> Съседите > Героите на нашето детство- 2

Героите на нашето детство- 2


19-03-2010, 15:20. : varban_praskov
  През 80- те год. се нанесохме в нов- новеничък апартамент в кв. "Възраждане". Блокът беше нов, и може да се каже, че бяхме едни от първите новодомци. Лека- полека започнаха да се изпълват апартаментите по етажите. Един ден, както си играехме, пред блока спря една лада. И от нея слезе ... Румен Димов. Той беше едно от божествата, на които се кланяха всички фенове на "Спартак" Вн. Беше железен защитник, а тъкмо беше минал и мачът на "Спартак" Вн с Манчестер Юнайтед, и Румен Димов беше отбелязал единственото попадение за "Спартак" от пряк свободен удар.
Естествено всички игри спряха и се заформи един полукръг от хлапетии, които гледахме как Богът- Слънце ходи по земята. А когато се оказа, че бате Румен ще живее на първия етаж, изпаднахме в екстаз.
  А защо беше нашият герой? Освен, че беше жив, истински футболист от "Спартак" Вн (отбор, който тогава играеше на много високо ниво в "А" група), беше и невероятен човек. Когато имаше свободно време поритваше с нас футбол, показваше ни разни финтове. Въобще всичко, което изпълваше мечтите на едно хлапе на 9- 10 години тогава.
  А аз лично благоговея пред него, защото веднъж дори ме взе на тренировка на "Спартак" Вн. А там... бях сред моите герои- бате Румен, Живко Господинов, Краси Зафиров, Ради Радомиров... Освен това бях удостоен с "най- великата чест на света"- гонех топките и ги подавах. А накрая на тренировката... позволиха ми да бия дузпа на Красимир Зафиров. Бих я, и той не можа да усети откъде влиза топката (е, така ми се иска да бъде, ама сега като си давам сметка, тогава той просто умишлено не мръдна)...  smile24

  На вас случвало ли ви се е да се докоснете до някой, който гледаме от телевизията или от вестниците?