъни си я харесах повече и нямаше проблеми.
А колко бутилки от веро бяхме нарязали и затъкнали с пръчки за да имитираме лазерните оръжия от филма... Спомени, спомени

Синьо лято го имам като мелодийка в телефона си

Вярно че малко по диагонала четох коментарите, ня някой спомена ли Смърфовете? А знаете ли че тази година им празнуват 50 години? Като бях в Белгия през март на площада в Гент имаше голямо изложение

А от сапунените сериали - още в началото по Руската телевизия даваха "Богатите също плачат" Що сълзи бяха....

Покрай Ланс Линк си спомних една друга анимация - Инч Хай Частен детектив (Inch High, The Private Eye). Дори си спомням как обичаше да хвърля ези-тура, когато се колебае. В единия епизод трябваше да избере левия или десния път, а монетата заседна изправена между едни бабунки пръст - извода - тръгнали са през гората

Дани, благодаря за линка към песничката от Шато Валон. И сега си спомням с какъв трепет очаквахме всеки следващ епизод. Как лошия искаше да наводни низината със замъка, но накрая се отказа, защото се оказа че и той е от семейството (надявам се не съм смесила пак филмите ) Ето и едно видео интро, което открих http://www.dailymotion.com/video/x4e6vb

А помните ли като даваха Фолти Тауърс?

От наследството на Гулденбургови все си представям лошата майка - блондинка, която като не искаше да подпише нещо слагаше кръстчета вместо подпис. Имаше един епизод (ако пак не бъркам филма), в който на едно парти пяха Мили Ванили.
А сега като се зарових из нета виждам че през април са започнали пак да го дават по бТВ http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=7464

А как с трепет чакахме в събота Студио Х - а и беше награда за добро поведение, защото започваше късно и трябваше да сме си легнали.
Още помня началото на един от епизодите на каратистката Линда - как и изсипаха нещо като доматен сок на главата от единстроеж и после хвърлиха и бутилката, а тя я хвана на нивото на коляното си а после се качи на строежа и наби лошите

И за доста от другите заглавия си спомням, но май вече ми е време за сън, че пак мина 1 сутринта. А преди около час и половина имах смс от един приятел-норвежец да не стоя пак до 3 
 
№20 от: freja (26 май 2008 19:20)
Аз се сетих за едно детско филмче, май за лека нощ го даваха, имаше едно джудже  Хаяско. Как се казваше и дали го има някъде? Малко не е по темата, sorry...

 
 
№21 от: Burtan (3 юни 2008 11:43)
за феновете на "Седморката на Блейк"

филмът е със БГ субтитри.

 
 
№22 от: filipovaeli (19 юни 2008 15:02)
"филаделфия" австралийски за едно корабче и една къдрава мацка."Алената буква" за едно момиче с бродирана буква"А" на гърдите си. "Дамата с камелиите"-този го помня добре. "Конника без глава"-много ми беше страшен.А нямаше ли някакъв "Южен вятър"? Или горещ ли беше?--------------------
 
 
№23 от: Надя (4 юли 2008 17:26)
Ами да продължим, сетих се за още:
"Болница в Шварцвалд" - хмм тука нищо не се сещам освен името.
"Ричмънд хил" - австралийска сапунка за един полицейски участък, помня само една сърдита бабичка от него.
"Летящия Честмир" - е сигурна съм че всички тук ще се усмихнете, помните го много добре, него и неговите вълшебни цветя в саксии.
"Нашествениците" - научно-фантастичен с много страшна музика и много извънземни.
Ммм не видях някой да е споменал "Господин Тао" /или пък беше Тау?/- а на мен ми беше един от любимите сериали.
За сега толкова, ако имам пак проблясък непремено ще пиша!


 
 
№24 от: Пешек (12 юли 2008 23:28)
Наде, "Чоки" и онзи с двете деца бяха отделни филми.
Имаше и още един такъв фантастичен, детски - едно хлапе го пратиха през ваканцията при роднини на село. И там ставаха едни странни работи, получаваха сигнали от Сириус (в Австралия се развиваше действието). Спомням си най-ясно едно такова като метално цвете, закачено на покрива на плевнята, което се въртеше към небето. Сеща ли се някой за такъв филм?
Ланс Линк не го ли даваха по Всяка неделя по едно време?!

Ето какво открих от "Закуска на тревата", руско филмче за един детски лагер.
http://www.sibir.bg/blog/Aisedora/?blogPag...cle&artID=72385
И от руските сериали - "Гостенка от бъдещето"
И още един, мисля, че се казваше " Ако се вярва на Лопатухин" - палавникът на класа Вася Лопатухин разправяше за извънземни, но никой не му вярваше.
Сетих се и за още един детски - мисля чешки беше пак, група хлапета и естествено техен враг - продавача на сладолед. Само неговото име помня - Багамери, който сладоледа точно мери icecream
Ако се сетя и за възрастни, ще допълвам. 
 
