> Моето семейство > Кой ще дойде в този час Тук пристига Дядо Мраз

Кой ще дойде в този час Тук пристига Дядо Мраз


30-10-2008, 19:52. : gamina
Видях статията на Дани за Нова Година и се сетих как празнувахме вкъщи. Нова Година беше най-големия празник за годината, освен че имаше банани и шоколадови яйца, тогава майка ми си беше вкъщи задължително (поради естеството на работата и се налагаше да отсъства с месеци понякога). Вкъщи идваха всичките баби и дядовци, в полунощ пра-дядо ми повеждаше дунавското хоро, а в това време дядо ми изчезваше и се връщаше чак след като Дядо Мраз е минал и донесъл подаръците.

Идването на Дядо Мраз вкъщи беше сериозно изпитание. Дни преди това окупирах огледалото в коридора и рецитирах изразително някое стихотворение. После решавах да рецитирам друго и така в полунощ на 31 декември, застанала смутена пред Дядо Мраз, се обърквах и не знаех какво да му кажа. А много добре знаех, че без песничка или стихотворение няма да си получа подаръка, не само аз, но и всички вкъщи. Подаръците зависеха само от мен и това дали си знам добре стихотворението.

alt

Посрещането на 1986 година. Около борчето-елха (подпряно на ТУХЛА!!!) има някои основни елементи на соц-бита. Барче, върху което е кутията от сервиза за празници. Върху нея е баницата. Има и един ужасен лампион. Персийски килим, секция, усилвател Респром и полска "уредба", на която не помня името. Има и разни видео касети за гордостта на баща ми - видео от 1984г, донесено от Сингапур.

alt

Началото на 1987. На следващия ден открих измамата с Дядо Мраз, но така и не казах на дядо ми, че знам. Тук рецитирам и внимавам да не сбъркам.

Нова година се празнуваше и в училище. Тук сме първи клас и въобще и изобщо не гледаме в Дядо Мраз:

alt