№25 от: alexis (8 септември 2008 22:32)
Май доста късничко се включвам по темата, но не се стърпях, като се върнах назад във времето. За повечето филми във форума не се бях сещала от години ok2  Спомних си как и ние като деца играехме на Седморката на Блейк ... Ние сме 6ма първи братовчеди, раждани през около година
Всяко лято ни пращаха на село и там, на двора се "телепортирахме". В края на двора  имаше висок  навес с някакви наредени на височина дъски и герди. Това беше "Либърейтър" - така се казваше космическият кораб. И все на него играехме, всяко лято. Разпределянето на ролите ни беше трудно, защото сме 3 момичета и 3 момчета. Една от нас все беше мъж podsmruk  И никой не искаше да е Ган, щото беше дебел и грозен yeyeye   Спомени, спомени ..... Както и да е, нашият "Либърейтър" на село го няма вече, от години. Развалиха го големите, изнесоха някъде гредите... И отсякоха вишнята, по която се катерехме...  
Всъщност исках да споделя с вас още няколко заглавия на филмчета, които се сетих, но Блейк някак си ме върна назад. Та значи: 
- Зайчето с карираните ушички - дажаха го по Сънчо, зайчето летеше с големите си уши и помагаше на децата. Песничката още ми звучи в главата fiufiu 
- Приказки под шипковия храст - за Ушко и Зъбчо и един козел, лош. И него по Сънчо го даваха. Нищо друго не си спомням, освен че много ми харесваше. И до ден-днешен не мога да го открия по сайтовете...
- Ум, белият делфин - пак по Сънчо. Братче и сестриче на плажа и някакъв чичко - не помня какъв им беше, и едно пиле, което викаше Ум, когато бяха в беда. Има го във V box.
- Неочаквана ваканция - партизанско, много готино, с кака Росица и едно голямо куче.... И Георги Парцалев - беше някакъв гестаповец. И песента, разбира се - Детство мое, реално и вълшебно ....
- Звездният принц - май така се казваше, не помня. Руско, с едно русо момче в главната роля. Друго не помня, освен, че момченцето беше много сладко  
Това е, което ми дойде на ум. Поне за сега puh_haha 

 

  

 
 
№26 от: dani (8 септември 2008 23:27)
Последният филм, за който споменаваш, е "Приказака за звездното момче"- екранизация по приказката на Оскар Уайлд на руския режисьор Леонид Нечаев. За този филм задължително ще напиша статия, а откъс от филма може да видиш тук--------------------
 
 
№27 от: isi (9 септември 2008 23:00)

Alexis, виж тук  "Зайчето с карираните уши". А тук  има една чудесна статия с кадри от филма "Неочаквана ваканция"! Между другото в коментарите пък към тази статия: "Игри на филми " ще си върнеш спомените и за много други сериали и филми - било то детски, или не!
Обещах да направя препратките, за да бъде видяна и прочетена колкото се може по-голяма част от сайта!
--------------------
 
 
№28 от: alexis (12 септември 2008 23:36)
мерси, иси, мерси, дани! повечето неща от "неочаквана ваканция" не ги помнех. сега обаче се сетих за кученцето стамат, като видях снимките   а като си пуснах зайчето, все едно започна нашият си, старият сънчо. а не гъбелко, който върви в момента. няма ни ги щъркелчетата, мечето което караше ски и се забиваше в борче, а после ставаше на топка .... или пък животните, кото си подаваха топка пред една къщичка и самолета на сънчо... дани,  за съжаление обаче ю-тюб не ми даде нищо - няма го вече там клипчето, свалили са го явно ще чакам бнт да го завърти наново xixi3 много ви благодаря и на двамата за съдействието!!!!! kiss

 
 
№29 от: Katj (12 септември 2008 23:50)
здравейте хора
някой да има Ум белия делфин??? и Джейми и вълшебното фенерче??? и семейство Мейзга???
Адски ще съм благодарна за инфо pionerche

 
 
№30 от: Katj (13 септември 2008 00:00)
podsmruk

 
 

Информация
Потребители, намиращи се в група Гост, не могат да оставят коментари за тази статия.
 
 

 
Последни статии
 
 
Кой е тук?
Общо на сайта: 7
Потребители: 0
Гости: 7

Интересности
Книжарничка за стари детски книги, обмен на книги, някои се подаряват
 
 
 
 
Помооощ!
 
 
Бъди редактор :)

Ако забележите някъде из сайта грешки (правописни, стилистични, логически...) можете да ни помогнете чрез връзка "Съобщете за грешка, оплачете се", която се намира под всяка статия в пълната версия на статиите (видима е само за регистрираните). Ако се отнася за конкретно изречение можете да селектирате определеният текст, след което да натиснете Ctrl+Enter. Ще се отвори прозорец, в който можете да напишете в какво се състои грешката (селектираният текст няма да се вижда в прозореца, но ще го получим в административния панел на системата).

Благодарим ви предварително!

 
 
Други проекти
 
 
Приятели
 
 
Анкета

Любимия ви учител преподаваше по: